directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els Mossos reclamen endurir les penes contra els antisistema

Els agents denuncien la inoportuna coincidència del desallotjament del Banesto i la vaga general

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Els Mossos reclamen a les autoritats que endureixin les penes contra els grups antisistema que aprofiten els grans esdeveniments per actuar amb 'impunitat' als carrers de Barcelona. Després de l'actuació violenta d'ahir dimecres, el portaveu del Sindicat de Mossos d'Esquadra-CCOO, Toni Castejón, es pregunta per què no es prenen mesures per evitar el vandalisme i critica que el desallotjament de l'antiga seu del Banesto, ocupada des de dissabte passat per joves radicals, coincidís amb la vaga general i amb la manifestació que estava prevista al centre de la capital catalana. 'Com pot ser que aquest col·lectiu ocupi un edifici allà al mig i no es faci res fins al mateix dia?', es queixa Castejón.
batalla campal, barcelona, mossos, antisistema
Comparteix
   


Etiquetes
La violència amb què ahir van actuar els grups antisistema a la capital catalana no és nova i era previsible, segons els Mossos d'Esquadra, que, a través dels fòrums d'aquests col·lectius d'estètica 'okupa', ja sabien que pretenien aprofitar el dia de la vaga general per 'liar-la', segons Castejón.

Per això, una altra vegada reivindiquen a les autoritats, entre els que inclouen l'Ajuntament, el poder judicial i el Departament d'Interior, que prenguin mesures per evitar aquest tipus d'aldarulls, tenint en compte la violència amb què actuen aquests grups, que porten material inflamable com ahir va quedar demostrat amb la crema de contenidors i d'un cotxe patrulla.

'És inadmissible' per als mossos, que tant els ciutadans com els agents de policia corrin aquests riscos, i reclamen que s'actuï amb 'diligència' abans que hi hagi una 'tragèdia personal'. Actualment, un percentatge alt d'aquests fets acaba amb una multa d'uns 120 euros, lamenta Castejón, que posa com a exemple les penes d'Alemanya, on aquest vandalisme pot costar fins a 10 mesos de presó.

Encara que els grups antisistema ja havien anunciat les seves intencions de violentar la vaga general, el desencadenant de la batalla campal va ser el desallotjament de l¡antiga seu de Banesto, a plaça Catalunya, un edifici que havien ocupat quatre dies abans.

'No entenem perquè el desallotjament es va fer ahir i no abans', s'ha queixat Castejón, que posa aquest retard en l'actuació policial com a exemple de la 'impunitat amb què actuen'. Per als mossos, aquest desallotjament s'havia de fer de seguida sabent que estava prevista una gran manifestació al centre per la vaga general.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Testimoni fletxa ciutat
30 de setembre de 2010, 15.17 h

Algú sap d'on surten, que es prenen els antiavalots? Surten de centres de psiquiatria? Es droguen avans? Semblen micos salvatges sense aducació civilitzada. Empenyen sense escrupols iaies i dones que circulen per la via publica exercint el seu dret a manifestació. Inpacta molt que siguin essers humans. Potser son homes provetes? Experments cientifics?
Creieu que hagues passat res, si no se'n hagues vist a cap per el carrer? Jo crec que ells son els culpables de TOT el qeu passa a les manif... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
PEPO fletxa VdG
30 de setembre de 2010, 13.50 h

Perdó no s'endureix la pena contra els antisistema, s'endureix contra els incendiaris. La majoria d'antisistemes som gent més civilitzada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.