directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 19:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Imputen tres excàrrecs d'una fundació propera a UDC per suposats pagaments irregulars

Haurien desviat 1,78 milions d'euros a un entramat d'empreses fantasma

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El Jutjat d'Instrucció número 21 de Barcelona ha citat com a imputats tres excàrrecs de la Fundació Catalunya i Territori, propera a UDC, per suposats pagaments irregulars al partit. Segons publica 'El Periódico', es tracta de Josep Boqué, president de la fundació, Joan Albert López Sans, tresorer i secretari, i Miguel Ángel Cortés, vocal. La fiscalia va presentar una querella al juliol per apropiació indeguda, falsedat documental i estafa perquè haurien desviat diners de l'entitat a un entramat d'empreses que pràcticament no tenien activitat i que ells controlaven directament o a través de 'testaferros'. El jutge ha acordat citar a declarar el 15, 22 i 25 d'octubre a un total de quinze querellats.
duran i lleida
Comparteix
   


Etiquetes
Segons 'El Periódico', el jutge ha acordat citar a declarar com a imputats tres excàrrecs de la Fundació Catalunya i Territori, propera a UDC. Són el president, Josep Boqué, el tresorer i secretari, Joan Albert López Sans, i el vocal, Miguel Ángel Cortés. D'acord amb la querella de fiscalia, entre els anys 2004 i 2006, els tres haurien desviat 1,78 MEUR de la fundació a un grup d'empreses anomenat IMS, dirigit per López i Cortés, o per empreses filials de les companyies principals, dirigides per homes de palla d'aquests dos. Per això, la querella es dirigeix contra dotze persones més, que també han estat imputades.

El proper 15 d'octubre estan previstes les declaracions, entre d'altres, dels tres dirigents de la fundació vinculada a UDC. Els dies 22 i 25 ho faran els empresaris imputats, també l'administrador de Copisa José Cornado, i l'exgerent d'UDC Josep Maria Núñez.

Segons la querella de la fiscalia, els procediments per desviar diners eren diversos. Un dels més habituals era que la fundació pagava factures falses a les empreses per serveis no realitzats. L'entitat també va fer préstecs a les empreses, però sense cap documentació que acrediti interessos o garanties.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
Manel fletxa Barcelona
29 de setembre de 2010, 10.42 h

#15 Bertran, no dissimulis, que no cola. Com li deia al Jordi, als convergents unionistes camuflats no se us ha vist el pèl en aquesta notícia, quan teníeu l'ocasió d'or de desmarcar-vos de CiU i reclamar la regeneració que proclameu. Però no ho heu fet, perquè una cosa és fer-se passar per laportista per atacar ERC, i una altra és atacar directament CiU, que per vosaltres és tirar-se pedres a la pròpia teulada.

Ho sento, cada dia et poses més en evidència. Ara insisteixes amb un... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
29 de setembre de 2010, 02.41 h

Hola Manel, t'acompanyo en el sentiment Anti-Convergent. Per cert, ja has decidit votar Solidaritat o continues preferint un possible Tripartit español 3? Perquè sembles llest i no crec que et traguis que aquesta vegada els botiflers d'ERC no pactaràn amb els Ecspañols Montilla, Corbacho, Chacón...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Manel fletxa Barcelona
28 de setembre de 2010, 20.49 h

#13 No, i tant que no el veuràs! Ni al Bertran, ni a l'Anselm, ni al Tomàs, ni a tots aquests que es dediquen a atacar ERC, i diuen que no són convergents unionistes, sinó que són reagrupats o laportistes que estan per la regeneració política. Es veu que això no inclou els casos de corrupció de CiU... :-D


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
28 de setembre de 2010, 19.00 h

Ah! Al meu anterior comentari, m'he oblidat de cridar VISCA CATALUNYA LLIURE I VISCA ERC.
Per cert, a quest article no hi he vist l'exvotant de l'Estartit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
28 de setembre de 2010, 18.58 h

Ja ho heu dit molts, però jo també vull dir-ho, carall!!!: Els convergents són uns corruptes, tots, i aquí passarà com a València, com més corruptes, més votats. Vet'ho-aquí perquè en Duran es pot pagar suites de 1.000€ diaris a madrit. I ara, espereu perquè ens vindran dient que és una conxorxa contra ells perquè les enquestes els són favorables.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Matilde fletxa Mollerussa
28 de setembre de 2010, 18.13 h

... i no passa res!!! Això de la dreta és infumable: farcits de delictes, finançats il·legalment, i els electors els donaran el triomf a les urnes. Ja passa amb el PP a València, i a l'estat, i ara tornarà a passar a Catalunya. Governaran els que han provocat la crisi ( i els que continuaran provocant per tal d'enriquir-se a cor que vols!!), els que han fracturat la societat, els que han utilitzat els guanys dels seus trebalaldors per usurpar el poder.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
alfons fletxa santes creus
28 de setembre de 2010, 16.29 h

No cal que donem les culpes als altres, la culpa es només nostra, si a l'hora d'anar a votar tinguesim tots ben clar quines son les opcions que reclamen independència i regeneració democràtica...... i les votessim, segur que hores d'ara altre gall ens cantaria!. Tenim de sortir al carrer, pro no amb una pancarta o una estel·lada cridant independència i llibertat!!!... el que tenim de fer tots plegats es mirar de convencer cada dia una persona perquè votin opcions honestes que demanin la ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
28 de setembre de 2010, 15.58 h

Les putes que porta a la suite les paga ell, el partit o nosaltres ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
28 de setembre de 2010, 13.50 h

#7

Enllaç LaVanguardia.cas d'aquesta notícia

http://www.lavanguardia.es/premium/publica/publica?COMPID=54013717620&ID_PAGINA=3744&ID_FORMATO=9&PARTICION=2006&turbourl=false&PAGINACIO=-1

Evidentment, no funciona


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Artur ObaMAS i MONTILLA fletxa de Cal DURAN de LLEIDA
28 de setembre de 2010, 13.03 h

A Catalunya i gràcies als anys sota domini espanyol la CORRUPCIO sempre te premi. No es castiga mai, ni als jutjats ni a les urnes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.