directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 19:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

García-Bragado veu en la seva imputació una maniobra per 'equilibrar' els 'costos polítics' del cas Palau

Denuncia un doble raser de la Justícia

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La cúpula d'Urbanisme de Barcelona es defensa amb dents i ungles de la vinculació al cas de l'hotel del Palau. La comissió d'investigació de l'Ajuntament d'aquest dilluns ha estat on el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Ramon García-Bragado, i el seu gerent, Ramon Massaguer, -tots dos apartats de les seves atribucions per estar imputats per la jutge del cas- han fet, de nou, una defensa aferrissada de la gestió del consistori en el projecte de l'hotel, negant qualsevol irregularitat al respecte. Tant és així, que Bragado ha arribat a atribuir la seva imputació a que 'a algú li interessa' per 'equilibrar' els 'costos polítics' derivats del cas del Palau i a la voluntat de 'crear confusió' en el cas.
ramon garcia bragado, ajuntament de barcelona, hotel del palau
Comparteix
   


Etiquetes
Dur, directe, defensiu i sense pèls a la llengua. Així s'ha presentat Bragado davant la comissió d'investigació de l'Ajuntament pel cas de l'hotel del Palau. Tant s'ha crescut el tinent d'alcalde, que s'ha arribat a oferir per fer públiques les gravacions de la seva declaració davant la jutge, aspecte que companys i oposició li han desaconsellat per no ser legalment viable. Més enllà de l'anècdota, Bragado s'ha mostrat bel·ligerant amb l'oposició, i sobretot amb CiU, de qui ha insinuat que té un especial interès en donar més rellevància de la que tocaria a la seva implicació al cas i a la pròpia comissió. De fet, en escoltar de boca del regidor de CiU que Bragado podria haver participat en un 'full de ruta' que gestaria la tramitació de l'hotel, el tinent d'alcalde ha estat contundent: 'L'únic full de ruta que hi ha en aquest país és el que fa anys va fer el seu partit amb el senyor Millet', ha dit tot negant cap relació amb aquest possible full de ruta de l'hotel.

A més, Bragado ha apuntat en diverses ocasions al llarg de la seva intervenció a 'l'interés' polític en destacar la seva presumpta participació en la trama del Palau. El tinent d'alcalde ho ha vinculat directament a un pretès 'equilibri' polític després de conèixer les 'greus conclusions' de la comissió del Parlament sobre el cas Millet. 'Imagino que, políticament, a algú li interessa que existeixi una torna que permeti equilibrar els seus costos polítics', ha sentenciat, mentre ha afegit que no ha trobat 'cap altra raó políticament rellevant que justifiqui aquesta situació que no sigui la pretensió de crear confusió respecte del desfalc del Palau investigat pel Parlament'.

Però aquí no ha acabat la seva intervenció, ja que ha apuntat també a la possibilitat de que aquest mateix interès hagi impregnat els estaments judicials. 'Cal reconèixer que per raons que se m'escapen completament, el tracte diferenciat que la justícia està donant a aquests dos assumptes (el cas de l'hotel i el cas Millet), està essent una ajuda inqüestionable pels objectius polítics esmentats', ha explicat Bragado.

Tot aquest argumentari ha estat acompanyat en la declaració del tinent d'alcalde de la reiteració del seu convenciment en una tramitació correcta i impecable. A més, ha reiterat que es va 'emprenyar' en saber que el Palau no havia notificat el canvi de propietat dels terrenys en benefici d'Olivia Hotels i que considera 'normal' que els tècnics del seu departament no li informessin abans tot i conèixer la modificació. 'El seguiment que faig jo no arriba fins aquí, la feina dels tècnics és correctíssima', ha dit. Bragado ha volgut concloure la seva intervenció advertint de la 'gratuïtat' de les acusacions de l'oposició i assegurant que 'a l'Ajuntament no hi trobaran ni irregularitats, ni il·legalitats, ni engany, ni ocultació'.

Massaguer reitera que era 'impossible' l'ocultació de la propietat d'Olivia Hotels

Just abans que Bragado, ha donat explicacions el gerent d'Urbanisme de l'Ajuntament davant la comissió. Ramon Massaguer ha reiterat les seves declaracions anteriors a la premsa i al jutjat. Ha repetit que no va comunicar el canvi de propietat perquè no el coneixia, però que tot i així no era rellevant, com ha quedat evidenciat, segons ell, per l'auditoria externa de tres col·legis professionals. A més, ha dit que no hagués tingut sentit amagar una qüestió que es podia comprovar al Registre de la Propietat, 'el registre més públic, perquè el pot consultar qualsevol ciutadà', cosa que feia 'impossible' l'ocultació. Tot i així, ha admès que és 'estrany'.

