directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El clam per la llibertat dels 'Jordis' no s'apaga un mes després de ser empresonats

La ciutadania torna a sortir al carrer per mostrar la seva solidaritat amb els presos polítics

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

M.B.| Avui fa un mes dels primers presos polítics del procés. Un mes des que la jutgessa de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, va enviar al centre penitenciari de Soto del Real els presidents de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, per liderar als carrers el moviment independentista. Però lluny d’ensorrar-se, el poble català ha tornat a aprofitar aquesta trista data per reivindicar la seva llibertat davant els ajuntaments d’arreu del país. 
El gran llaç de llum que s'ha fet a Barcelona per la llibertat dels presos polítics
El gran llaç de llum que s'ha fet a Barcelona per la llibertat dels presos polítics
© Marina Bou

Comparteix
   


Etiquetes
A Barcelona, el punt de trobada ha estat la plaça Sant Jaume, on l’actriu Agnès Busquets ha llegit un manifest en contra de l’empresonament dels ‘Jordis’ i part del Govern legítim català; a més de condemnar la intervenció de l'autogovern català. La multitud de persones que s’ha reunit aquest dijous davant el consistori barceloní, ha barrejat els càntics que els acompanyen des dels inicis de la seva protesta -com ‘L’Estaca', de Lluís Llach, "no esteu sols" o "llibertat"- amb alguns de més nous sorgits arran de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola: "fora els okupes del Palau” i "és Puigdemont el nostre president" , han entonat a l’uníson.  

 
Amb la lectura del manifest, Busquets ha demanat que “sigui escoltada” la veu de "la majoria de la població de Catalunya” i ha exigit respecte a la "plena llibertat de debat al Parlament” i al “dret a governar-se lliurement" dels catalans si així ho avalen els resultats electorals del 21-D. També ha condemnat la manca de garanties de la justícia espanyola i -a banda d’als ‘Jordis’- ha dedicat un sentit record als membres del Govern empresonats. Com no podia ser d’una altra manera, també s’han dirigit als ciutadans mobilitzats els portaveus actuals de l’ANC i Òmnium, Agustí Alcoberro i Marcel Mauri. Ambdós han començat la seva intervenció amb paraules de Sànchez -explicant la seva decisió de sumar-se a la llista de Junts per Catalunya i, per tant, dimitir del seu càrrec a l'ANC- i Cuixart des de la presó. 
 
Mauri ha assenyalat la data d’avui fa un mes com un impuls més per "seguir treballant per la República” i ha assegurat que el “poble de pau” català seguirà sortint al carrer per reclamar "la fi de la repressió” sense “oblidar mai els atacs” de l’1-O. A més, ha fet referència a les eleccions del proper 21 de desembre i ha assegurat que l’independentisme sortirà “a jugar i a guanyar”. "Omplirem les urnes de llibertat”, ha sentenciat. 

 
Al seu torn, Alcoberro s’ha referit als “presos polítics” per imposar-los el "delicte d’evitar la violència”. En aquest sentit, ha condemnat que no hagin tingut "dret a judici” o el perjudici que suposa per a les seves famílies ser empresonats a Madrid i ha titllat l’Audiència Nacional d'hereva del Tribunal d’Ordre Públic franquista: "Estem parlant d'un tribunal que jutja a persones per les seves idees polítiques”, ha sentenciat. Segons Alcoberro, l’empresonament dels ‘Jordis’ és un “càstig a l’independentisme” i per això ha felicitat els assistents per les darreres mobilitzacions. També els ha animat a acudir a la manifestació convocada a Brussel·les el proper 7 de desembre i a omplir les urnes el 21-D. "Lluitem per la seva llibertat i pel triomf de les nostres idees”, ha sentenciat. 
 
L’acte ha finalitzat amb un emotiu cant d’Els Segadors i un gran llaç de llum organitzat per la dissolta 'Crida a la Solidaritat', que també ha llegit un manifest per assegurar que les circumstàncies polítiques els han empès a “ressuscitar”. A les portes de la Generalitat, a més, han encès vuit globus de llum pels vuit consellers empresonats. 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
17 de novembre de 2017, 08.45 h



Les coses han arribat a un punt , que no es pot parlar, no es pot opinar perquè la maleida 155, la tenim sobre amenaçant que es el que fa molt be el govern espanyol, apart de enganyar, mentir, manipular i ROBAR....SI ROBAR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| ||☆|| || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || ||☆|| || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Ara ja tenim un estat, la REPUBLICA CATALANA, on la nostra llengua ja no és maltractada, sinó que és oficial en tot l'estat
16 de novembre de 2017, 21.50 h




A la ja molt llarga història de la humanitat hi ha hagut episodis de tota mena.



La brutalitat, l'estupidesa, la injustícia, han estat presents en el comportament de molts estats des dels primers temps històrics i molt probablement de de la prehistòria, al menys des del Bronze Antic.



Però dubto molt que cap d'aquests episodis hagi superat en estupidesa feixista , en covarda ostentació de força ( de força relativa a un poble desarmat,però de feblesa davant dels altres estats amb... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.