directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CCOO i UGT xifren el seguiment de la vaga al Principat en un 80%

Asseguren que el 78% dels treballadors del País Valencià i el 72% dels de les Illes han secundat l'aturada · Pimec assegura que només el 9,8% dels empleats de les pimes s'han quedat a casa

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els sindicats CCOO i UGT asseguren que el seguiment 'massiu' de la vaga que ha començat amb l'aturada dels torns de nit s'ha traduït en un 80% de treballadors en vaga al Principat. El percentatge és lleugerament inferior al País Valencià (78%) i a les Illes Balears (72%). L'associació empresarial de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC) ha donat a conèixer aquest dimecres al matí que només el 9,8% dels treballadors de les pimes catalanes fan vaga, segons les dades recollides per l'entitat fins a dos quarts de deu del matí. Amb això, ha assegurat que l'activitat laboral en la majoria de les pimes, que a Catalunya ocupen al 75% dels treballadors, és 'd'absoluta normalitat' i atribueix les incidències a l'acció dels piquets informatius.

Comparteix
   


Etiquetes
Les primeres hores de vaga general d'aquest 29 de setembre s'estan desenvolupant sense incidències rellevants en els serveis mínims competència de la Generalitat. Els sindicats parlen de seguiment 'massiu' de la vaga durant els torns de nit sense donar-ne encara dades generals. En el sector del transport, el que registra més incidències, es compleixen els serveis mínims a metro, autobusos, tramvia, Ferrocarrils de la Generalitat i trens de rodalies, així com a les autopistes de la Generalitat. Segons ha informat el Govern, en el cas dels trens de rodalies s'han produït incidents aïllats perquè s'han llençat objectes a la via i hi ha lleugers retards puntuals. També s'han registrat incidents durant la nit a Mercabarna, el CIM Vallès o les cotxeres de TMB, entre d'altres. Els piquets informatius han tallat la Diagonal de Barcelona i la Gran Via.

Pel que fa al transport interurbà, s'han registrat dues incidències: a Barcelona, un grup de piquets impedeix la sortida dels autobusos del grup Baixbus, que fa el transport interurbà al Baix Llobregat; i a Tortosa, un grup de piquets impedeix que surtin els autobusos de l'empresa Hife, que fa transport interurbà a les Terres de l'Ebre.

Pel que fa a l'activitat dels Mossos d'Esquadra, durant la nit s'han produït pocs incidents de rellevància. Hi ha hagut l'habitual presència de piquets informatius i diverses concentracions arreu de Catalunya. A més, els Mossos han detingut cinc persones a Girona i Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) per posar silicona als panys d'establiments comercials.

A hores d'ara, continua la concentració de centenars de piquets a Mercabarna, que intenten impedir l'entrada dels transports de mercaderies. Agents dels Mossos d'Esquadra s'hi ha desplaçat per poder facilitar el pas.

Els serveis mínims fixats per Treball

El Govern ha recordat aquest dimecres al matí que els serveis mínims fixats per a tota la jornada de vaga en l'àmbit de l'assistència sanitària a centres de titularitat pública i privada són el funcionament normal als serveis d'urgències; les unitats especials (UCI, UVI, unitats coronàries, d'hemodiàlisi, neonatologia, parts i radioteràpia-quimioteràpia i altres d'urgència vital); l'activitat quirúrgica inajornable i tractaments de radio i quimioteràpia en situacions urgents; l'atenció als malalts ingressats, tant assistencial com bàsica d'infermeria i hotelera; la neteja de les àrees d'alt risc (quiròfans, unitats de grans cremats, prematurs, UCI i UVI, sales de parts, unitats d'infecciosos i d'immunodeprimits, laboratori d'urgències i cuines); el transport sanitari per atendre les urgències; i la coordinació d'urgències i sistemes d'emergències.

Pel que fa al transport de viatgers urbà i interurbà, en el cas dels Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) -metro i autobusos-, els Ferrocarrils de la Generalitat, el TRAM i les empreses que presten els serveis de transport de viatgers per carretera, circularan un 25% dels trens i dels autobusos durant les hores punta -des de les 06.30 hores fins les 09.30 hores del matí i des de les 17 hores i fins les 20 hores de la tarda-. En el cas del servei de Rodalies de Catalunya operat per Renfe, circularan un 25% dels trens en les hores punta. El servei de llançadora de les terminals de l'aeroport funcionarà al 50% durant tota la jornada.

