directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 10:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El nou partit de Gordó no passa el tall per presentar-se el 21-D

Només 11 de les 17 candidatures presentades han estat aprovades per la Junta Electoral

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

ACN| Convergents, el nou partit que lidera l'exconseller de Justícia Germà Gordó, no ha passat el tall i no podrà presentar-se a les eleccions del 21-D. La formació es presentava únicament a la circumscripció de Barcelona amb l'exdirectora de l'Institut Català de les Dones, Teresa Pitarch, com a cap de llista seguida del mateix Gordó i de Sílvia Requena. La seva candidatura al final no ha estat proclamada i no estarà a les paperetes.
Germà Gordó, en una imatge d'arxiu
Germà Gordó, en una imatge d'arxiu
© Pol Solà

Comparteix
   


Etiquetes
De fet, només 11 de les 17 candidatures presentades aquest 21-D han estat aprovades per la Junta Electoral i surten publicades aquest dissabte al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Es tracta dels set partits que actualment ja tenen representació parlamentària (ERC, Junts per Catalunya, Cs, PSC, Catalunya en Comú-Podem, PPC i CUP), més el PACMA, Recortes Cero-Grupo Verde, Per Un Món Més Just –només a Girona i Lleida- i la marca blanca d'Esquerra 'Diàleg Republicà-, presentada per evitar una possible invalidació de la candidatura de Junqueras.

Presentaran recurs 

Més tard, Convergents ha anunciat que presentarà recurs perquè la Junta Electoral Provincial de Barcelona aprovi finalment la seva candidatura pel 21-D: "Dilluns mateix plantejarem un recurs al contenciós-administratiu perquè se'ns reconegui com a partit parlamentari sorgit de JxSí, igual que el PDeCAT i ERC", ha afirmat en un comunicat la formació.  "Tenim el convenciment que es reconeixerà la representació que correspon a les diferents opcions i visions polítiques que van concórrer a les darreres eleccions al Parlament –llavors sota les sigles de JxSí-, i que avui concorren per separat i amb diferents noms", han insistit des de Convergents.
 
"Cal recordar a més que en el cas del PDeCAT –igual que Convergents- en aquelles eleccions del 27 de setembre del 2015 ni tan sols existien, ja que la seva fundació ha estat posterior. I que el partit que va concórrer a les eleccions va ser CDC dins la coalició de Junts pel Sí", ha puntualitzat el partit de Germà Gordó, que no dona per perduda la seva lluita per ser present a les eleccions del 21-D. "S'està complint l'itinerari previst i la carrera del 21-D tot just acaba de començar", han avisat des de Convergents.
 




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.