directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Artistes i treballadors de la cultura catalana alerten de l'impacte del 155 al sector

La repressió de l'Estat no ha afectat només al món polític

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció | L'aplicació de l'article 155 està tocant tots els sectors del país. Si fa unes hores sabíem que l'actor Eduard Biosca era citat per un gag sobre el vaixell 'Piolín' a RAC1, un atac directe a la llibertat d'expressió, ara sabem, arran d'un article de Revista Mirall, que el sector cultural comença a notar la pressió de l'aplicació del cop d'Estat.
museu nacional art catalunya mnac nit
Comparteix
   


Etiquetes
La pressió política del moment, i la dependència del món cultural a les subvencions de les institucions públiques, on també hi ha les de l'Estat espanyol, fa que el MACBA i el MNAC evitin posicionar-se entre el Govern del 155 i el govern legítim. "El museu no té una posició fora dels fets històrics o artístics que els hi afecten". Concreten fonts del MNAC.
 
Situació molt diferent de la de l'Arts Santa Mònica, que depèn des de fa temps directament de la Conselleria de Cultura, no té NIF propi i la seva autonomia està fortament intervinguda. Només pot fer pagaments inferiors a 1.000 euros, sinó que, a més, han suspès exposicions com la de La vida d'O" de Lúa Coderch.
 
Nora Ancarola, presidenta de la PAAC, veu en l'aplicació del 155, un fet que afecta una gran part dels artistes i treballadors de la cultura. Puntualitza que la disminució d'ingressos d'un centre, fa que per solidaritat un altre aporti el material. D'aquesta manera el primer ho té deixat i el segon no té. Disminuint els seus possibles.
 
D'altra banda Raimon Clavell de Subhastes Bonanova, no és partidari de barrejar la política i els negocis. Comenta que hi ha hagut casos anecdòtics de comentaris malintencionats de clients, sobre la situació política. Però considera que hi ha problemes més importants com la crisi política. "El negoci de l'art sempre està a l'últim vagó"




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.