directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 16:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Intersindical-CSC: 'L’espoli fiscal i l’opressió nacional ens impedeixen fer front a la crisi'

El sindicat creu que secundar la vaga és 'la millor manera de garantir uns ingressos justos'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Contràriament al que defensa el Cercle Català de Negocis (CCN), la Intersindical-CSC vol recordar als treballadors del país que l''espoli fiscal i l'opressió nacional' neguen a Catalunya les competències i els recursos necessaris per sortir de la crisi econòmica. Així, defensen l'aturada d'aquest dimecres també en clau nacional i demanen que la jornada de vaga també serveixi per reclamar la 'plena sobirania' i així poder avançar en 'benestar, igualtat i justícia social' al nostre país. Entenent que en plena crisi econòmica alguns treballadors poden fer-se enrere per la pèrdua del salari si fan vaga, el sindicat independentista raona que secundar la vaga és 'la millor manera de garantir uns ingressos justos' i titllen de 'ridículs' els 70 euros de mitjana que han calculat que pot perdre un treballador als Països Catalans i defensen que allò que sortirà 'car' serà 'l’aplicació de totes les mesures contra les quals es convoca l'aturada'.
isabel pallarès, intersindical
Comparteix
   


Etiquetes
Aquests simples càlculs s’han realitzat en base al salari mig dels Països Catalans, de 1.635,63 € mensuals, segons l’Institut Nacional d'Estadística espanyol (INE), i per separat també el Principat (1.764,75€), el País Valencià (1.455,83€) i les Illes Balears i Pitiüses (1.498€). Atenent a aquesta quantitat, el fet de no presentar-se al lloc de treball el 29 de setembre, la persona deixaria de percebre 70,10€ de mitjana (a Catalunya, 75,63€, al País Valencià, 62,39€; i a les Illes Balears i Pitiüses, 64,2€). En aquest context la Intersindical defensa que si s'aplica la reforma laboral aquesta xifra podria 'quedar en ridícul' en comparació amb el que es podria arribar a perdre.

Intersindical acusa al govern espanyol d'aprovar una reforma laboral que 'facilita enormement l’acomiadament objectiu, amb un cost per a l’empresa de 20 dies per any treballat, 8 dels quals els pagarà FOGASA, amb un màxim de 12 mensualitats'. Aquesta forma d’acomiadament es podrà aplicar, a partir d'ara, fins i tot en els casos en què l’empresa tan sols tingui 'previsió de pèrdues', una situació que deixa la plantilla subjecta a les previsions subjectives de l’empleador.

Diferències d''escàndol'
Segons el sindicat, els 70 euros que es deixaran de percebre per fer vaga són '10 vegades inferiors a la diferència en cas que finalment es pugui acomiadar de forma objectiva algú amb contracte per al foment de la contractació indefinida amb tan sols un any d’antiguitat'. En els altres casos o amb més anys treballats, les diferències són, en paraules d'Intersindical-CSC d’'escàndol'.

L’espoli fiscal i l’opressió nacional ens neguen les competències i els recursos necessaris per poder fer front a la crisi -com ha demostrat la darrera sentència del TC espanyol. Davant d’aquesta situació és ben clara la necessitat d’assolir la plena sobirania per poder avançar en benestar, igualtat i justícia social al nostre país!






COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
JORDIBCN fletxa BARCELONA
29 de setembre de 2010, 19.12 h

Potser "als del negocis" hi han coses que fa els hi van bé com queden i consideren que no cal canviar-les.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
29 de setembre de 2010, 19.07 h

BE" als dels negocis valdriem mes que haguessin callat"AIXO VOLS DIR QUE EL NOSTRE PAIS SERA UN IMMENS ESTAT DE FUNCIONARIS SENSE LLIBERTAT DE EMPRESES I TOTS I REPETEIXO TOTS VIUREM DE LO QUE EL ESTAT ES PAGUI OI QUIN FUTUR MES LLUENT ENS ESPERA . vinca home sense els empresaris a favor de la INDEPENDÈNCIA no fotrem res ,que no estem en el temps de LA AUTOGESTIÓ COMUNAL o SI ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Angelina fletxa Vilafranca
29 de setembre de 2010, 12.39 h

Estic d'acord amb el que diu aquest sindicat. Ja era hora que algú més enllà de CCOO i la UGT parlés clar i català!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
JORDIBCN fletxa BARCELONA
29 de setembre de 2010, 11.46 h

Jo estic d´accord amb l´Intersindical-CSC i els dels negocis catalans millor que haguessin callat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.