directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 11:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'independentisme enceta la campanya amb l'obligació de fer una gesta

El retorn a la presó de Junqueras, Forn i els Jordis i el president a l'exili reclama esperit de superació

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ANÀLISI - @JoanSole_ | La campanya electoral ha donat el tret de sortida amb un bloc, l'independentista, ferit, empresonat, a l'exili i amb les enquestes, com la del CIS, dibuixant una dura pugna amb l'unionisme avalador i responsable de l'aplicació del 155.
Primer pla d'un dels responsables de la mesa d'Aiguaviva amb una urna de les que van amagar
Primer pla d'un dels responsables de la mesa d'Aiguaviva amb una urna de les que van amagar
© Gerard Vila

Comparteix
   


Etiquetes
Segurament no hi ha moviment polític que li quedi millor el concepte "procés" que a l'independentisme català. Vist amb perspectiva històrica, hom pot comprovar com els canvis de sistema, en aquest cas el trencament amb un statu quo complaent amb el nacionalisme més bel·ligerant, són de gran intensitat i llarga maduració. L'anhel independentista ha vingut per quedar-se, per ocupar l'espai central de la política catalana en detriment del catalanisme pactista amb les elits de l'Estat.
 
És fàcil, en el context que viu el món sobiranista, que aquest espai decaigui en el desànim, l'excés d'autocrítica i l'apatia. És molt fàcil, però injust. L'empresa que es va proposar tirar endavant era, i és, la de desmarcar-se d'un pensament polític nacionalista que no tolera la rèplica, respon amb autoritat, hostilitat i amb un sentiment d'impunitat públic i notori. La iniciativa autodeterminista dels catalans que, emmarcats en el segle XXI, creien que es podia resoldre mitjançant una via democràtica, una mediació de l'Europa dels valors o una taula de negociació que donés resposta a un anhel polític, ha topat amb l'empresonament, les multes econòmiques i l'exili.
 
Imprescindible mobilitzar-se
 
Per a les llistes independentistes l'hora és greu, la mobilització és imprescindible. Són molts anys d'activisme que no mereixen ser derrotats per la repressió policial de l'1 d'octubre, les multes econòmiques contra els membres del Govern que varen posar les urnes el 9 de novembre del 2014 i l'empresonament/exili dels qui es van presentar amb un programa electoral que detallava la declaració d'independència com una fita.
 
Dues setmanes llargues i dures per fer la gesta
 
Venen dies on les enquestes seran derrotistes, les falses promeses ocuparan grans titulars, els muntatges seran visibles i les mentides seguiran el seu curt, però dur, recorregut. És imprescindible abraçar un marc mental de victòria, recordar que un moviment que abraça dos milions de persones no el pot derrotar un model que rebutja frontalment per al nou país que vol construir.
 
No són les eleccions per votar un president, són una cita electoral per a la restauració de les institucions i el procés constituent cap a la República. El 21-D les llistes independentistes tenen davant seu el repte de guanyar un partit on la pilota està punxada i l'àrbitre mira només per una part. S'endurà la victòria qui cregui més en el seu esperit de resistència i superació. Amb dos dels tres caps de llista sense poder fer acte de presència, la victòria esdevé una gesta.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
5 de desembre de 2017, 12.05 h

JUNTS PER CATALUNYA, 32 / ERC 29 / LA CUP 14 / LA CUP ES VEURÀ PREMIADA PER LA SEVES TASQUES DURANT 30 ANYS ALS MUNICIPIS, AL PARLAMENT, HAN DEMOSTRAT QUE COMPLEIXEN UNA LEGISLATURA I A TREBALLAR A L'OFICI. FA GOIG TROBAR A L'AUTOBÚS UN REGIDOR DE BCN, DE LA CUP ES VA CANSAR D'AGUANTAR TANTA FATXENDERIA QUE ARRIBA ALS COMUNS I VA ANAR DE CONDUCTOR, EL SOU L'HAN FIXAT A 1.400 EUROS PER SOLIDARITAT AMB ELS OBRERS, HI HA MOLT MÉS 32+29´14: TOTAL 75, I FORAGITAREM EL SIMULAT ESTAT DE DRET I DE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
5 de desembre de 2017, 11.50 h


#4 I no oblidem el millor de tots, el de la CUP, que jo havia votat fa anys, a l'Ajuntament, i ara els tornaré a votar el 21D.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
5 de desembre de 2017, 10.41 h

L'ÚNIC VOT UTIL PER ACONSEGUIR LA INDEPENDÈNCIA ÉS JUNTS PER CATALUNYA O ERC, NO N'HI HA CAP MÉS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
mario fletxa barna
5 de desembre de 2017, 09.35 h

Sense DILACIÓ, TOTHOM A UNA com si només es presentés un sol partit independentiste que ja està previst que sigui així i deixar de banda els responsables del 155 i d'un gobierno que no està a l'alçada de les circumstàncies TOTES!

PER LA NOISTRA REPÚBLICA, el NOSTRE PAÍS I LA NOSTRA GENT, TOTA FINS I TOT ELS Q NO VOLEN EVOLUCIONAR!.

VOTAR EN BLOC! PER CATALUNYA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
5 de desembre de 2017, 08.52 h


AMUNT CATALUNYA.......!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| ||☆|| || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || ||☆|| || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Tot poble té dret a un estat on la seva llengua vernàcula sigui oficial en TOT l'estat.
5 de desembre de 2017, 08.27 h





TOT CATALÀ QUE NO VOTI INDEPENDENTISME SERÀ NO SOLAMENT UN RENEGAT BOTIFLER, SINÓ QUE ES MEREIXERÀ SEGUIR ESSENT ESCLAU DE MADRID DURANT 300 ANYS MÉS




Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.