directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les ciutats del TAV pressionaran la UE i els governs per fer prioritari el corredor mediterrani

Els alcaldes alerten que els retards poden posar en dubte les inversions ja realitzades

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La quarta Cimera de Ciutats per l'Alta Velocitat ha conclòs a Perpinyà amb l'acord de tots els alcaldes per pressionar per fer que el corredor mediterrani sigui un objectiu prioritari per la Unió Europea i els governs espanyol i francès. En aquest sentit, els batlles (entre els quals hi havia els de Barcelona, Girona i Figueres) han anunciat que en dos mesos tindran un document argumentari i que, un cop el tinguin, visitaran les autoritats dels tres organismes. Els alcaldes han exigit que no hi hagi retards en el projecte, atès que podria 'posar en dubte la viabilitat de les inversions realitzades' i diuen que el corredor mediterrani és 'la infraestructura per sortir de la crisi'.

euromed renfe tren alta velocitat
Comparteix
   


Etiquetes

Perpinyà ha acollit aquest dijous els alcaldes i regidors de fins a 12 municipis de banda i banda de la frontera que tenen com a objectiu comú aprofitar el pas del TAV per les seves ciutats per vertebrar millor el territori. Aquesta ha estat la quarta cimera que s'ha celebrat i a la qual s'hi han afegit, per primer cop, les ciutats de Tarragona, Lleida i Nimes.

Durant la trobada, els dirigents locals han elaborat un document on recullen els compromisos i objectius per als pròxims anys. La reunió ha estat precedida per cert to d'entusiasme ja que a finals d'any s'espera que es donin dos esdeveniments 'històrics', segons ha qualificat el mateix alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, entorn a l'alta velocitat. Per una banda, està previst que el 12 de desembre, comencin a circular trens d'alta velocitat en el tram transfronterer i, per tant, comenci a funcionar el túnel del Pertús, acabat fa un any i mig. Això significarà que els passatgers podran viatjar des de Figueres fins a Perpinyà usant, per primera vegada, la nova línia del TAV.

La data del 12 de desembre es va conèixer fa poques setmanes i, després de la cimera, s'ha confirmat que 'pren força'. 'Tota la infraestructura està a punt perquè així sigui', ha afirmat l'alcalde de Figueres, Santi Vila, que ha lamentat però que els accessos a la nova estació del TAV no estan fets i que, per tant, es començarà el nou episodi de l'alta velocitat 'd'una manera precària'.

D'altra banda, els assistents s'han felicitat que, a finals d'any, començaran també a circular trens de mercaderies d'ample europeu des del Port de Barcelona fins a la frontera, gràcies a la col·locació del tercer rail a la via ferroviària. Malgrat només es podrà fer servir en sentit nord, l'alcalde de Barcelona ha dit que això ha de permetre augmentar xifres com la de l'exportació en ferrocarril, que a l'estat se situa en el 4% respecte el global d'exportacions.

'El llibre blanc' del corredor mediterrani

Ara bé, de la trobada també n'ha sortit el compromís d'elaborar en un termini de dos mesos un document -'un llibre blanc', segons l'ha anomenat Hereu- on es puguin incloure tots els estudis i reflexions entorn a la importància d'impulsar el corredor mediterrani ferroviari. Tots els municipis representants han contret aquest compromís per tal de pressionar els ministres de Foment francès i espanyol i també el comissari europeu de Transport per tal que prenguin una decisió al respecte. Malgrat l'executiu espanyol s'ha manifestat, en la declaració de Saragossa feta aquesta any, a favor de l'impuls d'aquest corredor, França està posant pal a les rodes al projecte ja que el tram de 150 quilòmetres entre Perpinyà i Montpeller -que serviria per empalmar amb la resta de xarxa d'alta velocitat francesa- només està en estudi.

Per tot això, els dirigents locals volen aconseguir que els estats i la Unió Europea s'adoni de la importància de desencallar aquest tram. L'alcalde de Barcelona, a més, ha remarcat que el corredor mediterrani s'ha d'entendre com una oportunitat per Espanya per sortir de la crisi. Segons Hereu, aquesta infraestructura permetrà a les empreses exportar de manera més competitiva a través del ferrocarril.

A Perpinyà també s'ha conegut que la pròxima cimera es celebrarà a Figueres.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
2 d'octubre de 2010, 13.51 h

JOSEP tens que dir a ultima com el nens malcriats NO, LE PERTHUS U DIUEN LA PART FRANCESA DES QUE ES VA CREAR LA FRONTERA I LO QUE DIGUI EL CAROD A MI ME LA REPEMPINFLA BE PULPO ANIMAL DE COMPAÑIA QUE TINC FEINA FEN CAMPANYA PER LA INDEPENDÈNCIA BONA TARDA SONAT DEL POMPEU FABRA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
2 d'octubre de 2010, 13.28 h

Així que segons tu hem de dir Le Perthus i Lerida i Alicante i Ibiza, etc., etc.?
Ja ho diu el Carod, Catalunya independent però en espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
2 d'octubre de 2010, 11.14 h

LA CARETA DE QUE ASE SOC INDEPENDENTISTA DES FOT ANYS SI ESTIC FART DE QUE CUAN ESTIC CONVENCEN A GENT PER ES INCORPORI DINS EL MON EN CATALÀ ENCARE QUE PARLE COM PUGUI PERO ES BO QUE PARLIN TIOS COM TU VAN RECTIFICANT A LA GENT I DEIXEN DE TIRAR-SE A LA PISCINA GRACIES COMPANY GRACIES PER FOTRE ENLAIRE ELS QUE TREBALLEM A PEU DE CARRER PER LA INDEPENDÈNCIA I LA SUPERVIVÈNCIA DEL NOSTRE POBLE esta be al seient de casa teva ? PUES CREU-ME CONTINUA AXIS ES MILLOR I PROU


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
2 d'octubre de 2010, 10.21 h

Així m'agrada, que la gentolla com tu es tregui la careta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
2 d'octubre de 2010, 10.03 h

josep la teve fale de respecte es la mostre de aquest ultims anys i ens an portat aVon estem EL POBLE FRONTERER TE DOS NOMS I ORGULLOSOS DE TINDRE POT SER EL PORTO COM DIUS TU NI ELS MES VELLS RECONEIXENT AQUEST NOM I TAMBÉ CONEGUT COM LE PERTHUS EL TROS FRANCES E A ELLS TAN SEN LI DONA QUI EST TU PER RECTIFICAR EL DEU DEL POMPEU FABRA YA ESTA BE RESPECTE I MENYS RECTIFICACIONS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
1 d'octubre de 2010, 20.44 h

Ha, ha, ha (per que ho entenguis: ja, ja, ja)


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
1 d'octubre de 2010, 18.40 h

TORNU A RECTUFICARTE LE PERTHUS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
1 d'octubre de 2010, 18.37 h

EL PORTÚS. No 'el pertús'


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
1 d'octubre de 2010, 18.33 h

josep et sembla be LE PERTHUS ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
1 d'octubre de 2010, 18.17 h

El Portús. No 'Pertús'


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.