directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 00:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

PDeCAT i CUP recelen del trencament del pacte entre Colau i el PSC

Reaccions dels partits municipals a la ruptura entre BComú i els socialistes

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Amb el 54% dels vots, les bases de BComú han decidit trencar l'acord amb els socialistes a l'Ajuntament de Barcelona i governaran en solitari durant un any i mig. Colau no ha descartat fer pactes puntuals amb el PSC i Collboni es despedeix dient que se sent "orgullós" de la tasca feta "pel govern d'esquerres" a Barcelona. Amb tot, els partits polítics del consistori han reaccionat al nou escenari que s'obre a Barcelona. 
Pla mitjà de l'alcaldessa, Ada Colau, amb els tinents d'alcalde Janet Sanz, Jaume Collboni i Gerardo Pisarello, durant el minut de silenci en el ple extraordinari
Pla mitjà de l'alcaldessa, Ada Colau, amb els tinents d'alcalde Janet Sanz, Jaume Collboni i Gerardo Pisarello, durant el minut de silenci en el ple extraordinari
© Pol Solà

Comparteix
   


Etiquetes
Per una banda, el portaveu del Grup Demòcrata, Jaume Ciurana, ha assegurat que estan oberts i tenen la "màxima predisposició" a parlar amb el govern de BComú, tal com ja van expressar Xavier Trias i Alfred Bosch, però ha advertit que primer cal comprovar que "el trencament és real i no és una simulació".
 
En aquest sentit, ha exigit a Colau que demani perdó per haver reclamat explicacions al govern empresonat. "No sóc cap endeví si dic que entrar en el govern és altament improbable i impossible per l'actitud quotidiana i sistemàtica de Colau", ha reiterat.
 
En les mateixes línies s'ha expressat la CUP que ha recordat a Colau que el món municipal s'ha d'implicar en la situació política de Catalunya. I li ha demanat que "abandoni l'ambigüitat de ni DUI ni 155" i aposti pel "bàndol dels que han estat oprimits".

Tanmateix, han reclamat que la ruptura amb el PSC es traslladi en el canvi de les polítiques municipals. En aquest sentit, la regidora Eulàlia Reguant, ha exigit que demà no s'aprovin els pressupostos. 

C's i PP retreuen a Colau ser aliada de l'independentisme

El líder del PPC a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha denunciat que Colau "aposta per l'independentisme, enfonsa la ciutat i divideix els comuns".
 
Amb tot, ha reclamat la celebració d'un ple extraordinari a la ciutat perquè "és el primer cop a la història que es governa amb tanta minoria". Tanmateix, ha descartat pactes puntuals amb Ada Colau i ha insistit que el que cal és una alternativa "a aquest model de l'esquerra més extrema".
 
Per la seva banda, Marilén Barceló, regidora de Cs a l'Ajuntament de Barcelona, ha constatat que l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, "ja prepara el pacte amb l'independentisme després d'humiliar el PSC".
 
També ha culpat Colau de "prioritzar la calculadora electoral" quan trenca amb el PSC, "sacrificant les necessitats dels veïns pels seus interessos electorals". Barceló ha descartat un pacte de govern amb BComú però ha apuntat que el seu grup segueix obert a acords puntuals com ja s'han produït en alguna ocasió.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
13 de novembre de 2017, 17.54 h



#1 Au, Quatre barres, ara digues que no vols baralles, ignorant qui les busca i qui les contesta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
13 de novembre de 2017, 17.52 h



#2 Veus,? jo diria que "és clavadet" que tots els anys en que CONVERGÈNCIA pactava amb el PP a Madrid i a Catalunya, perquè TOTS DOS SON DE DRETES.


També em fa pensar en quan el desgraciat CONVERGENT Artur Mas va trair els altres partits catalanistes i va anar a Madrid a pactar els RETALLS DE L'ESTATUT amb el Zapatero.


També em recorda quan CONVERGÈNCIA (actual PDECAT) es deicava metòdicament a repetir i amplificar totes les calúmnies que Madrid feia circular sobre el Tripartit,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi fletxa Barcelona
13 de novembre de 2017, 16.49 h

Això de la Colau és clavadet a quan ERC va deixar el Tripartit per presentar-se a les eleccions i immediatament després refer-lo amb Montilla de president.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
13 de novembre de 2017, 16.26 h





Frau-Colau, Frau-Domenech, Lerrouxisme fins el 22-D




Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.