directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 07:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Gobierno impedeix que el Govern compareixi davant la Diputació Permanent per l'article 155

Catalunya Sí Que Es Pot, la CUP i JxSí coincideixen en què és una "greu anomalia" democràtica

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Redacció | Cap representant del Govern ha comparegut aquest dimecres a la Diputació Permanent del Parlament, on s'ha debatut el decret llei sobre la prestació d'incapacitat temporal del personal de l'Administració de Justícia.
Pla mig de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, durant la Diputació Permanent
Pla mig de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, durant la Diputació Permanent
© Maria Belmez

Comparteix
   


Etiquetes
Tal com indica el reglament, el Govern compareix normalment en aquests debats a la Diputació. Aquesta vegada però la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha explicat que la compareixença "no es pot dur a terme" per l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya.
 
El líder de Catalunya Sí Que Es Pot, Lluís Rabell, ha assenyalat que és una "greu anomalia" que el Govern no pugui comparèixer per l'article 155, i ha exposat que és un greu problema administratiu i polític. I així ho ha volgut ressaltar. Fet amb el qual ha coincidit la diputada Gabriela Serra de la CUP.
 
El diputat de JxSí Roger Torrent ha afegit que és una "escandalosa anomalia democràtica" que cap membre del Govern hi hagi pogut anar i ha culpat al Gobierno per haver intervingut l'autonomia catalana.
 
Torrent ha assenyalat que l'encarregat de comparèixer hauria d'haver estat el conseller de Justícia cessat i empresonat a Estremera, Carles Mundó. "Encara que els murs de la presó siguin molt gruixuts i no ens pot escoltar, vull donar les gràcies al conseller".
 
Què diu el reglament?
 
El reglament de la Càmera recull en el seu article 75.6 que els membres del Govern que ho desitgin poden assistir a la Diputació Permanent amb dret a veu però no a vot, però cap d'ells està en condicions de fer-ho.
 
Una part de l'Executiu català cessat està repartit entre les presons d'Estremera i Alcalá Meco --per decisió de l'Audiència Nacional--, mentre que la resta està actualment a Brussel·les amb el president català cessat, Carles Puigdemont, al capdavant.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
JCV fletxa Sta. Cristina d'Aro
15 de novembre de 2017, 16.24 h

El més vergonyós de tot, és que el "gobierno", dia sí i dia també, s'emplenen la seva fastigosa boca amb "estado de pleno derecho". Però jo hi afegeixo: "Pleno derecho" a que ells (els del gobierno corrupte), puguin fer tot allò que els surti dels bemolls. Recony! aquells gàngsters de la unió europea, s'han ben lluït. No puc deixar de dir que, tant uns com els altres, són uns nazis declarats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.