En el transport de mercaderies per carretera, els serveis mínims garanteixen els subministraments sanitaris i el transport dels productes peribles que per les seves característiques no es puguin conservar durant més de 24 hores.

En l'àmbit de l'educació, en els centres docents públics i privats concertats no universitaris i llars d'infants, hi ha una persona de l'equip directiu i un docent per cada 6 aules en els centres d'ensenyament infantil i de primària (3 a 12 anys). En les llars d'infants, hi ha una persona de l'equip directiu i el 25% de la plantilla.

En els centres d'atenció i gestió de trucades d'urgències i emergències com les sanitàries, de policia, d'ordre públic, de violència de gènere, de protecció civil, de bombers, del salvament marítim, elèctriques, d'aigua i gas, i d'informació de trànsit, els serveis mínims es presten amb el personal necessari i imprescindible per poder fer les comunicacions de la forma habitual.

Pel que fa al subministrament d'energia elèctrica, de gas, d'abastament d'aigua potable, d'evacuació, de tractament d'aigües residuals i d'enllumenat públic, es garanteix el funcionament normal de les instal·lacions i la reparació de les avaries urgents.

A les empreses que fan funcions d'assistència i serveis socials, al servei de menjadors socials hi haurà el personal imprescindible per a la prestació del servei; en l'ajuda a domicili, s'han de prestar els serveis urgents, necessaris i inajornables; a les residències de persones amb disminució i per a la gent gran, hi ha el servei habitual en règim de festiu; en el servei de comunitats infantils/juvenils, es fa el manteniment dels serveis habituals per part del personal educatiu d'assistència directa al menor i serveis habituals del personal de cuina, transport i vigilància; en els centres d'atenció especial, residències i pisos-llar, només treballarà el personal necessari per garantir els serveis que es presten en un dia festiu; en els centres de dia, hi ha el funcionament normal en el servei de restauració i el 50% en la resta de serveis; i en la teleassistència, hi ha el servei habitual de teleoperadors i personal assistencial.

Finalment, pel que fa a l'Administració de la Generalitat, en els serveis comuns a tots els centres de treball, hi haurà una persona per unitat orgànica o centre de treball en el personal directiu; una persona per servei afectat en els serveis que tramitin actuacions amb terminis preclusius o que pel seu incompliment puguin provocar la pèrdua o perjudicis greus de drets o interessos de tercers; i amb relació als serveis de registre de documents (o bé Oficines d'Atenció Ciutadana), serveis de control d'accés i serveis de telefonia, hi haurà 3 persones si el centre té fins a 100 treballadors, i 4 persones si té més de 100 treballadors.

Nadal destaca que treballadors i sindicats han complert amb els serveis mínims

El secretari de Mobilitat, Manel Nadal, ha explicat a l'ACN que tant els sindicats com els treballadors estan complint i només cal lamentar algunes accions puntuals i 'piquets descontrolats'. Nadal ha afirmat que els serveis mínims s'estan complint 'amb normalitat', excepte al Baix Bus del Baix Llobregat. És l'únic punt, 'una zona important de Catalunya', on no s'han respectat el serveis pactats, ha afegit el secretari de Mobilitat.

Nadal també s'ha referit a l'intent de sabotatge a la línia ferroviària a Manresa amb cadenes a la catenària, a la foguera a la via a l'estació de Santa Maria de Montcada i Reixac o les accions puntuals de piquets a l'estació de Maria Cristina, a la línia 3 del metro.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
29 de setembre de 2010, 17.00 h

80 % jajaj no s'ho creuen ni ells! com a molt un 40!! (i d'aquests un 10% per voluntat pròpia i l'alte 90% per voluntat dels de la camisa blava ai, roja, els piquets).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Marc fletxa Barcelona
29 de setembre de 2010, 14.37 h

Quina vergonya veure l'actitut dels piquets. Si no fos per aquesta colla de batallons feixistes tothom treballaria!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Som i serem fletxa Tordera
29 de setembre de 2010, 13.47 h

La veritat es que gent com UGT o CCOO foten pena; pèro esclar, avui han de fer el seu teatre... Pèro en realitat són una colla de trinxeraires venuts a les patronals. Prefereixo els de l`Intersindical, són mes autèntics. Aquesta es la meva opinió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Josep R. fletxa Tarragona
29 de setembre de 2010, 12.05 h

Quan els piquets provoquen aldarulls deixen de ser informatius i passen a ser piquets degeneratius


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.