directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 20:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Podemos presentarà un recurs contra el 155 al Tribunal Constitucional

En Comú Podem tanca la porta a una proposta conjunta amb el PDeCAT

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Redacció | El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha explicat que estan acabant de recollir les signatures per presentar davant el Tribunal Constitucional un recurs contra l'acord del Consell de Ministres que desplega el 155 a Catalunya. Els grups parlamentari d'ERC i PDeCAT estan pressionant Units Podem perquè el presenti el més aviat possible, ja que tenen els més de 50 diputats necessaris per llei per tramitar el recurs.
El líder de Podem, Pablo Iglesias, l'11 d'octubre de 2017 al Congrés
El líder de Podem, Pablo Iglesias, l'11 d'octubre de 2017 al Congrés
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha afirmat que en "breus" presentaran un recurs contra l'aplicació del 155 al Tribunal Constitucional. Cal recordar que el TC no va admetre a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat que va presentar el 27 d'octubre el govern de la Generalitat de Catalunya contra l'acord del ple del Senat per aprovar les mesures del 155.
 
Iglesias ho ha anunciat poques hores després que el portaveu adjunt d'ERC, Gabriel Rufián, demanava al líder de Podem que fes el pas", ja que eren forces que tantes coses tenien en comú".
 
ERC celebra que rectifiquin el seu error
 
Podem ha rebutjat públicament l'aplicació del 155 des del principi, però fins ara no havia plantejat presentar un recurs als tribunals. En aquest sentit, el portaveu d'Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, ha celebrat el gir de "rectificació" de la formació que lidera Pablo Iglesias. "Està bé que quan la gent s'equivoca, assumeixi els errors i corregeixi", ha dit, tot afegint que Podem "tenia la possibilitat de fer-ho i per alguna circumstància que se'ns escapa no ho va fer en el moment que tocava".
 
Recurs en solitari
 
D'altra banda, el número dos del PDeCAT al Congrés, Jordi Xuclà, ha explicat que estan en negociacions amb el grup d'Iglesias des del dimarts i ja hi ha hagut "intercanvi d'esborranys" per acabar de fixar una proposta conjunta. "Seria de sentit comú i d'economia processal que féssim un sol recurs", ha manifestat Xuclà.
 
Hores després però, el portaveu adjunt d'En Comú Podem al Congrés, Josep Vendrell, ha tancat la porta al PDeCAT i ha assegurat que presentaran en solitari el recurs. Acusa PDeCAT i ERC de ser "corresponsables" de la situació política a Catalunya. "La nostra postura és coherent amb el 'no' al 155 i el 'no' a la DUI", ha manifestat Vendrell des del Congrés.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
30 de novembre de 2017, 13.59 h

La dictadura espanyola.

"El dret internacional reconeix el deure d'ingerència de la comunitat internacional en els casos en què un Estat procedeixi amb repressió i injustícia en contra del seu propi poble o part d'ell."
254 diputats del Congrés, els del PP, PSOE i C’s, donen suport activament a l'estat d'excepció encobert del 155 a Catalunya, és a dir, una norma de plens poders que suspèn de fet la Constitució. Ja no és una dictadura del PP, sinó de gairebé les tres quartes part... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| ||☆|| || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || ||☆|| || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Tot poble té dret a un estat on la seva llengua vernàcula sigui oficial en TOT l'estat.
30 de novembre de 2017, 12.20 h



Amb totes les seves mancances, cal reconèixer que els de Podemos són actualment lo millor que tenen a les esPPanyes.

Si els caragirats sociates-monàrquico-franquistes actuessin d'acord amb Podemos, haurien pogut apartar en Rajoy.

No ho fan perquè ningú vol ser el govern quan Catalunya se separi. Els deixarà MARCATS de per vida.



Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.