directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 06:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

L'alcalde de Tarragona creu que se'ls ha marginat de la Capital Europea de la Cultura a causa de la llengua

El jurat internacional accepta sis ciutats de l'Estat per la fase final

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Les esperances de Tarragona d'esdevenir Capital Europea de la Cultura se n'han anat en orris aquest dijous, després que el comitè de selecció no hagi seleccionat la ciutat catalana entre les sis espanyoles que passen a la fase final. 'No podem estar satisfets en absolut', ha comentat l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que ha afegit que 'esperem rebre explicacions de quins criteris s'han seguit'. Ha dit que 'és possible' que s'hagi descartat Tarragona a causa de la llengua o perquè 'no s'ha entès bé què és Catalunya i tot un país'.
ballesteros tarragona
Comparteix
   


Etiquetes
Ballesteros ha explicat que 'és possible' que la decisió del comitè de selecció pel que fa a Tarragona 'tingui a veure amb el fet que és la candidatura de Tarragona amb Catalunya i que no s'hagi entès bé què és Catalunya i tot un país, i és possible que tingui a veure amb la llengua'. Tot i això ha dit que 'no ho podem dir' perquè durant l'avaluació també han rebut 'elogis a l'enfoc i la originalitat de la candidatura' i per això ha dit que 'no entenem que aquests hagin estat elements fonamentals'.

L'alcalde de Tarragona espera 'rebre explicacions de quins criteris s'han decidit per tirar endavant les sis ciutats, perquè n'han quedat fora de fortes com Santander, Pamplona, Alcalà, Càceres o Màlaga'. Ha dit que 'si bé les que han guanyat segur que s'ho mereixien, no entenem els criteris de tall'.

'No ha pogut ser i per tant no podem estar satisfets en absolut', ha considerat Ballesteros, tot i que considera que 'estar entre les quinze ciutats que han fet un esforç i un gran treball, haver rebut els elogis d'un jurat internacional i haver arribat en aquesta fase amb un projecte sòlid ens situa ja com una de les ciutats de referència cultural a Catalunya, Espanya i Europa'.

Ha dit que el projecte presentat per Tarragona 'és sòlid i ha de continuar independentment de la candidatura'. En aquest sentit, ha assegurat que 'els projectes es realitzaran al 100%, i ja estan executats al 70% o 80%'. Ha assegurat que la ciutat seguirà treballant en aquest sentit perquè 'sentim que hem fet la feina que havíem de fer'.

Ballesteros ha dit que 'no és veritat hàgim posat per davant els Jocs del Mediterrani' tot i que ha reconegut que 'és possible hagin tingut una repercussió pública més gran, perquè l'esport sempre té més atenció mediàtica'. No ha volgut fer autocrítica, perquè 'seria buscar coses que no trobem'. En canvi, ha assegurat que el projecte 'l'aprofitarem pel futur de Tarragona'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
1 d'octubre de 2010, 18.30 h

Quin alcalde !!! És un cagabandúrries. Posar l'esport per damunt de la cultura perquè té més ressó mediàtic. Per això en aquest país, Catalunya, anem com anem. Mantenint la clientela intoxicada i anestessiada amb futbol, fòrmules i altres sucedanis, el jocs de la Mediterrània n'és un d'aquests. Per això la gent vota a qui vota, ell n'és un exemple.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
1 d'octubre de 2010, 17.40 h

-no estem GENS satisfets. No 'en absolut'


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Anna fletxa Reus
1 d'octubre de 2010, 13.19 h

I una pregunta en general. Cal muntar aquests sidrals perquè les nostres ciutats avancin? jocs olímpics, del Mediterrani, regates, copes amèriques, fòrums???? ... Cap altre país normal europeu fa tantes pallassades com es fan aquí. Em sembla tercermundista i d'un poc nivell espeterrant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Anna fletxa Reus
1 d'octubre de 2010, 13.18 h

Aquest alcalde és un provincià, com tots els sociates. O estàs amb Catalunya o hi estàs en contra. I això va per l'altra notícia referent a la ciutat que hi ha en aquesta mateixa pàgina. Per cert, un teatre, un, el Metropol en una ciutat com Tarragona. Concurs de castells, cada quatre anys, "ferias de abril y rocíos" a dojo, i... alguna altra cosa que faci Tarragona mereixedora d'aquest títol? (Amb tots els respectes. Encara que reusenca estimo molt la ciutat veïna, on hi tinc molt bo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Quim fletxa PPC
1 d'octubre de 2010, 09.10 h

És clar que els espanyols hi só al darrere. Espanya sempre juga brut quan es tracta de Catalunya o Euskadi i a sobre alguns els hi riuen les gracietes que paguem nosaltres. Com més aviat marxem d´aquesta merda d´estat que ens va a la contra en tot millor per a tots.Visca Catalunya Lliure!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
JORDI fletxa BCN
1 d'octubre de 2010, 09.03 h

ara de que es queixa aquest alcalde? no és d'aquells que deia tenir un gobierno amigo en Madrid?! quina pena, si fossim independents, això no li passaria alcalde!! nosaltres mateixos decidiriem qui, què i com. Facint una mica d'autoreflexió....!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
borinot fletxa barcelona
1 d'octubre de 2010, 09.01 h

Espanya ha pressionat als europeus que ho havien de decidir. Ho fan i ho faran sempre. Si no ens ho creiem i no hi fem res, és que som uns passerells que ens mereixem el què ens passa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
1 d'octubre de 2010, 08.46 h

Aquests alcaldes socialistes tenen odi contra catalunya i el català. A Europa tenim disenes de llengues i ningú importa quina llengue parlis! Europeans no tenen cap problema amb el català, unics que tenen problemes amb el català són els catalans i espanyols! Catalans perquè creuen que no serveix per res i espanyols perquè fan propaganda que no serveix per res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.