directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'oposició de Barcelona denuncia la descoordinació entre l'Ajuntament i Interior en els aldarulls

CiU i PP alerten d'un 'efecte crida' de col·lectius antisistema violents a Barcelona per la 'passivitat' del govern municipal

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els grups de l'oposició a l'Ajuntament de Barcelona, CiU, PP i ERC, han criticat la 'descoordinació' que hi va haver durant els aldarulls de la vaga general entre el govern municipal i Interior. El líder de CiU, Xavier Trias, ha demanat 'unanimitat' al govern municipal per donar resposta a les situacions de violència que es van donar, i ha considerat 'gravíssim' que el secretari general d'Interior, Joan Boada, participés en la manifestació contra la reforma a Girona mentre tenien lloc els aldarulls. Trias, i també el líder del PP, Alberto Fernández Díaz, han alertat que existeix un 'efecte crida' a Barcelona dels col·lectius antisistema violents com a conseqüència de la 'passivitat' de l'Ajuntament.
antisistema, vaga, barcelona, aldarulls
Comparteix
   

L'endemà dels aldarulls durant la jornada de vaga general a Barcelona, els grups de l'oposició a l'Ajuntament de la ciutat han condemnat els actes violents, que han desvinculat de la manifestació per part dels sindicats i els han atribuït a col·lectius minoritaris anti-sistema.

Els tres grups, i amb més contundència CiU i PP, han denunciat la 'descoordinació total' que es va donar entre el govern municipal i el Departament d'Interior. Trias i Fernández Díaz han criticat la presència del secretari d'Interior, Joan Boada, a la manifestació de Girona quan tenien lloc els actes vandàlics a Barcelona, i han considerat 'gravíssim' que l'alcalde Jordi Hereu no es pogués posar en contacte ni amb ell ni amb el conseller Joan Saura.

'Però què és això?', s'ha preguntat Fernández Díaz. 'El número dos estava de mani amb els seus col·legues', ha criticat, i ha ironitzat que 'era molt progre que el número dos dels cossos de seguretat' es trobés a la manifestació 'enlloc de garantir el dret dels qui van anar a treballar i defensar els comerços i mobiliari urbà que estava sent destrossat pels violents'. 'On tenia el cap?', ha afegit.

Trias i Fernández Díaz han qüestionat que Hereu hagi mantingut aquest dijous, l'endemà dels aldarulls, la seva visita a Perpinyà.

Tot i així, Trias ha donat el seu suport a l'alcalde Jordi Hereu, 'si la línia d'actuació és la que va marcar' al vespre, en una declaració institucional que va fer després dels aldarulls, i que 'és el que no es fa'. El líder convergent ha exigit 'unanimitat' en la posició dels dos grups que formen el govern municipal i ha qüestionat que existeixi aquesta unanimitat. Xavier Trias ha afirmat que durant 'massa anys' 's'ha coquetejat' amb els col·lectius anti-sistema, i considera que per aquest motiu hi ha un 'efecte crida' d'aquests grups.

Per això, ha considerat 'penosa' la imatge de Barcelona, i ha exigit l'alcalde que convoqui la Junta de Seguretat per analitzar la situació que es va donar i per què no es van prendre mesures preventives més contundents. En aquest sentit, s'ha referit a l'ocupació del Banc de Crèdit, i ha mostrat la seva indignació perquè s'esperés fins al dia de la vaga i en el moment de la manifestació a desallotjar les persones que hi van irrompre el dissabte a la tarda.

Per la seva banda, el president del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha afegit que calen 'criteris de fermesa' i que és necessari que Barcelona 'passi a l'acció'. 'Ja n'hi ha prou de tanta permissivitat', ha reblat.

Fernández Díaz ha exigit també que l'Ajuntament de Barcelona assumeixi la responsabilitat dels danys i les destrosses causades pels col·lectius anti-sistema per 'obligació moral'.

Tant Trias com Fernández Díaz han criticat la lentitud en el procés judicial que no va permetre desallotjar a temps els 'okupes' del Banc de Crèdit, i han exigit Hereu que plantegin l'enduriment de les penes i exigeixi explicacions de la justícia.

ERC no ha estat tan crític, però ha reconegut 'manca de previsió' i que 'alguna cosa passa' quan Hereu no pot posar-se en contacte amb el Departament d'Interior. Tot i així, ha defensat la declaració 'contundent' que va fer Jordi Hereu i ha considerat que el Codi Penal ja és prou 'dur'.






COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
30 de setembre de 2010, 14.18 h

Lamentable Interior, com sempre..


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.