directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 18:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP i el PSOE arriben a un acord sobre la renovació del TC i deixen fora els candidats del Parlament

CiU hi ha votat en contra i l'Entesa s'ha abstingut esperant que se'ls tingui en compte en els candidats del Congrés

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El PP i el PSOE han assolit finalment un acord sobre la renovació dels quatre magistrats del Tribunal Constitucional espanyol (TC) que actuen amb el mandat caducat des de fa tres anys i que han de ser escollits pel Senat. Els populars han accedit a retirar la candidatura de l'exportaveu del CGPJ, Enrique López, a canvi de presentar-lo com a candidat per la pròxima renovació dels magistrats escollits pel Congrés, i el substitueix pel catedràtic Francisco Pérez de los Cobos. L'acord suposa deixar fora del TC els dos candidats proposats pel Parlament de Catalunya. Segons fonts parlamentàries, el PSOE situaria al TC la catedràtica Adela Súa i Luis Ortega, i el PP Francisco José Hernando i Francisco Pérez de Cobos.
tribunal constitucional tc
Comparteix
   


Etiquetes
El PSOE, el PP i el grup mixt han votat a favor de l'acord en la Comissió de Nomenaments del Senat. En canvi, CiU hi ha votat en contra ja que no es compta amb cap dels dos candidats que ha proposat el Parlament, Encarna Roca Trias i Antoni Rovira Viñas. Per la seva banda, el grup de l'Entesa (PSC, ERC i ICV) s'han abstingut ja que asseguren que es podria incloure un dels dos candidats proposats per la cambra catalana en la renovació dels magistrat que hauran de ser escollits pel Congrés.

El PSOE i el PP han tancat l'acord en una reunió entre el ministre de Justícia, Francisco Caamaño, i el portaveu de Justícia del PP, Federico Trillo, en què el PP ha accedit a retirar de la cursa l'exportaveu del CGPJ Enrique López. La seva figura era la que bloquejava tot el procés des de feia tres anys. El PSOE el rebutjava pel seu caràcter marcadament conservador, i el Senat va emetre un informe que l'apartava de la cursa per no ostentat els 15 anys de professió exigible per ocupar una plaça al TC.

L'acord s'ha plasmat en una reunió de la Comissió de Nomenaments del Senat que elevarà els quatre noms al Ple de la cambra alta. El Ple els haurà d'escollir per tres cinquenes parts dels senadors, una majoria que el PSOE i el PP sumen amb facilitat. CiU, per contra, ja ha anunciat el seu vot en contra de la proposta que deixa fora del Tribunal Constitucionals els dos candidats del Parlament de Catalunya que defensava la Federació i l'Entesa: Encarna Roca Trias i Antoni Rovira Viñas.

Amb aquesta maniobra el PSOE s'assegura una majoria de magistrats progressistes a la composició del Ple del Tribunal Constitucional, que té sobre la taula tots els recursos que el PP ha presentat en contra les lleis bandera de la primera legislatura de Zapatero, des de la de matrimonis homosexuals a la llei de l'avortament, passant pels pressupostos generals de l'Estat de tots aquests anys.

La renovació s'ha de completar al novembre amb l'elecció dels quatre magistrats que van ser escollits pel Congrés. Segons fonts parlamentàries, PSOE i PP han negociat en bloc els magistrats del Senat, del Congrés, així com altres llocs clau com la del Defensor del Poble o la presidència d'RTVE.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Pep Canals fletxa Argentona
30 de setembre de 2010, 00.21 h

Deixo de votar Esquerra. Endevant, nois de l'Entesa, llepant el cul al PSOE (PSC)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
29 de setembre de 2010, 19.14 h

perquè gasteu tinta amb noticies que no van enlloc ni a moltes d altres mes importants siguem consecuents FINS EL DIA 29 DE NOV SOLS TENIM AL CAP LA INDEPENDÈNCIA VAL I LO QUE PUGUI AJUDAR A ASUMIRLA


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Moisès fletxa Manresa
28 de setembre de 2010, 20.37 h

Ben fet: dintre de res, els catalans -per sort- no hi pintarem res a la Constitución Española.
Tampoc és que ara hi pintéssim massa, és clar...


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.