directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 21:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Arrimadas desconfia del ''diàleg'' i la ''negociació'' dels consellers d'ERC per sortir de la presó

Defensen el seu dret a concórrer a les eleccions del 21-D

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

ACN| La candidata de C's el 21-D, Inés Arrimadas, ha dit que els consellers empresonats segueixen una "estratègia de defensa" per sortir en llibertat però ha alertat que no han modificat els seus objectius polítics. En declaracions als mitjans, Arrimadas ha assegurat que "políticament res ha canviat" i s'ha mostrat convençuda que "no pensen renunciar a la unilateralitat". "Encara que davant del jutge diguin que no ho tornar a fer, ho tornaran a fer", ha dit després que els consellers hagin demanat tornar a declarar davant del Tribunal Suprem (TS) i les seves defenses hagin donat arguments perquè es revisin les mesures cautelars dictades.

 
Arrimadas, en una imatge d'arxiu
Arrimadas, en una imatge d'arxiu
© Blanca Blay

Comparteix
   


Etiquetes
L'advocat dels consellers d'ERC empresonats (Oriol Junqueras, Carles Mundó, Dolors Bassa i Raül Romeva), Andreu van den Eynde, assegura que es comprometen a usar "vies de diàleg i negociació" per portar a terme els seus objectius polítics, als que assegura que no renuncien. "Accepten l'aplicació del 155, no renuncien a defensar les seves conviccions polítiques per vies estrictament pacífiques i democràtiques i treballen amb l'objectiu d'aconseguir un acord que permeti posar en mans de la ciutadania la decisió sobre el futur polític de Catalunya", recull l'escrit. L'advocat també argumenta que no hi ha risc de fugida –ja que, entre d'altres, concorren a les eleccions del 21-D-, i que no poden reiterar en el delicte perquè estan cessats dels seus càrrecs.
 
El lletrat que representa els consellers d'ERC a Estremera i Alcalá-Meco ha presentat un escrit davant del Suprem després que s'hagi acumulat en aquest tribunal la causa contra el Govern i els 'Jordis'. Van den Eynde demana al magistrat Pablo Llarena que citi a declarar els seus representats per revisar la mesura cautelar de la presó indefinida fixada per l'Audiència Nacional el passat 2 de novembre. Recorda, a més, que aquest magistrat va seguir un criteri diferent quan va prendre declaració als membres sobiranistes de la Mesa, als quals va deixar en llibertat sota fiança (a tots menys a Joan Josep Nuet, que no va haver d'abonar fiança).
 
L'Audiència Nacional estudiarà dilluns els recursos de Junqueres i els consellers 

La secció segona de Sala Penal de l'Audiència Nacional estudiarà dilluns els recursos d'apel·lació presentats per les defenses del vicepresident, Oriol Junqueras, i els consellers que estan empresonats. Fonts jurídiques confirmen que la sala preveu deliberar dilluns sobre els recursos ja que, fins al moment, les defenses no han desistit i, per tant, és l'Audiència Nacional qui els ha de resoldre. Ara bé, aquest calendari es podria alterar si abans de dilluns els advocats demanen a l'Audiència Nacional que no es pronunciï i envien els recursos al Suprem per tal que sigui aquest el tribunal que decideixi si Junqueras i els exconsellers han de mantenir-se en presó preventiva i poden sortir en llibertat. El passat divendres, el jutge del Suprem Pablo Llarena va decidir acumular la causa oberta per rebel·lió, sedició i malversació contra el Govern amb la que ja instruïa pels mateixos delictes contra Forcadell i membres sobiranistes de la Mesa. 

L'advocat de Rull, Turull i Sànchez argumenta al TS que no es compleix "cap dels supòsits" per mantenir-los a presó

El lletrat que representa Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sànchez ja ha presentat davant del Tribunal Suprem els escrits on argumenta que "no es complexi cap dels supòsits" per mantenir-los a la presó, tals com el risc de fugida, de reiteració delictiva i de destrucció de proves. A més, l'advocat Jordi Pina demana al magistrat del Suprem Pablo Llarena que els citi a declarar si ho considera oportú. També sol·licita que s'anul·li la fiança dels 6,2 MEUR imposada per l'Audiència Nacional, ara que la causa s'ha unificat al Suprem i que aquest tribunal no va exigir cap fiança en el cas de la investigació a Forcadell i la Mesa. També ha presentat un escrit en la mateixa direcció la defensa de Meritxell Borràs, que demana que la consellera destituïda pugui declarar d'acord amb el que estableix l'article 400 de la Llei d'Enjudiciament Criminal.
 
De moment, falta per conèixer quins moviments faran els advocats que representen Joaquim Forn i Jordi Cuixart i quins terminis usarà el jutge Llarena per respondre els escrits de les defenses dels consellers destituïts.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
29 de novembre de 2017, 18.54 h

ARRIMADA. ENS POTS DIR QUIN PROGRAMA TENS PER CATALUNYA ??? SI NO VOLS, NO CAL , JA SABEM DE QUÈ VAS, PERO ET VOLDRIA FER VEURE QUE ESTAS FENT CAMPANYA "A" CATALUNYA I NO PAS "PER" CATALUNYA I ES CLAR, ET CONFONS. ELS INTERESSOS NO SON PAS ELS MATEIXOS, NOIA... PERO, TÚ QUÈ SABRÀS, DE LA VIDA... JA NO DIC DE POLITICA. ARRITMETICA : PP + Cs + PSOE = 155.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Núria fletxa Barcelona
29 de novembre de 2017, 18.25 h

#2
#1 Molt ben dit, pero no es una filla de puta (en perdó de la seva mare) es de la GRAN PUTA.

Núria
VISCA LA REPUBLICA


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
pepet fletxa El Vendrell
29 de novembre de 2017, 15.13 h

Tarde o temprano seguro que te toca a ti CAGADES y veremos lo que dices para escapar de la cárcel mucho cuidado con esta gente que mueve los venenos por el país VISCA LA TERRA LLIURE DE MALA GENT CAGADES


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
28 de novembre de 2017, 15.57 h

I a mi que m'importa si no t'en fíes? tampoc ens fiem de vosaltres fills de puta, així que calla i fes la teva campanya


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
28 de novembre de 2017, 15.51 h



ETS UN MAL BITXO NENA..... Son els aires de Jerez, on vas néixer......?


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.