directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 18:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Eleccions sota Estat d'excepció: Junqueras, Forn i els Jordis continuaran a presó

La resta de consellers ja han pagat la fiança de 100.000 euros per sortir en llibertat

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció | El jutge Pablo Llarena fa diferència entre els presos polítics i decideix mantenir a presó sense fiança a Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. D'altra banda, estableix una fiança de 100.000 euros per als consellers Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull i Carles Mundó, que la Caixa de Solidaritat ja hauria abonat. 
© Rafa Garrido

Comparteix
   


Etiquetes
El magistrat considera que no hi ha risc de fugida però considera que, en el cas dels quatre investigats que deixa a la presó, creu que hi ha risc de reiteració delictiva.

A la resolució, remarca que les aportacions que van fer els investigats que manté a la presó estan "directament vinculades a una explosió violenta que, de reiterar-se, no deixa marge de correcció o de satisfacció als que es vegin afectats per ella". 

Les defenses dels presos polítics van demanar una nova declaració per fer revisió de la presó sense fiança imposada per la jutgessa Carmen Lamela i contraria a la sentència del TS que va deixar en llibertat als membres de la mesa.
 
Divendres passat van declarar tots davant al Tribunal Suprem i el jutge va ajornar fins dilluns al matí la seva decisió. Amb tot, dos dels quatre que romandran a presó, Oriol Junqueras i Jordi Sànchez, candidat a la presidència per ERC i el número dos de JxCat, no podran fer campanya amb normalitat.
 
Pels consellers que podran sortir de presó si paguen la fiança de 100.000 euros, el jutge ha decretat unes mesures cautelars. Se'ls retirarà el passaport, no poden sortir de l'Estat espanyol i han de comparèixer un cop a la setmana en un jutjat. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Joan Jaume fletxa Catalunya Nord
4 de desembre de 2017, 11.44 h

El senyor jutge que veu violència allà on només hi ha l'afirmació d'un dret pacífic i democràtic a manifestar-se, és un jutge perdut pel conjunt de la societat del segle XXI. És segurament la mateixa violència que pateix un blanc envers un negre que ocupa un lloc similar al seu, és la mateixa violència que un home pot patir quan una dona li diu no i és la mateixa violència que té algú quan els altres discrepen de les seves opinions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
4 de desembre de 2017, 11.08 h

FA FÀSTIC UNA ESPANYA, INCAPAÇ DE SER DEMÒCRATA, DE DRET I UNA MICA CIVILITZADA. ENCARA QUATRE EMPRESONATS A LA METRÒPOLI, EXERCINT EL REINO EL FEIXISME IMPLÍCIT DE SEGLES, PERPETU DE SEGLES, LA BAULA ACTUAL ÉS EL PP. CDIUDADANOS, PSOE, ABANS FRANCO AMIC DE HITLER QUE HITLER BOMBARDEJAVA POBLACIÓ CIVIL QUE FRANCO LI MANAVA, CONTINUA LA GUERRA AMB EL DESIG FRUSTRAT FINS AVUI DE LA SOLUCIÓ FINAL DE CATALANS I TOTA LA CONFEDERACIÓ QUE A FOC I MATA DEGOLLA VAN ARRASAR AMB FELIPE V, EL VÀ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
4 de desembre de 2017, 10.55 h

la usticia epanyla te un prstigi de polititzada mrscudamen guanyat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.