directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao recorda que el 70% de les inversions de l'Estat a Catalunya no s'estan executant

La Disposició addicional tercera de l'Estatut continua incomplint-se

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El secretari general d'ERC i portaveu al Congrés, Joan Ridao, ha valorat els pressupostos generals de l'Estat, i en concret de les xifres d'inversió previstes per Catalunya, tot recordant que una cosa són les inversions previstes i una altra les que s'acaben executant. En aquest sentit, l'any passat les obres no executades van ser el 70% de les inversions previstes, fet que agreuja el dèficit d'infraestructures català. En aquest sentit cal recordar que la Disposició addicional tercera de l'Estatut s'està incomplint, ja que hauria de garantir que el 18,6% d'inversions de l'Estat es facin a Catalunya, i en realitat al Principat només s'ha licitat el 12,8% d'obra estatal. Per Ridao això vol dir que el govern espanyol 'té dos i vol gastar tres', i per això haurà de corregir el tret i obtenir més ingressos per alguna banda, el que portarà a més retallades socials.
En roda de premsa, Ridao ha fet un primer anàlisi dels pressupostos generals. Al seu parer, la bona notícia és que per primera vegada, el govern de José Luis Rodríguez Zapatero 'assumeix la crisi i l'aguda recessió', i ha recordat que els dels 2010 eren uns compte 'tan irreals que van esdevenir paper mullat en mes i mig'.

Però la mala notícia, ha continuat, és que 'no són els pressupostos contra la crisi, sinó els de la crisi', ja que 'contribuiran a allargar la crisi i el profund estancament de l'economia'. Contenen, ha dit Ridao, 'severes' mesures de contenció de la despesa pública, restriccions de renda per alguns col·lectius i l'absència 'total' de mesures d'estímul a l'economia.

Segons Ridao, són uns pressupostos 'gairebé de guerra', i es configuren a partir de dos paràmetres, que són els que preocupen a Zapatero, 'i no és precisament crear riquesa i ocupació'. Ha criticat que el president espanyol estigui obsessionat amb pagar el deute públic i que els comptes continguin unes previsions 'que no són fiables ni realistes'. L'objectiu de creixement del 1,3%, ha dit Ridao, és un objectiu que ja ha estat desmentit no només pel Banc d'Espanya, sinó també per tots els organismes internacionals.

Alerta amb les inversions

Sobre les inversions a Catalunya, Ridao ha advertit que una cosa és el que es diu que s'invertirà i una altra és el que finalment s'executa, perquè l'any passat les obres no licitades eren el 71% de les projectades. És veritat, ha dit, que el govern espanyol inverteix més que mai en termes absoluts, però no en termes relatius, perquè Catalunya és la setena comunitat en inversió per càpita i la novena segons el PIB.

També ha alertat que el govern espanyol ha de tornar els 1.500 MEUR que deu a Catalunya dels anteriors exercicis, i això es discutirà en la propera comissió bilateral, que encara no té data.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Quim fletxa PPC
1 d'octubre de 2010, 00.38 h

#3 Mira qui parla d´intoxicadors , el que no té altra feina a fer en tot el dia més que intoxicar. Ets tant fals que resultes més que repugnant. sort que cada cop que obres la boca no respirem el teu putrefacte alè que fa olor al cul del madí i del mas. A cagar a la via fatxenda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4

Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
30 de setembre de 2010, 23.12 h

#2 Compte que ara et vindràn un grapat de hooligans intoxicadors d'Esquerra predicant que el seu partit i els seus actuals líders son la millor cosa que ens ha passat en la història catalana


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
pau fletxa mataro
30 de setembre de 2010, 23.00 h

Ridao es del Psoe perque no fan res per Catalunya, fets i no paraules


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
30 de setembre de 2010, 20.49 h

"La Disposició addicional tercera de l'Estatut continua incomplint-se". I així serà in "saecula saeculorum".

I encara hi ha qui votarà els qui no volen ni la Llibertat ni que siguem el quart estat d'Europa?
Espanya ens perjudica a tots els que vivim a Catalunya, ja siguin del PP o de CiU o del PSOE o de ICV o d'ERC o de Reagrupament o de Solidaritat Catalana per la Independència o de cap partit!
Votem Llibertat!
Votem Independència!
És tant senzill ser lliures i tenir es nostre propi es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.