directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un expert en dret penal belga acusa la justícia espanyola d'extralimitació

Assegura que el jutge pot dir que "no" a l'extradició de Puigdemont i els consellers que són a Brussel·les

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Redacció| El jutge belga ha de decidir si els delictes de rebel·lió, sedició, malversació, prevaricació i desobediència amb que s'acusa el president Carles Puigdemont i els consellers que són a Brussel·les encaixen amb els delictes del codi penal belga. En aquest punt, el magistrat haurà de respondre a l'ordre europea de detenció tramitada per l'Estat i decidir si executa l'extradició o no dels investigats.
Els dos-cents alcaldes amb el president Puigdemont i els quatre consellers cessats a Brussel·les
Els dos-cents alcaldes amb el president Puigdemont i els quatre consellers cessats a Brussel·les
© Laura Pous

Comparteix
   


Etiquetes
En aquest sentit, un dels advocats penalistes més prestigiosos de Bèlgica, Denis Bosquet, sentencia que el jutge belga haurà de fer una "reflexió", especialment diu, tenint en compte que les propostes plantejades per la fiscalia belga queden lluny dels 30 anys de presó que proposa l'espanyola. "El jutge pot, evidentment, dir que 'no' a l'extradició", comenta Bosquet en una entrevista amb l'ACN.
 
Tanmateix afirma que el fet que el fiscal descartés la corrupció com a delicte en l'actuació de Puigdemont i els consellers, "podria ser un bon senyal" per a la defensa. Matisa però, que més que un bon senyal, és un símbol de la "feblesa" de l'acusació, que va incloure aquest delicte en l'ordre de detenció europea per intentar facilitar l'extradició. Segons Bosquet, "no és seriós" que la justícia espanyola afegís a última hora una nova incriminació per intentar "esquivar" les dificultats del seu propi cas.

Diferències en les penes
 
La fiscalia belga, segons va apuntar la defensa, planteja contra el president i els consellers els delictes de "coalició de càrrecs públics" i "malversació". Però segons Bosquet, tots dos crims són entesos de manera diferent i presenten penes màximes de sis mesos i deu anys, respectivament, que disten molt de les que afrontarien a l'Estat.
 
Aquesta diferència en les penes podria, segons Bosquet, fer aflorar l'argument de "no respecte dels drets fonamentals" de Puigdemont i els consellers si són extradits. A més, recorda que perquè la rebel·lió sigui punible a Bèlgic,  ha de basar-se en una "resistència violenta, no democràtica".

Pròxims passos
 
La pròxima cita als jutjats belgues de Puigdemont i els consellers és el 4 de desembre. Després de la decisió del jutge, s'obrirà un termini d'apel·lacions. Amb tot, Bosquet assenyala que Puigdemont seguirà a Bèlgica fins que acabi tot el procés, que podria ser "al gener o al febrer." En qualsevol cas, clarifica, o s'accepta o es denega l'extradició però el que no passarà és que Puigdemont pugui enfrontar-se a presó a Bèlgica.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
23 de novembre de 2017, 14.54 h

Doncs's això no és res, un amic que coneix un fuster que entén molt de dret penal polític, també diu el mateix tu, o tenim a tocar!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
23 de novembre de 2017, 14.35 h

NUNCA PENSE QUE ESTARIA PLENAMENTE DE ACUERDO CON LO QUE PUDIERA DECIR AL NAZI LOPEZ TENA DE SI.

El derecho a la autodeterminación lo han convertido en la parodia del derecho a decidir, que no significa nada. El referéndum fueron dos 'butifarradas', en 2014 lo admitieron y ya verá como ahora lo reconocerán igual. También han convertido la DUI en una parodia y ahora están convirtiendo en parodia algo mucho más grave, que es el concepto de preso político y de exiliado. Porque estos ni so... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.