directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP de Lleida critica Serret per ser a Brussel·les ''tranquil·leta'' mentre ells fan campanya

També asseguren no sentir-se "còmodes" amb la sentència de Sixena, facilitada per l'aplicació del 155

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

ACN| Segons la candidata del PPC per Lleida, Marisa Xandri, la consellera i candidata d'ERC per Lleida, Meritxell Serret, és ''tranquil·leta'' a Brussel·les mentre ella "ja porta dies fent campanya i trepitjant territori''. Xandri ha admès que la campanya electoral pel 21-D és ''atípica'', però no pels presos polítics o els candidats a l'exili, sinó perquè hi ha alguns que estan ''fugits'' a Brussel·les.  L'objectiu del PPC a Lleida per al 21-D és recuperar l'escó perdut al 2015 i fer entrar l'alcalde exsocialista de Gimenells, Dante Pérez, com a diputat al Parlament. Un fitxatge que la popular ha celebrat remarcant que el PPC de Lleida és un partit obert que acull diferents sensibilitats, com els votants descontents del PSC que estan més arrelats al PSOE de Susana Díaz i no tant a les tesis de Pedro Sánchez i Miquel Iceta. 



La candidata del PPC per Lleida, Marisa Xandri
La candidata del PPC per Lleida, Marisa Xandri
© Oriol Bosch

Comparteix
   


Etiquetes
Xandri no veu bé que hagi de disputar-se els vots durant la campanya amb el número dos de la formació republicana per Lleida, l'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé i creu que les campanyes han de servir per explicar el programa en tot allò que fa referència al que preocupa al ciutadà. Des del PPC -diu- el que volen és posar punt i final als darrers ''dos anys nefastos en que només s'han aprovat lleis anticonstitucionals''. 

Marisa Xandri creu que després del 21-D als independentistes els toca ''estar una bona temporada a la banqueta''. En aquest sentit, defensa que l'aplicació del 155 a Catalunya ha servit per tornar a la legalitat de la mà del PP, C's, el PSOE i la Unió Europea, ja que Catalunya ''estava en el caos i el llindar legal'' i ara s'ha tornat a la normalitat i a la legalitat. És per això, que aposta per fer un canvi que permeti canviar el model de convivència, ''perquè ja toca''.

"Cal deixar de parlar ja dels presos''
 
Marisa Xandri considera que cal deixar de parlar ja dels consellers presos per la justícia espanyola, Oriol Junqueras i Joaquim Forn, així com també dels dos líders de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Segons ella, Catalunya no tirarà endavant amb aquestes persones, estiguin o no a la presó i per això aposta per mirar més enllà i deixar de banda aquesta ''etapa negra de la història''.

''No ens sentim còmodes amb el tema de Sixena''
 
D'altra banda, Xandri ha reconegut que al partit se senten incòmodes amb la sentència i la providència del jutjat d'Osca que ordena el trasllat de 44 obres d'art al Monestir de Vilanova de Sixena que es troben al Museu de Lleida, ja que ells han defensat la unitat de la col·lecció, però assegura que acataran l'ordre del jutjat d'Osca perquè ''les sentències s'han de complir''. Xandri afirma que aquest tema constata que la justícia i la política ''no van a la una'' i lamenta que la decisió s'hagi pres justament ara, en campanya electoral. Els darrers esdeveniments en el litigi de Sixena vénen marcats per la imposició d'Íñigo Mendez de Vigo com a conseller de cultura via 155, ja que el ministre de cultura espanyol ha posat totes les facilitats al seu abast perquè les obres marxin de Catalunya. 
 
Segons Xandri, des del PPC estan a favor del Museu com a ''valor turístic important per la ciutat i, per tant, les obres i la unitat museística hi han de ser''. Això no obstant, és conscient que ''les sentències arriben quan arriben'' i que el tema de Sixena ja fa temps que s'arrossega. En aquest sentit, dóna la culpa a la gestió que s'ha fet fins ara per part del Govern de Carles Puigdemont i també dels governs d'Artur Mas, ''que no van saber negociar aquesta qüestió a nivell polític amb els seus homòlegs a l'Aragó''. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
7 de desembre de 2017, 11.09 h

AQUESTA NOIA NO SAP EL QUE DIU, ARA PERQUÈ ESTÀ COFOIA QUE L'HAN TRIADA PER XERRAR EN CONTRA DE CATALUNYA, QUAN S'ADONI DEL QUE ESTÀ DIENT ARA, L'HAURAN DE TANCAR EN UN MANICOMI PERQUÈ S'ORRORITZARÀ DEL QUE HA DIT.ÉS UNA INCONSCIENT VITAL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
6 de desembre de 2017, 13.32 h

Els espanyols celebren avui el dia de la constitució. La Crida per la Democràcia ha publicat un vídeo on recorda les vint-i-set lleis aprovades pel Parlament de Catalunya que el Tribunal Constitucional ha tombat d’ençà de la sentència de l’estatut. “La constitució és un fre pels drets socials, l’economia i el medi ambient. La constitució prohibeix el país que has votat. Recuperem la Democràcia”, h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.