directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 01:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Set ciutats catalanes disposaran de col·legis electorals amb vot electrònic

No es tracta d'una prova pilot, sinó d'un 'procés real de funcionament electrònic de les meses'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha presentat a Vic el funcionament dels col·legis electorals administrats electrònicament per a les properes eleccions al Parlament. El pròxim 28 de novembre, set ciutats catalanes, representants de les set vegueries, acolliran aquest nou procés de recompte de votacions. Per primera vegada, Vic, el Prat de Llobregat, la Bisbal d'Empordà, la Seu d'Urgell, Tortosa, Lleida i Montblanc implementaran aquest sistema de gestió electrònic en unes eleccions. Ausàs ha explicat que 'no es tracta de cap simulació electrònica, sinó que és un procés real de funcionament electrònic de les meses electorals'.

Comparteix
   


Etiquetes
Durant la roda de premsa que ha tingut lloc a l'ajuntament de Vic, el conseller Ausàs ha explicat que la gestió electrònica s'implementarà en un centenar de col·legis electorals repartits en gairebé 340 meses i que tindrà una mobilització de 1400 persones. Aquest nou sistema de gestió incidirà sobre un cens provisional de més de 207.000 ciutadans.

Ausàs ha explicat que aquest nou sistema de gestió electrònica 'no substitueix el procés convencional, ja que aquest es manté'. El conseller ha afegit que 'els votants no experimenten cap canvi, ni tampoc és necessari modificar la legislació electoral'. Segons Ausàs, 'aquest sistema, permetrà simplificar i agilitzar els treballs de la mesa'. A més, també ha destacat que 'en cas que es detectin incidències informàtiques, es disposa d'elements de substitució' i ha afegit que 'si tampoc es pot solucionar el problema, es continuarà el procés a través de l'operativa tradicional'.

El sistema de gestió 'que dota les meses electorals de les eines informàtiques per facilitar les tasques durant la jornada electoral', ha estat encarregat a l'empresa Indra. La responsable del projecte, Belén Aguado, ha explicat que per desenvolupar correctament aquest sistema, cada mesa disposarà d'un ordinador portàtil, un mòdem 3G i l'aplicació específica. A més, també se'ls facilitarà un cens digital, una impressora làser per a la generació de documentació electoral i un monitor addicional.

Constitució de les meses

Segons Aguado, 'durant l'acte de constitució de les meses electorals, aquells col·legis administrats electrònicament automatitzaran els processos d'introducció de les dades dels membres de la mesa i interventors'. A banda, també es generarà automàticament l'acta de constitució de la mesa i es comunicarà, també automàticament, de l'obertura al Centre de Recollida d'Informació.

Durant la votació

Aguado ha explicat que, 'en cas que en faltin', les meses electròniques permetran imprimir paperetes de vot 'in situ'. Això permet que no s'hagi de suspendre la votació 'per falta de paperetes'.

La informatització del procés també permetrà fer una recerca digital dels votants al cens, identificar els votants mitjançant el document d'identitat electrònic o fer un registre automàtic de les persones que han efectuat el vot a la llista. A la una del migdia i a les 6 de la tarda, el president enviarà els avanços de participació al Centre de Recollida d'Informació.

Una de les possibilitats que permet la col·locació d'una impressora a les meses electorals és la impressió immediata de justificants de votació.

Projecció de futur

Ausàs ha explicat que amb aquest pas, 'el que es tracta és administrar electrònicament el funcionament de les meses' i ha afegit que 'aquest és un pas més en un procés que no té marxa enrere'. La voluntat, doncs, 'és anar més enllà' i que aquest sistema s'implanti a tots els municipis de Catalunya. En aquest sentit, el conseller ha explicat que durant les eleccions europees, Lleida ja va implantar 'de manera experimental' un sistema de constitució i gestió de les meses semblant 'al que es presenta avui'.

En el cas de Vic el cens mostra un gruix de votants que superaria les 25.000 persones. En total hi ha 41 meses electorals repartides en 9 col·legis. La posada en funcionament d’aquest sistema mobilitzarà 164 persones.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
jordi fletxa bcn
28 de setembre de 2010, 12.56 h

el sistema que exponen no se pq, però em sona que es calcalt al que es fa servir a les consultes per la independencia......


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
28 de setembre de 2010, 10.43 h

#1 Si sempre s'hagués fet així i de sobte s'intentés fer amb paperetes algú diria "aviat guanyar unes eleccions serà tant fàcil com manipular les paperetes, o simplement manipular directament el vot des de dalt". I tindria raó. Al final, manipular o no manipular unes eleccions no depèn del sistema de vot, sinó de la voluntat del govern de torn de fer les eleccions netament i tenir legitimitat o d'apanyar el comicis i tenir poder. A Africa es manipularan les eleccions tant si les urnes ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
28 de setembre de 2010, 07.28 h

aviat guanyar unes eleccions serà tant fàcil com hackejar el sistema informàtic que les regula, o simplement manipular directament el vot des de dalt. això: http://www.youtube.com/watch?v=FVcVXjNxhf4


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.