directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC es concentrarà en no perdre més vots prioritzant la mobilització del seu electorat

El partit aprovarà les llistes electorals dissabte

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha admès aquest dilluns el 'moment difícil' que les últimes enquestes assenyalen tant per als socialistes catalans com per a la resta de partits que formen el Govern. Després de la reunió de la Comissió Executiva, Iceta ha mostrat especial preocupació pel fet que els diferents sondejos pronostiquin una baixa participació i que aquests també assenyalen la 'poca mobilització de l'electorat socialista'. 'Això ens assenyala clarament quines són les nostres prioritats en els propers mesos', ha dit. D'altra banda, la comissió que ha d'elaborar les llistes electorals, que s'aproven dissabte, començarà a treballar dimecres, dia de la vaga general.
miquel iceta, psc
Comparteix
   


Etiquetes
Les enquestes publicades en els últims dies atribueixen al PSC entre 28 i 31 escons, a molta distància de CiU, que podria obtenir entre 61 i 65 diputats, segons els sondejos, que també demostren un descens d'ERC i ICV-EUiA, socis dels socialistes catalans al Govern de la Generalitat.

Davant d'aquestes perspectives, Iceta ha remarcat que per a la direcció del PSC les enquestes són 'un estímul per treballar més i millor, per promoure una major participació que la que els sondejos preveuen i assolir uns bons resultats'. Però el portaveu dels socialistes catalans ha admès que els sondejos 'assenyalen un moment difícil per a les forces del Govern' i ha dit confiar en poder 'redreçar-los' en els dos mesos que queden fins al 28-N.

En qualsevol cas, el portaveu socialista ha dit que el partit afrontar els comicis amb 'gran optimisme i gran fortalesa' i ha posat en valor la 'unitat' de la formació 'darrere del lideratge' del seu candidat, José Montilla. 'Afrontem les eleccions des de la confiança a les nostres idees, el nostre projecte i la nostra organització', ha dit, 'les enquestes no ens són favorables, però això per nosaltres és un estímul per treballar més i no un motiu de desmobilització addicional, que sí que seria letal'.

Preguntat per les causes d'aquests resultats a les enquestes i la desmobilització que atribueixen a l'electorat socialistes, Iceta ha recordat que s'està passant una 'profunda' crisi econòmica que fa que els governs tinguin 'dificultats per fer-hi front a curt termini'. A més, considera que el debat estatutari pot haver produït 'una radicalització dels extrems' i que cal preguntar-se 'si cal enfortir més que mai projectes que puguin ser àmpliament majoritaris, que evitin l'esquinçament del país'. En aquest sentit, ha remarcat que en els últims anys hi ha hagut 'una campanya de la dreta espanyola més carca i reaccionària contra Catalunya' que 's'ha traduït en un desencís de molta gent'.

D'altra banda, Iceta ha considerat 'lògic' que hi hagi una coincidència entre la campanya del PSC sobre balanç del Govern i la que ha impulsat el PSC, ja que 'les xifres coincideixen' i sinó seria 'un error que caldria esmenar ràpidament'. El PPC havia denunciat aquest dilluns aquesta coincidència en les campanyes.

Recta final per a les llistes electorals

Mentrestant, el PSC ha entrat en la setmana que tancarà les llistes electorals. Serà dissabte, en una reunió del Consell Nacional. La principal incògnita és conèixer qui serà el número dos de José Montilla, després que aquest ja fes públic abans de l'estiu els candidats per Girona, Joaquim Nadal, Lleida, Joaquim Llena, i Tarragona, Xavier Sabaté. La previsió és que el número dos sigui ocupat per una dona i els noms de Laia Bonet i Montserrat Tura estan a les travesses.

Aquest dilluns, la Comissió Executiva ha designat Joaquim Nadal i Miquel Iceta per formar part de la comissió electoral, que és qui ha d'elaborar una proposta de llistes, formada per disset persones. També formen part de la comissió el mateix Montilla i els altres candidats territorials, a més d'altres dirigents, com José Zaragoza, Imma Moraleda, Antoni Balmon, Carles Martí, Manel Nadal o Joan Rangel, entre d'altres proposats per les diferents federacions territorials del partit.

La previsió és que aquesta comissió comenci a treballar dimecres, coincidint amb la vaga general, i ho faci fins divendres per tancar una proposta que s'haurà d'elevar al Consell Nacional.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
28 de setembre de 2010, 00.26 h

molt bo Vicenç-


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
27 de setembre de 2010, 23.02 h

Sobren les paraules:

http://www.youtube.com/watch?v=XNr21RnAonY


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.