directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 13:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La UE escull la nova seu de l'Agència Europea del Medicament aquest dilluns

Barcelona, estava entre les favorites, però l’aplicació del 155 per part del PP, C’s i PSC ha malmès les possibilitats

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

ACN | L'Agència Europea del Medicament (EMA) sabrà la seva nova ubicació aquest dilluns. La seu marxa del Regne Unit arran del Brexit. En una reunió dels consells exteriors del 27 països integrants de la UE s'escollirà aquesta nova seu, una aspiració a la qual concorre Barcelona. 
Jordi Hereu, Ada Colau i Xavier Trias, davant d'El Molino moments abans de fer una declaració conjunta a favor de l'EMA
Jordi Hereu, Ada Colau i Xavier Trias, davant d'El Molino moments abans de fer una declaració conjunta a favor de l'EMA
© Elisenda Rosanas

Comparteix
   


Etiquetes
L’aplicació del 155 per part del PP, C’s i PSC ha malmès les possibilitats 

La col·laboració institucional entre el Ministeri de Sanitat, l'Ajuntament de Barcelona i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va permetre gestar una candidatura que tècnicament complia tots els requisits i que fins fa unes setmanes, algunes fonts apuntaven que sortia com a favorita, entre les dues o tres millors posicions.

De fet, una enquesta entre el miler de treballadors que actualment ocupen l'EMA va mostrar que 2 de cada 3 preferien traslladar-se a Barcelona. Les tres institucions coincidien en què Barcelona, a més, sortia en avantatge perquè presentava la Torre Glòries com a edifici per acollir l'EMA.
 
Tanmateix, alguns sectors, com ara el diari Financial Times, han apuntat les darrers setmanes que la crisi catalana ha fet perdre posicions a Barcelona, i han situat Bratislava o Milà com a opcions més fermes.  Tot i això, aquest divendres, els tres darrers alcaldes de la ciutat, Ada Colau, Xavier Trias i Jordi Hereu, han fet un manifest conjunt per defensar les fortaleses de Barcelona i pressionar els líders europeus que una decisió a favor de la capital catalana podria ser un gest de ''distensió'', en paraules de Trias, en el context actual.

Votació secreta

La decisió final es coneixerà aquest dilluns després d'una votació secreta amb els 27 estats membres. En una primera ronda, cada país haurà de donar suport a les tres candidatures que consideri més ben qualificades i si alguna d'elles aconsegueix els tres punts de més de la meitat dels països, és a dir, 14, es considerarà escollida per majoria absoluta.

Si no es dona aquesta situació, els tres aspirants amb més número de vots passaran a una segona ronda en què cada país atorgarà un punt a la candidatura preferida. Si algú aconsegueix 14 punts, serà la seu. Si no, encara hi haurà una final entre les dues ciutats que tinguin major puntuació, i d'aquí sí que en sortirà la seu definitiva. 

El cop d’estat a la democràcia amb l’aplicació del 155 deixa avui sense representació al conseller legítim del govern català, el conseller Comín no hi serà present
 
Representants de l'Ajuntament de Bacelona viatjaran a Brussel·les al costat de la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, per conèixer el veredicte.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç dela Muga
20 de novembre de 2017, 19.27 h

On era i què va dir l'Agencia Europea del Medicament quan centenars de refugiats morien i moren ofegats quan volien arribar a Euorpa. On era i què feia per evitar les morts de l'Eilan i tants altres.

La Unió Europea com hereva de la Comunitat Econòmica Europea és una organització creada pels governs dels Estats europeus que en formava i en formen part per tal d'assolir l'afavoriment de les grans corporacions i empreses transnacionals.

Les que anomenem institucions europees mai no h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
20 de novembre de 2017, 12.54 h

SI NO ES BCN NO SERÁ POR EL 155 SINO POR LA MARCHA DE EMPRESAS DEL PROCESO INDEPENDENTISTA QUE HA SIDO LA MAYOR ENGAÑIFA Y QUE NO SE LA CREE NADIE.

DIRECTE.CAT MANIPULACIÓ


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
20 de novembre de 2017, 09.55 h

-tria la nova seu. No "escull"
-dilluns sabrà... No "aquest"
-la seu se'n va del Regne Unit. No "marxa"
-es decidirà la nova seu. No "escollirà"


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| ||☆|| || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || ||☆|| || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Tot poble té dret a un estat on la seva llengua vernàcula sigui oficial en TOT l'estat.
20 de novembre de 2017, 08.22 h





SUPOSO QUE EL GOVERN DE MADRID JA HAURÀ FET TOT EL POSSIBLE PER A QUE L'AGÈNCIA EUROPEA DEL MEDICAMENT NO VAGI A BARCELONA.


ALS DESGRACIATS FRANQUISTES ELS AGRADARIA VEURE BARCELONA -i tota Catalunya, a poder ser- ARRASADA COM EL DESERT DEL SAHARA.


SÓN D'AQUELLA MENA D'IDIOTES ENVEJOSOS QUE ES DEIXARIEN BUIDAR UN ULL PER TAL DE PODER BUIDAR ELS DOS ULLS DELS SEUS ENEMICS.




Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.