Massaguer també ha recordat que no només l'Ajuntament era membre del Patronat de la Fundació, sinó que també ho eren la Generalitat i el govern estatal. Això, segons ell, demostraria que 'algun interès públic devia tenir' la Fundació i l'hotel que promovia. En aquest sentit, ha dit que en la reunió del Patronat del desembre del 2007 on Fèlix Millet va informar del canvi de propietat també hi haurien d'haver estat els governs català i espanyol.

La justificació de l'interès públic, ha explicat, hagués quedat ben plasmat en el document final del Pla de Millora Urbana (PMU), que no es va arribar a aprovar perquè abans va esclatar l'escàndol del Palau. De fet, en dues reunions entre el nou director general del Palau, Joan Llinares, i el promotor de l'hotel i propietari d'Olivia, Manuel Valderrama, el juliol i el setembre del 2009, es van tractar qüestions com el vincle entre hotel i Palau i possibles descomptes pels músics.

L'auditoria, igualment, també ha demostrat, segons Massaguer, que l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament ha actuat sempre legalment i ha posat d'exemple que la tramitació de l'hotel va durar més de dos anys, quan habitualment la tramitació triga menys d'un any. Massaguer ha acabat la seva intervenció criticant els partits per la 'manca de consideració' durant la comissió.

La gerent de Ciutat Vella reconeix l'existència d'un expedient a Olivia Hotels com a propietària

Per la seva part, en la seva declaració anterior a la de la cúpula urbanística davant la comissió, la gerent del districte de Ciutat Vella, Mercè Massa, ha negat rotundament que ningú a la seva àrea tingués coneixement del canvi de titularitat en la llicència de l'expedient de l'hotel del Palau de la Música cap a les mans d'Olivia Hotels. Massa, a més, ha exculpat també a la que fos la seva cap política, la regidora del districte, Itziar González. La gerent ha assegurat que ella tampoc tenia cap coneixement de la modificació.

Tot i això, Massa ha reconegut que el districte va obrir un expedient per unes suposades obres sense llicència a l'entorn del Palau, però ha advertit que el cas es va tancar demanant que s'aturessin les obres. Amb tot, ha admès que l'expedient es va iniciar dirigint la sospita a una adreça que pertanyia a la finca propietat d'Olivia Hotels ja. CiU, però, li ha retret la 'confusió' que diu que hi havia al districte per 'no assabentar-se' del canvi de titularitat quan hi havia notificacions perquè aturessin les obres de la propietat dirigides a Olivia Hotels, rebudes pel Palau i contestades pel l'empresa hotelera de nou.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Artur ObaMAS i MONTILLA fletxa de Cal DURAN de LLEIDA
28 de setembre de 2010, 13.07 h

aquest paio es un sub-producte dels anys de corrupció sociata al ajuntament de Barcelona i amb la protecció sota el paraigües de la SOCIOVERGENCIA UNIONISTA catalana amb Espanya durant 30 anys. Gràcies per desmuntar.los els "xiringuitos" a les màfies convergents i sociates.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Manel fletxa Barcelona
28 de setembre de 2010, 09.40 h

Entre aquesta notícia, i la de la fundació d'Unió de més avall, es demostra que els sociates i els convergents unionistes són les dues cares de la mateixa moneda, i que durant 23 anys es van repartir el pastís.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Rodergues fletxa Gran Barcelona
28 de setembre de 2010, 09.09 h

El que està dient aquest home és molt greu, ve a dir que des de l'Ajuntament estaven tan acostumats a fer aquest tipus d'estafes i de més grosses i tot i ara se sorprenen que els encausin, si per a ells és el més normal del món enganyar al ciutadà i dir-li que és pel bé de la ciutat, és a dir la butxaca d'en Bargadó.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
jm fletxa bcn
28 de setembre de 2010, 08.26 h

Si ecs votant, és la mateixa imatge que en Prenafeta, Macià, Cullell, Pujol, etc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
28 de setembre de 2010, 07.07 h

Només veure'l un ja s'adona de que aquest tio te més cara que esquena.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.