directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Andorra i Liechtenstein es mostren favorables a la creació d'un "espai comú de diàleg" entre els petits estats i la Unió Europea

Un pas més cap a l'obertura econòmica que farà el Principat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Les ministres d'Afers Exteriors d'Andorra i Liechtenstein han dut a terme aquest dijous una reunió durant la que s'ha tractat la manera d'aproximar-se i de millorar les relacions entre els petits estats i la Unió Europea, i veuen amb bons ulls la possible creació d'un 'espai comú de diàleg', un organisme que permetrà crear el nou Tractat de Lisboa després de la seva entrada en vigor el pròxim mes de gener. Les dues parts també han mostrat la seva preocupació en el fet que ambdós països estiguin a la llista de paradisos fiscals, i han intercanviat la informació sobre els diàlegs que manté Andorra amb l'OSDE, i Liechtenstein amb els EEUU.
meritxell mateu rita Kieber-Beck
Comparteix
   

Durant la trobada, la ministra d'Afers Exteriors de Liechtenstein, Rita Kieber-Beck, ha detallat les característiques del seu país en matèria econòmica per tal que la informació pugui ajudar a Andorra a fer front la imminent obertura econòmica que durà a terme. Kieber-Beck ha destacat que Liechtenstein té una economia forta gràcies a la gran quantitat d'empreses internacionals que hi tenen seu. De fet, en un país amb 35.000 habitants, hi ha 74.000 empreses, i compta amb 15.000 treballadors transfronterers. A més, des de l'entrada de Liechtenstein a l'Espai Econòmic Europeu, s'han creat 15 noves entitats bancàries.

La ministra d'Afers Exteriors d'Andorra, Meritxell Mateu, ha explicat que cap dels dos països té la voluntat de formar part de la Unió Europea ja que consideren que aquesta no està preparada per poder integrar estats de les dimensions d'Andorra o Liechtenstein. De tota manera, Mateu ha manifestat que amb el nou Tractat de Lisboa es deixa una porta oberta a crear un organisme específic pels petits estats que els faciliti el diàleg amb la UE, afegint que 'les bases d'aquest camí ja s'han començat a posar', i s'ha mostrat convençuda que es podrà avançar molt més durant el pròxim mandat d'Espanya a la Unió Europea.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.