directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Sindicats, ERC i ICV-EUiA celebren l'èxit de la vaga i demanen a Zapatero que rectifiqui

Els organitzadors asseguren que 400.000 persones s'han manifestat a Barcelona · Mossos i Guàrdia Urbana redueixen la xifra a 140.000

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Sindicats, ERC i ICV-EUiA han coincidit aquest dimecres que la vaga general ha estat un 'èxit' i han reclamat al govern espanyol i al seu president, José Luis Rodríguez Zapatero, que prengui nota i rectifiqui les seves polítiques i la reforma laboral. Tots ells han participat a la tarda a la manifestació que ha tingut lloc pel centre de Barcelona on, segons els sindicats, hi han participat un total de 400.000 persones. La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra han xifrat aquest dimecres entre 130.000 i 140.000 el nombre de participants a la manifestació, convocada pels sindicats, que ha tingut lloc al centre de Barcelona amb motiu de la vaga general. Per altra banda, fonts dels sindicats han explicat que han participat en aquesta mobilització unes 400.000 persones. Des d'UGT de Catalunya han destacat que 'no calien tants serveis mínims', mentre que CCOO a Catalunya ha manifestat que 'el país s'ha paralitzat'.
capçalera, manifestació, sindicats, vaga general
Comparteix
   


Etiquetes
El secretari general d'UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha assegurat que 'la vaga és un gran èxit i s'ha pogut observar que no calien tants serveis mínims, ja que els carrers de Barcelona anaven buits'. Álvarez ha destacat que la vaga 'ha estat un èxit a Barcelona, Girona, Tarragona, Tortosa, Manresa i a tot arreu'. En aquest context, ha dit que 'és la demostració que el país ha dit prou a la pèrdua de drets i el govern espanyol haurà de prendre nota com més aviat millor, perquè ha de rectificar i fer les polítiques que la gent vol, que van en la direcció contrària de les que ha fet l'executiu espanyol'.

El secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego, ha afirmat que 'la vaga ha estat molt important i un exercici d'un dret democràtic a vaga exemplar i la immensa majoria dels treballadors han paralitzat el país'. Segons Gallego, 'ho demostren aquest més de 80% de treballadors que no han anat a treballar'. Ha assegurat que 'la gent està sortint de la resignació i està dient al govern espanyol que les coses no es poden fer així i no es pot avançar retallant drets laborals i socials'.

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha declarat que 'la jornada de mobilització ha estat un èxit amb un seguiment d'un 80% i el consum elèctric ha baixat un 27% i això vol dir que la participació ha estat massiva'. En aquest sentit, ha assenyalat que 'ara el repte el té el govern espanyol i Zapatero, que ha d'escoltar, rectificar i deixar de posar en perill el sistema públic de pensions i fer marxa enrere amb un reforma laboral que és lesiva contra els avenços laborals de milions de treballadors en aquest país'.

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha afirmat que 'avui és un dia que es pot prendre nota i que es pot aconseguir una mobilització majoritària. La vaga ha anat més enllà dels que molts esperaven i que el que el govern Zapatero volia'. 'Avui és un dia perquè alguns prenguin nota i després rectifiquin les seves polítiques', ha manifestat, al temps que ha dit que 'una mala llei la canvia una bona llei'. En aquest context, Herrera ha remarcat que és necessari que Zapatero i els socialistes 'prenguin bona nota i entenguin que han de fer un gir de 180 graus'.

El dirigent ecosocialista ha assegurat que 'l'èxit de la vaga ha de fer possible la rectificació'. Herrera ha fet així una valoració positiva d'una vaga que, segons ha insistit, 'ha anat molt més enllà i exitosa del que molts volien i esperaven'. 'Ara toca que el govern rectifiqui la seva política econòmica', ha insistit. En aquest context, ha assegurat que 'la patronal sap que no hi ha cap actitud més coarcitiva que l'amenaça d'acomiadament' i ha indicat que 'hi ha molts treballadors que han tingut aquesta amenaça'.

Per la seva part, el coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, ha destacat que 'ha estat una resposta de la raó davant de la por'. De fet, ha indicat que 'hi ha hagut un sector molt important de la patronal, de grups interessats de la comunicació i una part del govern espanyol que plantejava la resignació i s'ha demostrat que sobraven les raons per aquesta resposta democràtica'. Miralles ha lamentat que 'una part dels diputats estaven reunits fent d'esquirol a Madrid' i ha dit que Zapatero i Corbacho 'han d'escoltar a la ciutadania'.

