directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Front comú dels familiars dels presos polítics i el Govern a l'exili

Han presentat l’Associació Catalana pels Drets Civils per demanar ajut econòmic que els permeti desplaçar-se a veure'ls

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ACN/M.B.| “Creem l’associació com a plataforma d’acció conjunta de suport a les famílies. Estem en una situació extraordinària i ho fem també pel suport de tota la societat civil i les entitats”. Amb aquestes paraules ha explicat l’esposa del conseller empresonat Josep Rull, Meritxell Lluís, la creació de l’Associació Catalana pels Drets Civils que han presentat avui els familiars dels deu presos polítics del procés -els líders de l’ANC i Òmnium, i els vuit membres del Govern destituïts que són a Estremera i Alcalá Meco-, del president Carles Puigdemont i dels quatre consellers que són exiliats a Brussel·les. 


Alguns dels familiars dels "presos polítics i consellers exiliats", presentant l'Associació Catalana pels Drets Civils
Alguns dels familiars dels "presos polítics i consellers exiliats", presentant l'Associació Catalana pels Drets Civils
© Rafa Garrido

Comparteix
   


Etiquetes
L'objectiu és canalitzar tots els “suports” que rebin i, a més, reunir fons econòmics que ajudin els familiars -sobretot- amb els seus desplaçaments per poder veure els presos i els que són a Bèlgica, així com les que es puguin derivar dels viatges dels propis implicats si han d’anar a declarar a Madrid. “Una cosa és la caixa de solidaritat que serveix per pagar fiances i multes que se’n puguin derivar, com s’ha fet amb la Mesa del Parlament, i altra el fons de suport a les famílies”, ha detallat Lluís, que ha agraït també “totes les mostres d’escalf i suport” que ja estan rebent les famílies. 

L’Associació Catalana pels Drets Civils neix com “la manera d’unificar esforços i fer una acció conjunta” de les famílies, i té com a prioritat més urgent paliar l'efecte dels empresonaments i l'exili en les economies domèstiques. De moment, els socis són únicament els familiars directes dels quinze “presos polítics i exiliats”, però han creat també la figura de “l’amic de l’ACDC”, que permetrà fer aportacions i pagar una quota anual o mensual que ajudi a sufragar les despeses esmentades. 
 
L’esposa de Raül Romeva també ha explicat que l’associació arriba “en un moment molt concret i es farà gran en funció de les necessitats i dels socis que es tinguin, però avui en dia l’esforç més gran que hi ha és el desplaçament, tant dels ara presos per declarar en algun moment, com el dels familiars per anar a veure’ls”. Serà a “despesa més immediata” de les que es volen fer càrrec, però no tanquen la porta a cobrir-ne d’altres. 

L’entitat ha posat en marxa el web adretscivils.cat, des d’on voldran canalitzar totes les iniciatives en les que participin i des d’on estan difonent el número de compte bancari on estan recollint diners “per al fons de suport a les famílies”. 
 
 
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Olotí fletxa Olot
21 de novembre de 2017, 15.27 h

COM SE UE AQUEST COMPTE ÉS CERT? QUI HO GARANTEIX?
h
hI HA MOLT CABRON "SUELTO".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.