directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Plataforma per la Llengua busca "l'atac més abusiu contra l'escola catalana"

Activa un web perquè els ciutadans votin quin polític o periodista "l'ha dit més grossa"

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

M.B.- "Vota quin és l'atac més abusiu contra l'escola catalana". D'aquesta manera anima Plataforma per la Llengua a "reivindicar l'èxit" del model educatiu català davant els atacs que està rebent darrerament per part del sector polític espanyolista i la caverna mediàtica. L'ONG ha engegat aquesta campanya a través del web estimoelcatala.cat, on es pot votar qui ha difamat de manera més agressiva l'escola catalana.  Els candidats van des de polítics fins a periodistes, passant per una membre de la junta directiva de Societat Civil Catalana. 
Una imatge de la campanya de 'Plataforma per la Llengua'
Una imatge de la campanya de 'Plataforma per la Llengua'

Comparteix
   


Etiquetes
"L’escola catalana és un sistema d’ensenyament reconegut a nivell internacional i avalat com un dels models escolars de referència entre les societats multilingües", asseguren des de Plataforma per la Llengua. També es defensen de les acusacions afirmant que "s'ha reafirmat com una eina clau per a la qualitat educativa i la cohesió social, com ho demostra el fet que els alumnes catalans han assolit sense problemes al llarg dels anys els objectius lingüístics de les dues llengües oficials del nostre país, el català i el castellà".
 
L'entitat vol donar a conèixer de quina manera "molts l'han criticada i han mentit de manera deliberada sobre el model d’escola catalana" i anima als ciutadans a votar sobre qui els sembla que "la diu més grossa". Asseguren que enviaran a la persona més votada una còpia de l'informe "La immersió lingüística a Catalunya, un model eficaç i exitós".
 
Els candidats són Alfonso Dastis, ministre d'Afers Exteriors i Cooperació espanyol, amb la frase "Els qui tenen dificultats són els que volen parlar en castellà. L'espanyol està discriminat a les escoles públiques catalanes"; Xavier Garcia Albiol, president del PPC -"no és admissible que a la majoria de l'escola pública de Catalunya s'eduqui els nens per a odiar Espanya"- o Albert Rivera, líder de Cs, que va dir "acabem amb una escola identitària i fem
una escola de qualitat".

D'altra banda, també es recullen les afirmacions de Toni Cantó, diputat de Cs -"estem parlant d'abús intel·lectual de menors. 
No es pot permetre que segueixin adoctrinant els nostres fills"-; Isabel Fernández Alonso, vocal de la junta directiva de Societat Civil Catalana -"El sistema d'immersió obligatòria és una anomalia que no existeix en cap altre lloc a Europa i que limita la formació"-; Carolina Punset, diputada de Ciutadans a les Corts Valencianes -"Allà on triomfa la immersió lingüística estem tornant a l'aldea"- o Mercè Vilarrubias, escriptora i periodista ("A Catalunya hi manca un sistema perquè els alumnes aprenguin bé el castellà"). 
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
15 de novembre de 2017, 12.03 h

En Gabriel Bibiloni recull en un article al seu bloc (Els castellanismes de la ràdio i la televisió públiques de Catalunya) una llarga llista de paraules estrangeres que volen imposar els responsables del seu "llibre d'estil". Podeu llegir sencer l'article aquí : http://bibiloni.cat/blog/?p=2419. Us recomano aquest article de'n Bibiloni per la seva denuncia valenta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
15 de novembre de 2017, 11.45 h

Si se'ns van colar a la IEC (institut d'estudus catalans) gent de Cs i de SCC ja fa anys, i l'idioma s'ha anat degradant amb la passivitat dels responsables, fins el punt de veure incorreccions escrites en els subtitols de traduccions o indormacions, i molts anuncis, el darrer el de TV3 que diu Vida SENS llibertat no és vida, per estimular la lectura, fins als "ja mateix", o " quan abans", que son traduccions literals del castellà inculcades pels intrusos de IEC camuflats, vol dir que tenim l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
15 de novembre de 2017, 10.20 h

LA PLATAFORMA PER LA LLENGUA, FA UNA GRAN TASCA, L'ESTAT ESPANYOL EL REINO, VOL CONSUMAR EL GENOCIDI, HI HA BATERIES PREPARADES A CANONADES PEL PP., EL C's CIUDADANOS FUNDAT PEL RÈGIM AMB L'ÚNIC OBJECTIU D'ANIHILAR EL CATALÀ AL PAÍS VALENCIÀ, BALEARS, CATALUNYA A LA FRANJA JA HI TENEN COM EXECUTORS A LA FALANGE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| ||☆|| || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || ||☆|| || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Ara ja tenim un estat, la REPUBLICA CATALANA, on la nostra llengua ja no és maltractada, sinó que és oficial en tot l'estat, però els franquistes esPPanyols ens han envait, i ara cal
15 de novembre de 2017, 07.43 h



Ara mateix, improvisant i sense haver analitzat a fons el tema, jo diria que l'atac més abusiu contra l'escola -i la llengua- catalana és FER OBLIGATORI L'ESTUDI DEL CASTELLÀ.


La llengua castellana ha arruïnat a tot poble on ha estat IMPOSADA, tant Andalusia, el país més ric de la península Ibèrica ja durant el Neolític final, i fins al segle XIV o XV, com les brillantíssimes civilitzacions centeamericanes i sudamericanes.


Tots aquests pobles eren riquíssim, i en ser envaïts... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.