directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PDeCAT acceptaria acords només amb ERC si no hi ha entesa amb la CUP

La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, diu que "no s'acaba el món si la CUP no vol ser" en algun dels punts en comú al 21-D

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

ACN| El Partit Demòcrata (PDeCAT) confia que els partits sobiranistes arribin a "grans consensos" en els punts programàtics de cara al 21-D. Tot i això, els nacionalistes acceptarien que hi hagués alguns acords només amb ERC, en cas que en certs apartats no s'arribi a cap consens amb la CUP. Així ho ha explicat la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, en una entrevista a l'ACN. La dirigent nacionalista no té "cap dubte" que s'arribarà a grans acords, tot i que ha afegit que "no s'acaba el món si la CUP no vol ser" en algun dels punts en comú. 
Marta Pascal, en una imatge d'arxiu
Marta Pascal, en una imatge d'arxiu
© Bernat Vilaró

Comparteix
   


Etiquetes
D'altra banda, Pascal ha avalat que el nou Govern mantingui presència física a Brussel·les, també quan acabi el procés de la justícia belga. Si el president destituït, Carles Puigdemont, aconsegueix tornar a ser investit, la coordinadora general del PDeCAT defensa que "se segueixi treballant en el flanc europeu", perquè cal tenir "presència institucional al cor d'Europa". Preguntada sobre si una conselleria fixa a Brussel·les seria una bona fórmula, Pascal ha sentenciat que seria una "bona decisió" si així ho decidís Puigdemont.
 
Pel que fa a les negociacions per a acords programàtics, la fins ara diputada parlamentària de JxSí ha insistit que calen "grans consensos", sense oblidar que el país no es pot "paralitzar" perquè "alguns pocs vulguin fer passar el clau per la cabota". Tot i això, Pascal ha remarcat que hi ha hagut molts pactes al llarg del procés tot i les discrepàncies dels partits sobiranistes.
 
Diàleg bilateral
 
Pascal ha insistit en la importància de mantenir oberta la porta del diàleg amb l'Estat, sense renunciar a la independència ni al referèndum. En aquesta línia, la coordinadora general del PDeCAT ha admès que el paper de mediadors com el lehendakari, Íñigo Urkullu, o la presidenta del Congrés, Ana Pastor, és "interessant", tot i que ha fet notar que qui pren les decisions són els executius. "I el govern del PP segueix tirant moltes cosses", ha lamentat.
 
Encara sobre el diàleg, Pascal sosté que cal mantenir en paral·lel un contacte "permanent" també amb les institucions europees. A més, ha asseverat que la presència de Puigdemont i la resta de consellers que són a Brussel·les ajuda, i molt, en aquest sentit.
 
La dirigent nacionalista també ha opinat que reactivar el Pacte Nacional del Referèndum (PNR) "queda lluny" i que, en tot cas, caldria apostar per "ressituar objectius" en comptes de "refer eines que ja s'han utilitzat".
 
Actes conjunts en campanya
 
Pascal ha opinat que la manifestació del 7 de desembre a Brussel·les -sota el lema 'Desperta Europa! Ajuda Catalunya', i on hi assistirà la direcció del PDeCAT- es pot entendre com un acte conjunt de la campanya electoral del 21-D, i ha avalat que se'n facin més durant les setmanes prèvies als comicis: "Tot el que sigui per visualitzar la diversitat del sobiranisme i els punts en comú és bo", i "s'han d'aprofitar les manifestacions públiques conjuntes", ha comentat. Malgrat tot, Pascal ha preferit no concretar més perquè són les direccions de campanya les qui "s'han de posar d'acord".
 
Finalment, Pascal ha reiterat que després de les eleccions el sobiranisme ha d'entendre la realitat i fugir de marcar-se terminis concrets. Pel que fa a possibles pactes entre partits, la coordinadora general del PDeCAT ha subratllat que primer "cal guanyar les eleccions" i després ja es parlarà de futures negociacions. Això sí, Pascal ha assegurat que no veu pas donant suport, ni buscant acords, amb formacions que hagin "estat còmplices del 155".




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
JORDI fletxa GRANOLLERS
26 de novembre de 2017, 11.37 h

Si no fos pel nostre President el Pet de Gat no trauria ni un vot, estaria com UNIO


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
25 de novembre de 2017, 20.58 h

CiU i el pacte fiscal a l'abast de "todos los catalanes de BIEN.."de la mà de Mas, Pujol, Duran, Puigdemont i demes actors del gran teatre polític català, ens han portat a l'escorxador, de nosaltres depén que ens sacrifiquin a poc a poc. Cal plantar cara amb aquesta. colla de galifardeus botiflers i menyspreables que han traït el mes sagrat per aconseguir el seu pacte fiscal


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ramon fletxa Barcelona
25 de novembre de 2017, 17.09 h

En quin món vius, Evarist? El el món real ja veig que no. Per mi que tu continues vivint en el Gran Parc Temàtic Progre dins el que Espanya ens va tenir tant de temps tancats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
25 de novembre de 2017, 11.10 h


No es pot negar que la dreta catalana es molt més civilitzada que la castellana, pero la dreta és la dreta aquí i al Belutxistan.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
25 de novembre de 2017, 11.03 h

Van caient les caretes. D'aquí a pactar amb l'Iceta... tres noticiaris.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
25 de novembre de 2017, 11.01 h

Van caient les caretes. D'aquí a pactar amb l'Iceta... tres noticiaris.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.