directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Pascal, convençuda que Junts per Catalunya serà la llista guanyadora

Trapero no anirà a la llista tot i que se li podria haver proposat

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Redacció | La coordinadora general del Partit Demòcrata (PDeCAT), ha dit que trobaria "molt estrany" que no s'investís el president destituït, Carles Puigdemont, encara que la llista de Junts per Catalunya (JxCat) no guanyés les eleccions del 21-D.
La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal
La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal
© Bernat Vilaró

Comparteix
   


Etiquetes
En una entrevista a Els Matins de TV3, Pascal ha matisat, però, que "cal veure què passa" si el número u de la candidatura no guanya els comicis.

De totes maneres, s'ha mostrat "convençuda" que la llista de JxCat serà la "llista guanyadora". D'altra banda, la coordinadora del PDeCAT ha informat que l'exmajor dels Mossos Josep Lluís Trapero no formarà part de la candidatura, tot i que ha admès que Puigdemont li ho podria haver ofert.

Elaboració de la llista
 
Pascal sí que ha confirmat el nom de Lluís Font, fins ara president del Consell Escolar de Catalunya, que ocuparà un dels llocs de sortida de JxCat. Així com el de l'exconsellera del PSC Marina Geli, que tancarà la candidatura per Girona.

Tot i que ha insistit que encara falten alguns "serrells" per tancar, la coordinadora general del PDeCAT --que té línia directa amb Puigdemont per parlar de les llistes-- ha asseverat que també hi seran els consellers amb carnet del partit, o afins a la formació. Alhora, ha admès que els diputats de la legislatura anterior que són membres del Partit Demòcrata hi seran en una forma "més reduïda".

L'autocrítica
 
D'altra banda, Pascal ha continuat fent autocrítica i ha insistit que "alguna cosa no s'ha fet bé". "Aquest matí ens hem llevat i el país no és independent", ha constatat. En aquesta línia, la dirigent nacionalista ha reconegut un "problema d'efectivitat" per part del sobiranisme, tot i que ha subratllat que el "reconeixement moral" de l'1-O és "evident".

Així, ha culpat l'Estat de provocar que l'efectivitat del referèndum quedés "en entredit" després de fer ús de la "violència" i aplicar l'article 155. "Ens vam pensar que anar molt de pressa ens volia dir ser més efectius o tenir millor resultats", ha apuntat, per després afegir que cal revisar aquesta estratègia.

Centrar esforços
 
Pascal ha explicat que, al seu parer, cal centrar els esforços per aconseguir que els consellers destituïts per Madrid surtin de la presó, uns, i els altres puguin tornar de Brussel·les, al costat de Puigdemont, a més de restablir el Govern "legítim".

També aposta per fer un "front" per evitar que se segueixi aplicant el 155, i ha dibuixat un procés llarg per fer efectiva la proclamació de la República: "Cal fer les passes necessàries per ser més i fer efectius els instruments que ens permetin tenir un nou Estat", ha manifestat.
 
Finalment, Pascal ha informat que hi ha converses amb ERC i la CUP per pactar diversos punts en comú en els programes electorals, i ha rebutjat "vetos" dels uns amb els altres de cara a l'endemà del 21-D.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
17 de novembre de 2017, 22.15 h

El bloc independentista són els valents
El bloc dels comuns són els covards
Els bloc de l'unionisme són els violents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN LA SEVA ESTACIÓ DE TREN NO TE MARQUESINES I FALTEN MÉS ZONES VERMELLES fletxa PROU DE ENGANYAR ALS CATALANS I CATALANES PROU DE PENDRA EL PEL A LA GENT ¿ DE QUINA PUTA REPÚBLICA CATALANA PARLEU ? SI NO EN TENIN CAP TOT VA SER UN ACTA " SIMBOLICO " NO ERA REAL TOT ERA MENTIRA U DIU CARME FORCA
17 de novembre de 2017, 21.54 h

1 ) TAMBE VA MARXAR ELS SUPERMERCATS ... BON PREU ..Jo que pensaben eren molt Catalans si u son deuen SER CATALANS RENEGATS I TRAÏDORS COVARDS...Tambe ban anar cap a MADRID ..

Lo que JO DIC Cal FER BOICOT ALS PRODUCTES DE LES EMPRESES QUE BAN MARXAR DE CATALUNYA Esta BIMBO , PASTAS GALLO ,, CODORNIU ..

PASCAL No es que estigui molt CONVENSUDA Ja que diu tambe SI PERD LA LLISTA JUNTS PER CATALUNYA .. Igualment PUIGDEMONT A DE SER PRESIDENT... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
17 de novembre de 2017, 15.39 h

#1






UN ALTRE RATA ADOCTRINADA PER LA GESTA-PP-O








Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
17 de novembre de 2017, 14.24 h

#1





UN ATRE RATA ADOCTRINADA PER LA GESTA-PP-O













Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
bejota fletxa bcn
17 de novembre de 2017, 12.24 h

EMPRESAS AL DÍA





elEconomista.es







éxodo empresarial

La cadena de hoteles Hotusa traslada su sede social a Madrid

La principal cadena hotelera catalana, Hotusa, se sumó ayer a la lista de empresas que han movido su domicilio social fuera de Cataluña.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.