Ridao i Herrera creuen que han funcionat els serveis mínims

Sobre com han funcionat els serveis mínims, Herrera ha dit que 'allà on s'havien pactat han funcionat bé, mentre que on no s'havien pactat com Madrid han anat fatal'. Respecte aquest mateix assumpte, Ridao ha considerat que els serveis mínims a Catalunya 'han funcionat molt bé perquè hi ha hagut una acord entre els sindicats i l'administració'. En la línia d'Herrera, el dirigent d'ERC ha dit que 'allà on hi ha hagut entesa no ha passat res a diferència de Madrid on l'actuació autoritària del PP i Aguirre ha pogut desencadenar en problemes'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
Manel fletxa Barcelona
30 de setembre de 2010, 11.35 h

#9 Xavier, ho sento molt, però em sembla que no t'adones que la confusió la tens tu. Què tenen a veure les eleccions del 28-N amb el govern Zapatero? Què tenen a veure les reclamacions de coses immediates, amb la lluita per la independència? Des de quan són incompatibles? Ens ho pots explicar (a poder ser, de manera no confusa)?

Mira que no em canso de repetir-ho: ERC no només porta dècades lluitant per la independència, sinó que ja en comença a veure els RESULTATS: ha aconseguit qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
30 de setembre de 2010, 11.22 h

QUIM DE TOTES FORMES YA UNA PREGUNTA AL AIRE QUE I FOT ERC DEMANAN COSES AL ZP A 59 DIES DE LES ELECCIONSQUE EU RENUNCIAT A LEGISLAR DINTRE D UN ESTAT CATALA? YA U DONEU PER PERDUT?ACLAREU LA SITUACIO CONFUSA INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Thor fletxa Igualada
30 de setembre de 2010, 09.54 h

Despres de veure les imatges de disturbis i piquets agressius, qui pot dir que ha estat un exit? En epoca de crisi ha estat un intent de suicidi: Els milions d'euros que s'han perdut, l'activitat industrial parada a la força per bandals organitzats, la imatge internacional de societat primitiva, la repercusió que tindra en els mercats borsaris i el fre en la inversió que suposara, per no dir els turistes que no vindran o no tornaran al veure el que ha passat. PROTESTA SI - VAGA NO


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jordi-80 fletxa València
30 de setembre de 2010, 08.47 h

Qui està amb les classes populars i contra els abusos a la classe treballadora és l'esquerra nacional, ERC, amb major o menor encert, però defensant els drets de les classes populars i la cohesió social del nostre poble. Ni el partit únic sociovergent, PSCiU, ni les minyones regionalistes convergents de ReaCiUpament, ni la plataforma electoral pre-convergent i laportista del CCN, SI.

Que la gent en prenga nota. Prou d'oportunistes enganyabobos embolicats amb la Senyera.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Manel fletxa Barcelona
30 de setembre de 2010, 08.26 h

#1 Escolta, fatxa, a Catalunya ser una possessió d'Espanya ens costa 20.000 milions d'euros CADA ANY. Això sí que és la "puta ruina", no el que dius tu. I si vius a Catalunya, a menys que siguis funcionari estatal, t'afecta igual que al més independentista dels independentistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Quim fletxa PPC
30 de setembre de 2010, 08.13 h

#4 i Es clar que aquests capullo que ni es diu com diu votarà els super nazis de ciatanitos perquè ell també és super nazi espanyolero fill de puta. Per molt que signi amb xavier, josep maria i tots els noms que signa que són més falsos que ell. Putos fatxes i puta espanya!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
30 de setembre de 2010, 07.46 h

Estic d'acord en que el Tripartit és 1 merda, però tiu CC's son súper nazis! no els votis


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Marcel fletxa Barcelona
30 de setembre de 2010, 07.44 h

La vaga clàssica no va en temps de crisi. Una aturada de 20 minuts, per exemple, a les 12.00, tots davant del centre de treball, no hauria estat visible i molt més multitudinària? Dels brètols, m'estalvio els qualificatius (vegeu el bloc http://perabonspatricis.blogspot.com)


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
30 de setembre de 2010, 06.11 h

He visto las manifestaciones, esteladas, banderas republicanas, del PSUC, de ERC,fuego y violencia en las calles y no olvidemos que todo es consentido y subvencionado por el propio Ayuntamiento del PSC y ahora desde hace dos legislaturas por el tripartito. Hay componentes del tripartito que se han declarado "antisistema". La culpa es del ciudadano que vota mal. Esto parece los años 30, no el siglo XXI. Catalunya va mal, hace falta corregir su deriva radical, retrogadoindependentista y huida h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
30 de setembre de 2010, 06.09 h

Despues de tres años callados como putas e imflados a millones y dejando que el imbecil de Zapatero nos llevara a la puta ruina que es donde estamos ahora. Y es ahora cuando hacen la manifestacion, cuando esta broma a España le va a costar la friolera de 4200 millones de euros en la situacion que estamos atravesando. Los sindicatos se han quedado obsoletos, son antiguallas que viven de las millonarias subenciones para mantener en el poder a una determinada opcion politica. En el resto de Euro... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.