directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 19:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Qui és qui a la Junta Electoral Central?

Hi ha un assessor de C's i perfils crítics amb l'escola catalana

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

M.B| Darrerament, la Junta Electoral espanyola ha ocupat titulars als mitjans de comunicació per haver ordenat la prohibició de tot allò que recordi l'existència de presos polítics i un Govern exiliat en la carrera cap al 21-D. Per entendre el seu paper, és important conèixer qui forma part d'aquest òrgan, que té l'objectiu d'assegurar que les eleccions es duguin a terme amb garanties. 
U
U

Comparteix
   


Etiquetes
La Junta Electoral Central la formen vuit jutges del Tribunal Suprem escollits per sorteig pel Consell General del Poder Judicial, juntament amb cinc catedràtics del món del dret, la política o la sociologia proposats conjuntament pels partits del Congrés espanyol (PP, PSOE, Ciudadanos i Podemos). Tot i que han de ser canviats per altres perfils noranta dies que es constitueixi la cambra baixa, repetiran a la Junta Electoral Central de cara als comicis catalans. 

El president és el jutge del TS, Segundo Menéndez, que -com va avançar 'Vilaweb'- va confirmar la sentència del TSJC (arran d'una denúncia de Convivència Cívica Catalana) que obligava el Departament d’Educació de la Generalitat a demanar per la llengua habitual dels alumnes en la preinscripció escolar de primària i secundària. Un altre dels membres de la Junta Electoral també s'ha mostrat crític pel que fa a l'escola catana, Lourdes Nieto López, proposada pel PP. 

D'altra banda, entre els magistrats també hi ha Luciano Varela, encarregat de la causa contra el jutge Baltasar Garzón i, entre els catedràtics escollits pels partits espanyols -que, per altra banda, compten amb molt poca representació a Catalunya- destaca el perfil d'un dels assessors ocasionals de C's, Andrés Betancor Rodríguez.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
1 de desembre de 2017, 11.30 h

NO ENS ESCANDALITZA RES, SORGIT DE GOVERN I L'ESTAT ESPANYOL, LA JUNTA ELECTORAL. NOMÉS CAL VEURE LES PRIMERES INICIATIVES, QUE DENOTEN QUE SÓN UNS SUPRANACIONALISTES,.EXTREMS, I RIDÍCULS, PROHIBINT ACTIVITATS QUE PROVOQUEN EL SARCASME, ÉS PUR HISTRIONISME, PROPI DE CERVELLS AMB MOLTES CREUS GAMADES, GRAVADES AL FOC DINS LES NEURONES. .


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.