directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 16:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern assegura que els serveis mínims estan garantits

Serna treu importància a que siguin menors que a d'altres territoris

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La consellera de Treball, Mar Serna, ha assegurat aquest dimarts que els serveis mínims que s'han pactat a Catalunya estan més garantits perquè s'han acordat entre totes les parts i sobre la base dels acords presos 'en fred' durant els anys 2005 i 2006. Serna ha presentat l'ordre de serveis mínims al Consell de Govern i ha tret importància al fet que aquests siguin menors que en altres territoris, ja que només un 25% de la població utilitza el transport públic per anar a treballar. La consellera ha garantit que el Govern estarà 'alerta' perquè la jornada es desenvolupi amb 'tota tranquil·litat' i que s'ha previst un operatiu policial 'suficient' per garantir la seguretat.
mar serna
Comparteix
   


Etiquetes
La consellera de Treball ha informat aquest dimarts al Consell de Govern de l'ordre de serveis mínims dictada per a la vaga general d'aquest 29-S. Uns serveis mínims que afecten sectors com el sanitari, l'educació o el transport. En aquest últim cas, només n'hi haurà en hora punta, de les 6:30 a les 9:30 hores i de les 17:00 a les 20:00, i només circularan un 25% dels metros, trens i autobusos habituals.

Serna ha remarcat que cal garantir el 'dret fonamental de vaga', però també 'els serveis essencials per a la comunitat', aquells que 'no es poden eliminar'. En aquest sentit, ha deixat clar que l'executiu ha de garantir el dret de vaga, però també aquests serveis. La consellera ha recordat que els criteris per dictar els serveis mínims s'han aplicat a partir dels 'acords en fred' que en el seu moment es van pactar amb totes les parts, ja siguin organitzacions sindicals o empresarials, quan 'no s'estava en un període de conflicte o davant de la convocatòria de vaga'.

De fet, la consellera ha assegurat que el fet que els serveis mínims estiguin pactats és la 'màxima garantia' que es compliran i que els fa 'més forts'. 'És la màxima garantia perquè es puguin complir aquests serveis mínims', ha dit, 'no cal que els recordi incidents en el sector del transport en altres comunitats i a Catalunya quan no hi havia acords'. Serna ha defensat aquesta manera d'acordar els serveis mínims davant d'anteriors vagues generals o davant d'altres comunitats que tenen uns serveis mínims més elevats, com és el cas de la de Madrid. 'Podem parlar del que ha passat al metro de Madrid', ha recordat, fa uns mesos, 'a Catalunya ho hem fet amb diàleg i consens, no amb imposicions que poden agreujar els conflictes'.

Serna ha dit que 'hi ha un cert compromís' de sindicats i empresaris per complir els serveis mínims, però ha afegit que l'executiu estarà 'alerta' per tal que la jornada d'aquest dimecres es pugui desenvolupar amb 'tota tranquil·litat'.

Operatiu de seguretat

La consellera també ha explicat que hi haurà un operatiu 'suficient' policial per 'garantir la seguretat'. Serna no ha volgut donar detalls del volum d'aquest operatiu. Cal recordar que els mossos d'esquadra no tenen dret a vaga. 'No els podem dir el nivell, serà suficient en la mesura del possible, no podem arribar al mig milió d'empreses, però s'està treballant des de fa temps amb les organitzacions empresarials, amb els sindicats i amb el mateix departament per veure quins poden ser els punts més conflictius', ha explicat.

Serna ha explicat que el dispositiu de seguretat treballarà per 'garantir el funcionament ordinari' i que 'no hi hagi situacions de violència fruit de la vaga general'. La consellera ha recordat que els 'piquets informatius' estan permesos, però no els 'coactius que impedeixen l'accés al lloc de treball' o que utilitzen 'instruments no pacífics'. De tota manera, Serna ha volgut deixar clar que el Govern fa 'prevenció', però que 'no li pertoca criminalitzar ningú'.

El 44% va a treballar amb cotxe

D'altra banda, Serna ha volgut deixar clar que els serveis mínims dictats 'no són tant mínims' i ha relativitzat la importància del transport públic per a la mobilitat dels treballadors. En aquest sentit, ha recordat que una enquesta recent estableix que el 44% dels treballadors utilitzar el cotxe privat per desplaçar-se al seu lloc de treball, que un 20% ho fa a peu i que el transport públic és utilitzat per un 25% dels treballadors.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.