directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 07:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El president de la Borsa de Barcelona es carrega els suposats efectes econòmics de l'1-O: ''s'han exagerat molt''

Hortalà admet que els inversors estan "a l'expectativa", però preveu que l'Ibex tanqui l'any a l'alça

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ACN | El president de la Borsa de Barcelona, Joan Hortalà, ha explicat que els inversors nacionals i internacionals estan a "l'expectativa" des de l'1-O amb un "fons d'una certa inseguretat per veure què pot passar" però, tot i això, ha previst que la borsa espanyola acabarà l'any amb una tendència alcista. 
 
El president de la Borsa de Barcelona, Joan Hortalà
El president de la Borsa de Barcelona, Joan Hortalà
© Andrea Zamorano

Comparteix
   


Etiquetes
En una entrevista amb l'ACN, el president de la Borsa de Barcelona ha reconegut que "la situació política condiciona l'ambient" però no ha atribuït la "sensació d'expectativa" únicament al procés. Hortalà també ho explica per la pròpia "dinàmica i evolució del mercat" que està "relativament pla". D'altra banda, el president de la Borsa de Barcelona ha afirmat que d'aquí a finals d'any tenen un pronòstic "optimista" de tancament de l'exercici: "La previsió que tenim és que acabarem amb una pujada relativament perceptible sobre els índexs actuals", ha avançat. En aquest sentit, Hortalà ha criticat que els efectes econòmics de la situació política "s'han exagerat molt".

"Si no s'arriba a una solució satisfactòria i es confirma que els índexs d'altres tipus activitats com el comerç o el turisme entren en davallada, l'economia es pot veure condicionada i òbviament la borsa ho reflectirà", ha matisat Hortalà, que ha afegit que "l'inversor internacional i també el nacional vol tranquil·litat i seguretat jurídica". El president de la Borsa de Barcelona ha lamentat, però, que es faci "campanya política" amb previsions econòmiques amb pronòstics negatius atribuïts al procés. 
 
En relació a les eleccions del 21-D, Hortalà ha dit que veu el "panorama molt complicat". "No hi haurà una solució al problema català", ha assegurat, però també ha confiat que podrien establir-se les bases perquè s'iniciï "un diàleg" per una "nova entesa" entre Catalunya i Espanya. "Potser amb persones noves d'un costat i altre" o "amb una via més tècnica que política", ha aventurat. Això donaria una "pausa" que permetria "encarrilar" la situació, la qual cosa tindria "repercussions positives" per a l'economia. 
 
El màxim responsable de la Borsa de Barcelona ha recordat que l'impacte més destacable de la situació política en els mercats es va produir els dies posteriors al referèndum amb la "forta davallada" d'alguns valors –com Banc Sabadell o CaixaBank- perquè els inversors "van vendre de forma irracional i massiva, sobretot els estrangers" però ha puntualitzat que "es va corregir ràpidament" . "Fins al mes d'octubre el procés no cotitzava", ha recordat Hortalà, que ha emfatitzat que la borsa també es veu influïda per molts altres factors perquè està "molt globalitzada".
 
De fet, l'Ibex 35 va començar 2017 per sobre dels 9.300 punts i va assolir el seu màxim anual el 8 de maig en situar-se en 11.177 punts. A partir d'aquí, va iniciar un lleuger descens, que es va agreujar amb l'esclat del conflicte polític a Catalunya. Després dels fets de l'1-O, l'índex borsari de referència va perdre els 10.000 punts (concretament, el dia 5 d'octubre, quan es va situar en 9.934 punts). Després d'una recuperació amb alts i baixos, l'Ibex 35 ha tancat el novembre per sobre dels 10.100 punts.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Dave fletxa Figueres
4 de desembre de 2017, 13.44 h

#1 Jo poso el meu i em surt la teva espanya enfonsada


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
mario fletxa barna
4 de desembre de 2017, 09.57 h

Hortalà sap molt bé com està la situació en aquets moments de la borça...sap molt bé nedar i guardar la roba i nosaltres hem de saber llegir la lletra menuda o la derivada de...

LA REPÚBLICA JA HA NASCUT, CAL ALIMENTAR-LA BÉ PERQUE CREIXI COM CAL! 21D EL VOT INSUPERABLE!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
3 de desembre de 2017, 20.35 h



Pongo "ALMORRANAS SANGRANTES DE FASCISTA MARICA " EN EL GPS Y ME SALE EL OJETE DE MI HERMOSO CULO!!

ESE GPS ES UNA MIERDA . SEGURO QUE LE HAN MANIPULADO LOS INDEPENDENTISTAS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
3 de desembre de 2017, 18.11 h

"Encuesta de Población Activa de las Comunidades Autónomas." https://www.datosmacro.com/paro-epa/espana-comunidades-autonomas

"Producto Interior Bruto regional Año 2016." http://www.ine.es/prensa/cre_2016_1.pdf


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
tututu fletxa jojojo
3 de desembre de 2017, 18.06 h

#1 franquista


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
3 de desembre de 2017, 15.58 h

PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA.


JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.