directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

De què acusa Lamela als presos polítics?

Considera que s’està investigant “els membres d’una complexa organització”

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Redacció | Segons la jutgessa, tots els investigats formen part d'una "organització" que ha desplegat des del 2015 "una premeditada estratègia perfectament coordinada" amb un "repartiment de papers entre autoritats governamentals, parlamentàries i civils". Amb aquest argument, es mostra partidària d' enviar totes les causes al Tribunal Suprem perquè la investigació "s'ha de fer de forma conjunta", assenyala.
Segons Lamela, aquesta organització està integrada pels "membres del Govern, els presidents de l'ANC i Òmnium, assessors i ideòlegs, això com per la policia autonòmica i l'actuació de determinades persones del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) i de les persones vinculades al Diplocat".

Objectiu del govern: donar aparença de legalitat
 
La jutgessa insisteix que els investigats actuaven amb un propòsit compartit i d'acord a un "pla comú" i a un "repartiment de tasques i responsabilitats" per aconseguir la "secessió" de Catalunya alterant "l'organització política de l'Estat". En aquest sentit, sentencia que el govern s'encarregava de les tasques parlamentàries que s'orientaven a aprovar una normativa on fonamentar i donar una aparença de legalitat a les diferents etapes del procés de desconnexió. 
 
ANC i Òmnium: el "braç civil de l'aixecament"
 
Lamela posa com a exemple les "congregacions tumultuoses" que es van dur a terme per impedir l'execució de les resolucions judicials. Segons la jutgessa, l'ANC i Òmnium "van actuar com a braç civil de l'aixecament auspiciat per les autoritats del Govern, afavorint mobilitzacions com les que van tenir lloc els dies 20 i 21 de setembre i 1 d'octubre".
 
Acusa els Mossos d’espiar la Guàrdia Civil
 
Segons la jutgessa, els Mossos van tenir un paper "d'especial rellevància" per assegurar l'èxit del procés cap a la declaració d'independència. "Resultava essencial disposar de la capacitat investigadora i intimidadora dels Mossos d'Esquadra", assegura. La jutgessa explica que es van produir actuacions d'espionatge als membres de la Policia i la Guàrdia Civil.
 
Desviaments de fons públics
 
Lamela també assegura que les activitats independentistes es van finançar de forma parcial amb fons públics. Segons la jutgessa, malgrat el veto del Tribunal Constitucional, el govern va dur a terme pagaments i va utilitzar fons públics per a la "consumació d'un acte delictiu". Fa referència als plans de comunicació i propaganda de suport al moviment independentista dins i fora de Catalunya i a l'assignació de recursos tecnològics de la Generalitat per donar suport a la celebració del referèndum.

Consulta aquí l'Informe de Lamela




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Marta fletxa Sabadell
23 de novembre de 2017, 14.57 h

No crec que pugui tenir la consciència tranquil·la !!!

Visca Catalunya lliure !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Fd'A. fletxa Calders
23 de novembre de 2017, 12.41 h

La jutge Lamela és un cas flagrant de politització de la justícia. El més greu és que ningú, pel que sembla, la pugui destituir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
22 de novembre de 2017, 15.45 h



De enviar-li males vibracions....... I no s'en adona que som milions de catalans que l'envien energies negatives.......


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan Jaume fletxa Catalunya Nord
22 de novembre de 2017, 13.25 h

Quin plaer de saber que el govern anava ben organitzat, tal com ho volien els votants de Junts pel Sí i la Cup. No s'ha de condemnar el govern que nos va portar a la República catalana ni tampoc els president de l'ANC i d'Omnium, ben al contrari s'ha de celebrar i felicitar tots aquests que van complir amb llurs promeses. Visca el Govern legítim, el nostre Parlement, les associacions i els Mossos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.