directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 19:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

L'Agència Catalana de Notícies ja té Llibre d'estil

Fixa un referent d'estil periodístic d'avantguarda i el vincula amb les noves tecnologies

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Coincidint amb el seu desè aniversari, aquest dimarts l'Agència Catalana de Notícies (ACN) ha presentat el Llibre d'estil, editat per la subdirectora de l'ACN, Anna Nogué, i la professora i investigadora de l'Institut de la Comunicació de la UAB, Carme Ferré. En la primera part, el llibre recull la filosofia, els valors i el model de l'Agència i, en la segona, presenta una part centrada en l'estil periodístic, els gèneres i els formats. En l'acte de presentació, el director de l'ACN, Saül Gordillo, ha afirmat que el 'Llibre d'estil' és 'un crit, un clam i una reivindicació' del periodisme multimèdia i que 'ha de donar coherència, fixar uns valors i uns criteris compartits per tots els professionals'. El manual neix amb la voluntat de fixar la manera de treballar de l'Agència, i permetrà als mitjans de comunicació que no tinguin Llibre d'Estil de fixar-lo com a propi.



Comparteix
   


Etiquetes
En l'acte de presentació del llibre, el degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Josep Maria Martí, ha assegurat que el text de l'Agència té una 'voluntat de socialitzar' el coneixement adquirit en la pràctica, 'no tan sols' per als seus professionals sinó també per als mitjans abonats a l'Agència i per a la resta de la professió. Al seu torn, Imma Tubella, rectora de la Universitat Oberta de Catalunya, entitat editora del llibre, ha expressat el seu desig que el llibre d'estil de l'Agència es converteixi en un 'punt de referència' tant per als altres mitjans com per a tots els ciutadans que d'una manera o altra fan comunicació a través de la xarxa.

Per la seva banda, el director de l'ACN, Saül Gordillo, ha agraït la feina feta per les autores, ja que ha reconegut que l''evolució constant' i el 'ritme de vertigen' que ha viscut l'Agència durant aquests últims anys 'ha dificultat' l'elaboració del text que finalment suposa la 'culminació' de la feina feta. Gordillo ha remarcat que el Llibre d'estil és 'un crit, un clam i una reivindicació' del periodisme multimèdia, i ha assegurat que la seva elaboració ha servit per fer l''exercici indispensable de saber d'on veníem i on volíem anar' i per tenir 'clars' els eixos del creixement i de la filosofia compartida entre tota la plantilla de professionals.

El director de l'ACN ha assegurat que el Llibre d'estil és un 'segell de qualitat sobre l'estil periodístic, el rigor i la transparència', i que 'ha de donar coherència, fixar uns valors i uns criteris compartits per tots els professionals'. Gordillo ha afegit que és un 'compromís amb el servei públic i amb la professió' a més d'un 'argument per seguir fent periodisme'.

La subdirectora de l'ACN i coautora del llibre, Anna Nogué Regàs, ha remarcat que el llibre respon a una necessitat 'àmpliament manifestada' pels professionals del mitjà. Així, s'han fixat qüestions conegudes oralment i s'han debatut altres elements fins ara no tancats. 'Hem volgut fixar criteris fins al punt de replantejar algunes inèrcies', ha assegurat Nogué. Així mateix, Carme Ferré Pavia, professora i coautora del llibre, ha subratllat la necessària relació de les empreses periodístiques amb el món acadèmic.

Entre els assistents, Josep Lluís Micó, coordinador de Periodisme de la Facultat de Comunicació Blanquerna, ha remarcat la importància que un mitjà de referència dins el periodisme multimèdia com l'ACN 'es doti d'una eina per fixar criteris i servir d'exemple de cara al futur'. Juan Cal, director executiu del Grup Segre, ha afegit que la premsa comarcal té 'l'oportunitat d'incorporar nous elements' al seus llibres d'estil i que els mitjans que no en tinguin 'l'adoptin com a propi'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
roger fletxa gavà-mar residència habitual, Vielha casa d'estiueig.
29 de setembre de 2010, 14.07 h

doncs mira, té una explicació benvolgut compatriota, jo visc a Gavà-mar, generalment escric des d'allà, però aprofitant la vaga m'he agafat uns dies i ara hi sóc a Vielha, tinc casa aquí, el subconscient m'ha traït. Salutacions company.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Manel fletxa Barcelona
29 de setembre de 2010, 13.46 h

#3 Ja te'l pots quedar, ahir vaig fer la compra de paper higiènic per la setmana. Per cert, a més de "Roger-Gavà" i "Roger-Vielha", amb quants nicks més penses fer el ridícul? O vols que juguem a endevinar-ho?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
roger fletxa gavà-mar
29 de setembre de 2010, 13.13 h

#2 no gaire, demà te'l retorno.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Manel fletxa Barcelona
29 de setembre de 2010, 12.41 h

#1 Roger, t'ha costat gaire traduir el llibre d'estil d'intereconomia?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
roger fletxa vielha
29 de setembre de 2010, 12.38 h

articles del llibre d'estil
1r. significats:
Espanya: lloc habitat per bàrbars amb un únic objectiu, robar als catalans
Catalunya: lloc habitat per ésser superiors moràlment als espanyols, exemples de virtuosisme, exemple: Millet, Prenafeta etc.
Estat: eufemisme per a no pronunciar el lloc habitat per els espanyols.
Barça: Equip de futbol que representa les essències patriòtiques dels catalans, casualment va ser fundat per un suís.
RCD Espanyol: Equip que diu que és català però que e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.