directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 12:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rovira i Puigdemont acorden a Brussel·les fer "un front comú"

"Som molt conscients que hem de continuar junts i trobar la millor fórmula de coordinar-nos", ha dit la secretària general d'ERC

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

ACN/M.B.- Després que, aquest dimarts, es fes pública la visita de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a Brussel·les; Rovira ha assegurat que hi ha un acord dels republicans amb el PDeCAT per fer "front comú".  "Som molt conscients que hem de continuar junts i trobar la millor fórmula de coordinar-nos", ha dit en declaracions a la premsa des de la capital belga.
El president Puigdemont i els consellers cessats pel govern espanyol que són a Bèlgica amb Marta Rovira
El president Puigdemont i els consellers cessats pel govern espanyol que són a Bèlgica amb Marta Rovira
© ACN/ Cedida

Comparteix
   


Etiquetes
"L'estratègia política la compartim i és absolutament coordinada", ha afegit, remarcant que ara cal "eixamplar moltíssim" i "continuar sumant" per afrontar el 21-D "amb moltíssimes garanties".  

A Bèlgica, la secretària general d'ERC també ha dit que "el que està fet està fet" -en referència a la declaració d'independència- i que el Parlament de Catalunya va fer "el que la majoria de ciutadans, democràticament i pacífica, havien demanat". A partir de les eleccions del 21-D, Rovira confia que les forces independentistes seguiran "comptant i tenint la legitimitat democràtica per continuar fent allò" que, ha dit, els sembla que "demanen la majoria de ciutadans". Encara hi ha la incògnita sobre quins passos faran els partits sobiranistes en cas de guanyar les eleccions del 21-D. 

"Front comú", per a què?

Cap de les dues formacions ha especificat  amb quin objectiu es faria aquest "front comú" del qual parla Marta Rovira. Ahir es va conèixer que Puigdemont lideraria una candidatura sota el nom de "Junts per Catalunya" -on entrarien les sigles del PDeCAT, però difuminades- que concorrerà per separat contra la llista d'ERC i Junqueras. Finalment, els tres partits independentistes (també la CUP) es presentaran per separat als comicis després de diversos intents per formar una llista unitària. 






COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.