directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 9 d'octubre de 2024 00:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El jutge belga ajorna fins el 4-D la decisió d'extreditar Puigdemont i els consellers

La Fiscalia descarta de, moment, el delicte de corrupció que havia apuntat l'Audiència Nacional

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

ACN| El jutge ha decidit ajornar fins el 4 de desembre la vista sobre l'extradició del president Carles Puigdemont i consellers del seu Govern destituït Clara Ponsatí, Lluís Puig, Meritxell Serret i Toni Comín. La Fiscalia ha descartat de moment el delicte de corrupció, tal com havia apuntat la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela, i ara vol analitzar com encaixen els presumptes delictes de sedició i rebel·lió dins del codi penal belga. A la sortida, l'advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso Cuevillas, ha interpretat positivament aquest ajornament ja que considera que la justícia belga "dona moltes garanties" davant la "precipitació a la què ens tenen acostumats els tribunals espanyols" i ha afegit que "està fent gala d'una exquisidesa en el tracte".
El president Carles Puigdemont amb la consellera Clara Ponsatí, cessada pel govern espanyol, a Brussel·les
El president Carles Puigdemont amb la consellera Clara Ponsatí, cessada pel govern espanyol, a Brussel·les
© Alba Barrionuevo

Comparteix
   


Etiquetes
La fiscalia de Brussel·les ha recordat durant la vista, segons ha explicat Jaume Alonso Cuevillas, que "la regla general és la concessió de les ordres d'extradició, que la denegació és l'excepció". Amb tot, el fiscal ha descartat que hi hagués corrupció en l'actuació de Puigdemont i els consellers, un delicte que hauria suposat l'extradició automàtica, ja que forma part de la llista de 32 crims pels quals els estats poden ordenar automàticament l'enviament d'una persona buscada per la justícia cap al país que el reclama. 
 
"No hi ha cap dels delictes de la llista i per tant s'ha d'examinar si els fets que relata l'odre poden encaixar en algun tipus del codi penal belga", ha explicat Alonso Cuevillas. Un altre dels advocats, Christophe Marchand, ha especificat que la fiscalia ha proposat equiparar els delictes que imputa la justícia espanyola al president i als consellers als de "coalició de càrrecs públics" i "malversació". 
 
"Ens han donat un termini a la defensa, i ens tornaran a citar el 4 de desembre per la vista", ha confirmat l'advocat català de Puigdemont, que ha dit que "d'entrada" la jornada d'avui li ha semblat "favorable". 
"Era evident que no hi havia corrupció, però al formulari de l'ordre de detenció que s'enviava es marcava la casella. La corrupció és un abús de poder per un benefici propi, i és evident que no s'ha produït. És molt positiu que el fiscal ho hagi descartat", ha indicat el lletrat. 
 
Segons Alonso Cuevillas, la justícia belga actua amb "moltes garanties" en comparació amb la "precipitació" dels tribunals espanyols. "Ens dona un termini per fer conclusions amb forma i al·legacions de forma més pausada", ha celebrat. "La justícia belga està fent gala d'una exquisidesa en el tracte, pels ajornaments i per facilitar molt el dret a defensa. Hem pogut demanar la paraula tantes vegades com hem volgut, el clima és molt diferent al que estem acostumats", ha dit. 
 
Amb la nova citació pel 4 de desembre, el termini per a una possible extradició de Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Lluís Puig s'allarga. Aquell dia, la defensa podrà fer les seves al·legacions i el jutge tindrà entre 8 i 10 dies per decidir si els envia cap a Espanya o no. A partir de llavors, s'obriria un nou període d'apel·lacions, amb 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
17 de novembre de 2017, 19.31 h

Ostres! No ens recordàvem del què era un estat de dret! A Bèlgica si que existeix i els tres poders són independents de veritat i no pas com a les dictadures!
La justícia belga dona moltes garanties davant la precipitació dels tribunals espanyols i està fent gala d'una exquisidesa en el tracte.

Què és la Separació de Poders i per què és tan important.

Un Estat de Dret té tres funcions principals.
En primer lloc crear les lleis per les quals es va a regir aquest Estat.
En segon ll... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Els voltors volen que continuï l’espoli, com va passar a Llatinoamèrica... i l’anticatalanisme

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.