directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 05:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Albiol implora al PSC no pactar amb independentistes després del 21-D per evitar referèndums “legals i il·legals”

El líder del PPC envia una carta a Arrimadas i Iceta on també els convida a formar -si poden- un Govern conjunt i C's accepta

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

ACN/M.B.- De nou, el president del PPC i candidat dels populars a la Generalitat, Xavier Garcia Albiol, ha tornat a demanar als socialistes catalans un acord de cara a les eleccions del 21-D. Aquest dimarts, ha enviat una carta a Miquel Iceta per tal que es comprometi amb tres punts clau per compartir als comicis: no arribar a “cap tipus d’acord de govern” amb els independentistes ni els comuns, evitar la celebració de cap “referèndum d’independència legal o il·legal” i pactar conjuntament entre les tres formacions constitucionalistes un Govern si el resultat electoral els permet la majoria. Ha demanat el mateix a la líder de Cs, Inés Arrimadas. 
Albiol, en una imatge d'arxiu
Albiol, en una imatge d'arxiu
© Bernat Vilaró

Comparteix
   


Etiquetes
etiqueta 21-D, Cs, PP, PSC
Albiol, que ha presentat aquesta proposta com “una manera de tendir ponts”, espera que tant Cs com el PSC s’avinguin a incloure aquests compromisos als seus programes electorals. Si no ho fan, el popular creu que “hauran de donar explicacions als catalans que no són independentistes”. I és que el PPC vol que Cs i PSC signin “una clàusula de garantia de la voluntat dels catalans que no són independentistes”. I és que Albiol vol que “s’eviti la temptació” del PSC de reeditar acords “tripartits amb Podem i ERC”  i de Cs de pactar “amb Podem i els socialistes, com el que va voler fer per fer fora Rajoy”. 
 
Albiol ha implorat a Iceta  "no pactar amb els que han provocat que s’arribi fins aquí, fins a la fractura social, la desconfiança econòmica”. “No es pot buscar un acord que justifiqui el que el PDeCAT, ERC, la CUP i fins i tot Podem puguin fer a Catalunya. Cal un compromís per no arribar a cap tipus d’acord de govern amb els que donen suport a la independència”, ha dit. 

El referèndum: "ni legal ni il·legal"
 
D'altra banda, Albiol vol que PSC i Cs es comprometin a “no tirar endavant cap proposta de referèndum –sobre la independència de Catalunya- ni legal ni il·legal”. “Si en aquests moments Catalunya està fracturada és per la creació d’aquest relat dels independentistes dient que tirarien endavant un referèndum per la independència. S’ha vist que és un engany, que és malgastar i llençar milions de la Generalitat per a un projecte que no representa la majoria de catalans”, ha afegit. 

C's accepta l'oferta de governar junts després del 21-D
 
Per últim, el popular vol que socialistes i Ciutadans es comprometin a governar junts, si poden, després del 21-D. “Si els números donen, si els diputats dels partits ho permeten, cal el compromís de tirar endavant un Govern dels tres partits constitucionalistes; amb suports dins o fora del Govern, però un Govern dels tres. És el desig dels catalans que no son independentistes, des de la pluralitat, per posar final a l’etapa de més dolor de la democràcia”, ha sentenciat el líder del PPC. 

El Secretari de Comunicació de Ciutadans (Cs) i fins ara portaveu adjunt al Parlament, Fernando de Páramo, ha acceptat els tres compromisos d'Albiol. En roda de premsa, De Páramo ha dit que Cs encara no ha rebut la carta del líder del PPC, però ha avançat que Cs "coincideix" amb els punts, alhora que ha reptat el candidat i líder del PSC, Miquel Iceta, a pactar amb els partits constitucionalistes en comptes de fer-ho amb ERC i reeditar un tercer Tripartit. A més, el dirigent de Cs ha obert la porta a formar un executiu amb socialistes i populars: "Volem un Govern transversal, és la nostra proposta", ha subratllat. En aquest sentit, el dirigent de Cs ha conclòs que si la formació taronja és la més votada entre els unionistes, estendran la mà per arribar a acords amb socialistes i populars.
 
