directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 12:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els socialistes, en terra de ningú: ni Arrimadas ni Junqueras

Pedro Sánchez i Miquel Iceta han dit que no pactaran amb independentistes però tampoc amb "opcions polítiques de dretes"

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

ACN/M.B.| “El PSC no farà president cap formació ni candidat que abraci l’independentisme, i tampoc opcions polítiques de dretes”. Amb aquestes paraules ha assegurat el líder del PSOE, Pedro Sánchez, que no investirà en cap cas la candidata de Ciutadans al 21D, Inés Arrimadas, com a presidenta de la Generalitat. El mateix Sánchez ha descartat també qualsevol entesa amb els “independentistes”, aquest dijous en una entrevista a TVE. Segons apunten fonts del seu equip, doncs, no hi ha cap possibilitat d’entesa per a la formació d’un govern d’esquerres entre els socialistes catalans i ERC després dels comicis.
El líder del PSOE, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu
El líder del PSOE, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu
© PSOE

Comparteix
   


Etiquetes
En tot cas, apunten que davant un hipotètic bloqueig en els resultats de les eleccions, on podria ser que ni els partits independentistes ni els constitucionalistes assolissin la majoria absoluta i els comuns no decantessin la balança, caldrien “formules imaginatives” per superar la “dinàmica de blocs”. El seu objectiu: la investidura de Miquel Iceta com a via per trencar el “bloqueig” que, apunten, es viu a Catalunya.

Segons Sánchez, els socialistes catalans, igual que el PSOE, volen “un govern que defensi la convivència, la concòrdia, l’autogovern, i que faci polítiques d’esquerres” perquè a Catalunya “hi ha molta gent que està patint les conseqüències del secessionisme” i “avui estem pitjor que fa cinc anys”. Després del 21D, ha dit, cal “superar la dinàmica de blocs” i “obrir un nou temps”.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha reafirmat les paraules de Sánchez i ha dit que per "sentit comú i coherència" no investirà ni un president independentista ni un "de dretes" quan se li ha preguntat sobre la possibilitat que el PSC doni suport a un govern de Cs.  Iceta ha reivindicat que la gent que voti el PSC estarà votant tenir un president "d'esquerres i progressista" i en ser preguntat sobre si considerava Arrimadas de dretes s'ha limitat a contestar que "els socis preferents del PP aquesta legislatura no han estat molt d'esquerres". D'altra banda, ha dit que després del "fracàs absolut" de la via empesa per Carles Puigdemont, és "obvi" que els independentistes han de canviar de plantejament i allunyar-se de la unilateralitat i ha criticat que ho vulguin presentar com un "mèrit".

Al seu torn, la candidata de Ciutadans (Cs) a les eleccions, Inés Arrimadas, ha assegurat aquest dijous des de Brussel·les que "si surten els números" després dels comicis de desembre la formació demanarà el suport del PSC per formar "un govern alternatiu". "Si les eleccions donen per poder fer una alternativa, demanaré el suport dels socialistes perquè tindran molt difícil explicar als seus votants que vulguin tornar a pactar amb els partits que volen separar Catalunya de la resta d'Espanya", ha assegurat. Preguntada per les declaracions de Pedro Sánchez, ha assenyalat que els socialistes haurien de deixar de pensar en "vots i cadires" i intentar proposar una alternativa de govern que no vulgui "trencar més la convivència". Arrimadas també ha insinuat als socialistes que li haurien de tornar el favor perquè "gràcies a la responsabilitat" del seu partit els socialistes han pogut governar en altres parts de l'Estat, com a Andalusia.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
25 de novembre de 2017, 22.32 h

Els socialistes amb el cul a l'aire, aquest artista va prometre treure a M. Rajoy del poder, i se li va acabar el compte, després de ser escollit secretari general, el va cridar Rajoy i li va mostrar els documents ha on esta implicat amb els desfalcs de Caixa Madrid. i a desde llavors són mes amics que Rajoy amb la Susana Diaz...ni un pam de net! Pe cert el seu tiet avi era un militar de graduació, amic íntim de Queipo de Llano... una introducció de credencials socialistes immillorable!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
23 de novembre de 2017, 14.50 h

D'ençà que Rajoy li va ensenyar els papers que el comprometen amb el frau dels crèdits de la caixa de Madrid va més fi que un esmolet. Aquest que havia de presentar la moció de censura i salvar ha espanya de Rajoy, a petició del IZ, té la pólvora més mullada que nosaltres amb la independència de CiU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Marta fletxa Sabadell
23 de novembre de 2017, 14.47 h

De moment amb les dretes tenen un pacte. Van junts !!! I ara volen vendre el seu progressisme d'esquerres ???

El PSOE té tant d'obrero com jo te torero/a, hahahaha !!!

S`ha de ser molt subnormal per votar socialistes !!!

Visca Catalunya lliure !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
23 de novembre de 2017, 14.19 h



NUNCA PENSE QUE ESTARIA PLENAMENTE DE ACUERDO CON LO QUE PUDIERA DECIR AL NAZI LOPEZ TENA DE SI.

El derecho a la autodeterminación lo han convertido en la parodia del derecho a decidir, que no significa nada. El referéndum fueron dos 'butifarradas', en 2014 lo admitieron y ya verá como ahora lo reconocerán igual. También han convertido la DUI en una parodia y ahora están convirtiendo en parodia algo mucho más grave, que es el concepto de preso político y de exiliado. Porque estos ni... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.