directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 12:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigdemont assegura que ''la por a fer el ridícul'' ha guanyat l'Estat als ulls del món

També creu que la pressió internacional els farà retirar el 155 i la "repressió"

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

M.B| "A l'Estat li ha entrat la por a fer el ridícul, a perdre, i a demostrar que -efectivament- estem davant una causa política". Aquestes són les raons per les quals creu el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que la justícia espanyola ha retirat l'ordre europea de detenció que hi havia contra ell i els consellers que l'acompanyen en el seu exili a Brussel·les. En roda de premsa, Puigdemont ha assegurat que les accions per les quals es persegueix el Govern legítim català -"haver executat lleis aprovades al Parlament i que aquest Parlament hagi respost al mandat de les urnes- "no són un crim" sinó "democràcia". 
 
El president Carles Puigdemont i els consellers Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret
El president Carles Puigdemont i els consellers Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret
© Laura Pous

Comparteix
   


Etiquetes
Segons el president, la decisió final del jutge Pablo Llarena demostra que "no tenien cap base per a sostenir l'acusació" o que "l'euroordre era un nyap jurídic des del principi" i ha titllat de "greu i irresponsable" posar en marxa un mecanisme internacional d'aquesta envergadura "sense que passi res de nou i després retirar-lo". Creu Puigdemont que el pas enrere del Tribunal Suprem podria obrir el camí a la retirada del 155 i la "repressió" a Catalunya, ja que se senten pressionats sota la "mirada internacional". 

El número 1 de Junts per Catalunya ha condemnat des de la capital europea que el Govern català pateix "persecució política" que "s'administra amb criteris i ritmes polítics".  "No s'atreveixen a demanar l'euroordre de detenció perquè saben que les acusacions de rebel·lió i sedició no són presentables ni acceptables en les bones pràctiques europees", ha assegurat.

En aquest sentit, Puigdemont ha tornat a criticar l'existència de presos polítics a l'Estat espanyol, preguntant-se per què Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart són a la presó i ha manifestat que volen "alterar el dret a participar lliurement en la campanya electoral". També ha lamentat la manca de separació de poders a l'Estat  -"quan no tenen jutges amics ni fiscals que afinen, i tenen mig món mirant-los, aleshores ja no són tan valents"- i ha lloat les diferències de la justícia belga amb l'espanyola. Així doncs, ha reivindicat l'èxit d'haver traslladat el cas català a Brussel·les. 

La Moncloa admet que l'ordre d'extradició "no ha funcionat" i plantejarà a la UE fer-la més àgil

La Moncloa reconeix que el sistema per detenir i entregar davant la justícia espanyola Carles Puigdemont i els quatre consellers a Bèlgica "no ha funcionat". Fonts del govern espanyol admeten que l'ordre europea de detenció "no és eficaç" i que no s'ha obtingut el resultat esperat "ni en temps ni en el fons de la qüestió". El govern de Mariano Rajoy esperava, doncs, que els polítics catalans fossin lliurats a la justícia espanyola amb major celeritat però han comprovat que el sistema és "molt garantista" i que els terminis són massa llargs. Sobre la decisió del Suprem de retirar les euroordres, han dit que, d'aquesta manera, tots els investigats es jutjaran "en igualtat de condicions i pels mateixos delictes", davant el temor que la justícia belga pogués extradir Puigdemont, Comín, Serret, Puig i Ponsatí per menys delictes (per exemple, a Bèlgica no existeix el delicte de rebel·lió).
 
En aquest sentit, el ministre de Justícia espanyol, Rafael Catalá, plantejarà divendres una reflexió sobre el funcionament de les ordres europees de detenció (en vigor des del 2002) en el sí d'una reunió dels ministres europeus de justícia.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
6 de desembre de 2017, 21.24 h

Si el juge treu l'ordre de detenció intermacional a en Puigdemont i consellers de Brusel.les perquè pugui venir a fer campanya electoral, per què no treu de la presó en Junqueras i en Forn si l'objectiu és aquest?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Fernando Caballero fletxa Hospitalet de Llobregat
6 de desembre de 2017, 18.05 h


#2 12.000? Pues dicen que en Bruselas no llegaban a 200. Esos franquistas cada dia son menos. Los de la vieja guardia se van muriendo, y los jóvenes se cachondean de la ignorancia de Rajoy hablando inglés.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
6 de desembre de 2017, 15.40 h





Han omplert la Via Laietana amb 12.000 persones en defensa de la Prostitucio.
On erem avui la majoria silenciosa independentista ?
Que ha pasat ?
El 12-O deien que eren 350.000
Un farol darrera l'altre ?


21-D "VICTORIA DEFINITIVA"







Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
6 de desembre de 2017, 15.35 h

Puigdemont, es que el estat español, ja fa anys que está fent el RIDÍCUL MES ESPANTÓS........


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.