A més, el fins ara portaveu parlamentari de Cs ha afegit que també parlaran amb Podem perquè una abstenció del partit lila seria "suficient" per formar majoria. Tot i això, ha admès que serà "difícil" parlar amb els de Pablo Iglesias -que es presenten al 21-D amb Catalunya en Comú, i amb Xavier Domènech com a candidat- perquè, segons ha assegurat, defensen la independència.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Camilo Camelo Camello fletxa Aiaiailolailolailoópolis, Kaspañistan INFERIOR
14 de novembre de 2017, 20.04 h







ODA @-> #4




EN DECÚBITO SUPINO O PRONO


ARAGONESES


CUANDO BEBE ANÍS EL MONO


VA HACIENDO ESES


Y AUNQUE BEBER ALCOHOL


NO MOLA


Y CUANDO HACE COMO ALBIOL


I NOS CANTA EL CARALSOL


EL CULO SE LE HACE . . . P E S I C O L A !!







Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
14 de novembre de 2017, 19.52 h


#4 Hay que ver que pena que me das, chavalín, cuando veo que sigues alucinando NAZIS y no te es posible superar la macabra experiencia de tu niñez en el lóbrego y siniestro burdel donde tu madre se prostituía a cambio de unas perras gordas.

En tu mente infantil quedó grabada la imagen de tu mamá debajo de muchos hombres que la zarandeaban moviéndose frenéticamente. Y sobre todo, aquella olor acre de esperma y menstruo, de sábanas sucias y de vómitos de borracho.

Claro que aún debe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
14 de novembre de 2017, 19.51 h


#4 Chavalín, tu, que parece ser te hacias llamar Aragoneses, tienes clavados en la mente unos recuerdos abominables de tu infancia, cuando a tu mamá la fornicaban unos clientes FALANGISTAS , es decir, NAZIS, que la maltrataban y alguno de los cuales te hizo cosas vergonzosas que, sin embargo, a ti te gustaron mucho (y así has acabado de viciado)

Por eso sigues viendo NAZIS en todos los demòcratas que no aceptan tu FRANQUISMO MILITANTE que te hace perder horas y mas horas exhibiendo tu pas... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
14 de novembre de 2017, 18.38 h

Un total de 1.000 empresas han sacado su sede fiscal de Catalunya
El peso de la facturación de las grandes empresas catalanas baja al 19,2% del total español a finales de octubre

http://www.elperiodico.com/es/economia/20171114/un-total-de-1000-empresas-han-sacado-su-sede-fiscal-de-catalunya-6423167



GRACIAS MASS GRACIAS FUIGDEMONT


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
14 de novembre de 2017, 16.58 h

La Llei de Partits permetria la il·legalització del PP pel cas Gürtel.

La norma, aprovada el 2002 a proposta del govern de José María Aznar, esmenta l’associació il·lícita com un dels supòsits per a la dissolució i prohibició d’una organització política.
A les conclusions del judici del cas Gürtel, exposades el passat 23 d’octubre, la fiscal anticorrupció Concepción Sabadell va considerar provat que Francisco Correa era responsable d’una estructura que intermediava entr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
14 de novembre de 2017, 16.51 h

Fill de puta, si fós un engany no us hauría fet falta fer servir la violència contra tota la gent que va anar a votar, ja ho pagareu car, aqui no obldem ni perdonem


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
fora botiflers fletxa Catalunya
14 de novembre de 2017, 16.21 h

Hem fa fàstic veure aquesta cara morena de làmpada, representant del franquisme feixista i sanguinari, demagog, mentider, aspirant a l'extermini dels catalans "de mierda" i la seva cultura, al·lèrgic pels drets huma!ns que per ell, són reservats únicament als 300.000 votants PPros com ell a Catalunya, I la "mayoria slenciosa", que només ells "representen"? Segons aquest degenerat botifler son "catalanes de bien", altra forma de dir "feixistes de merda, desagraïts, inadaptats i ressentit... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.