directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Per què l'advocat de Junqueras prefereix que el jutgi el Suprem abans que l'Audiència Nacional?

Andreu Van den Eynde ha demanat al Tribunal Suprem que acumuli la causa de l'Audiència Nacional, un jutjat molt menys garantista

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

L'advocat dels consellers d'ERC -entre ells, el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras-, la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, i de la membre destituïda de la mesa del Parlament Anna Simó, Andreu Van den Eynde, ha demanat al Tribunal Suprem que acumuli la causa de l'Audiència Nacional contra el Govern cessat. En un escrit adreçat al jutge instructor Pablo Llanera, el lletrat considera que les querelles presentades davant el Suprem contra la Mesa del Parlament i davant l'Audiència Nacional contra el Govern destituït per l'aplicació del 155 són "pràcticament iguals" i que -per tant- hauria de portar-les el mateix òrgan judicial. Segons ell,  que no sigui així genera "una distribució curiosa i, en tot cas, generadora d'indefensió".
 
Carmen Lamela, en una imatge d'arxiu
Carmen Lamela, en una imatge d'arxiu

Comparteix
   


Etiquetes
Molts especialistes en dret penal coincideixen en que el Tribunal Suprem és un jutjat molt més garantista -que vetlla més pels drets de la persona investigada, és més raonable i equilibrat- que l’Audiència Nacional, que té una manera de treballar molt menys filtrada, on tot se val.  En aquest sentit, més de 100 professors de dret penal de les universitats Carlos III de Madrid i la de Granada han escrit un manifest publicat per ElDiario.es contra la titular del jutjat central d'instrucció número 3 (Carmen Lamenla) en que han denunciat la seva "manca de mesura" i la "manipulació poques vegades vista en l''àmbit forense" que va demostrar en decretar presó incondicional tant pels presidents de l'ANC i Òmnium com als membres del Govern atribuint-los els delictes de rebel·lió i sedició.
 
Un exemple rau en el fet que la defensa dels membres del Govern empresonats va demanar suspendre les seves declaracions per tal de tenir més temps per prepararse-les però l’Audiència Nacional s’hi va negar i va acabar enviant-los a presó incondicional. En canvi, el Tribunal Suprem si va acceptar la mateixa petició -en el mateix escenari i apel·lant als mateixos articles- dels membres de la Mesa del Parlament que havien de declarar-hi i va posposar les seves declaracions quan així ho va demanar la defensa. A més, tots han pogut evitar la presó (tot i que la presidenta del Parlament hi ha passat una nit) amb l'abonament d'una fiança, excepte Joan Josep Nuet, que ha quedat en llibertat sense la necessitat de pagar-la. 

Nuet revela que el jutge del Suprem va desmarcar-se de Lamela: "Això no és l'Audiència Nacional"

Precisament ha estat ell, secretari tercer de la mesa del Parlament, que ha revelat que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena es va desmarcar de la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela, que la setmana passada va decretar presó incondicional per a vuit consellers. "Això no és l'Audiència Nacional i el que ha passat allà no té perquè passar aquí", va dir Llarena a l'inici de la sessió d'aquest dijous, segons ha explicat Nuet en una entrevista a Rac 1. Segons ell, el jutge del Suprem ha marcat un camí per "desescalar judicialment" i ha qualificat l'actitud de Llarena "d'impol·luta i amabilitat absoluta". 

Pel que fa a l'actitud del jutge Llarena, Nuet ha assegurat que des del minut zero ja buscava i volia el que va passar al final, a diferència de l'Audiència Nacional. "Estava claríssim que el Suprem volia fer de Suprem. Ell és l'estat en el sentit profund de la paraula. L'Audiència Nacional és un bolet en el sistema judicial espanyol", ha argumentat. En aquest context, Nuet ha conclòs que el jutge del Suprem ha assenyalat un camí i ha considerat que cal ser intel·ligent i adaptar les estratègies judicials a aquest camí. 
 
De fet, segons Nuet, les hores de presó de Forcadell "es van buscar" perquè la presidenta del Parlament és la simbologia que s'ha tancat el procés a la presó. Nuet creu que la voluntat del fiscal és una "criminalització de les idees" i ha afegit que el fet que ell sigui l'únic membre de la Mesa investigat que no és independentista ha ajudat que hagi quedat en llibertat sense fiança.

Jordi Sànchez (ANC) acusa Lamela de decidir el seu empresonament "prèviament" a la seva declaració

El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, també ha dubtat avui de les garanties processals -"no han estat evidents, més aviat el contrari"- que li ha aportat l'Audiència Nacional com a òrgan judicial. En un article al diari 'ARA' ha acusat la jutgessa Carmen Lamela d'haver decidit el seu ingrés a presó i el del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, "prèviament" a les seves compareixences per prestar declaració. "Tan clar ho tenia la jutgessa Lamela que va justificar la mesura més extrema, com és la presó incondicional, per dos supòsits de risc que el tinent fiscal de l'Audiència Nacional ni tan sols havia sol·licitat", ha escrit Sànchez, que també ha posat en entredit "la rapidesa" de la interlocutòria. Lamela va trigar menys d'una hora en decidir el destí dels líders de les entitats civils sobiranistes després de les seves declaracions. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
agromenauer fletxa gracies Chiquito EPD
11 de novembre de 2017, 18.33 h

#5 franquista


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
11 de novembre de 2017, 14.49 h

#3

AH Y EN EL RECURSO DE LOS GOLPISTAS EN LA AUDIENCIA NACIONAL A SU PRISION, , LA MISMA FUE CONFIRMADA POR UN GRUPO DE OTROS 5 JUECES (4 VOTOAS A FAVOR).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
11 de novembre de 2017, 14.48 h

#3

pERO QUE IDOTA QUE ERES . .

1.- nADIE PUEDE INHABILITAR A LA JUEZA LAMELA.

2.- LOS ABOGADOS DE LOS GOLPISTAS PODRIAN HABERLA RECUSADO PERO NO LO HAN HECHO, PREGUNTALES PORQUE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
11 de novembre de 2017, 11.28 h



Que ha passat amb la demanda de inhabilitar a la Lamela.....?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Marta fletxa Sabadell
10 de novembre de 2017, 18.52 h

Si sempre adopta els criteris de la fiscalia sembla estrany que no la vagin fer jutjar la infanta, hahahaha.

Visca Catalunya lliure !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| ||☆|| || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || ||☆|| || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Ara ja tenim un estat, la REPUBLICA CATALANA, on la nostra llengua ja no és maltractada, sinó que és oficial en tot l'estat
10 de novembre de 2017, 18.27 h



"Lámela, lámemela, . . . no, no me la lamas, no, Carmen, no, que te hiede la boca" li vaig dir jo a una minyona castellnoparlant que teníem a casa quan jo era encara força jove.



La cordilla de la meva sabata quan perdia aquell petitíssim cilindre de llauna que duu a la punta, es desfilatxava i era difícil de fer passar per l'ollet. I la Carmen me l'hauria pogut llepar si després no hagués jo de dur la ferum del mal halè dispèptic enganxat a la sabata. Aquesta era la causa de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.