directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La número cinc de JxCat espera que ''tots els demòcrates'' vulguin restituir el Govern després del 21-D

Ha estat preguntada sobre si ERC hauria de cedir la presidència a Carles Puigdemont si guanya a les urnes

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Redacció| La número cinc per Barcelona de 'Junts per Catalunya', Laura Borràs, ha manifestat que treballen perquè Puigdemont i els consellers cessats per l'aplicació del 155 tornin a ocupar el lloc que els correspon al Govern de la Generalitat. "Ens sembla que és el que vol la ciutadania i esperem que molta altra gent que comparteix aquest objectiu vulgui restituir el Govern legítim, un Govern de ‘Junts pel Si’ on hi havia gent de JxCat i d’ERC", ha dit. Preguntada sobre si ERC hauria de cedir la presidència a Carles Puigdemont si guanya a les urnes el proper 21-D, ha afegit que "tots els demòcrates hauríem de voler que es restitueixi la normalitat democràtica, les nostres institucions, amb el Govern, el mateix president i els consellers que ja teníem". 
 
 
Laura Borràs, a la seu de 'Junts per Catalunya'
Laura Borràs, a la seu de 'Junts per Catalunya'
© Marina Bou

Comparteix
   


Etiquetes
Fa més de dues dècades que Borràs treballa al món de la universitat i, des del 2013, és presidenta de la Institució de les Lletres Catalanes. Ara, ha decidit sortir de la seva "zona de confort" per ser la número cinc de la candidatura del president, només precedida pel mateix Puigdemont, l'ex president de l'ANC, Jordi Sànchez, i els consellers Clara Ponsatí i Jordi Turull.  "És un moment excepcional i per això entenc que es necessita una llista excepcional que doni comptes de la diversitat del país, amb gent que se sent interpel·lada a posar en suspens les seves trajectòries professionals per implicar-s'hi personalment". 

Pel que fa als possibles pactes post electorals, Borràs ha defensat que els comuns "hauran de decidir" si volen tornar a "allò que teníem, una autonomia que ara està totalment compromesa i ocupada". "Hem de treballar per restituir això i tothom que vulgui sumar-s’hi serà benvingut perquè tothom és necessari per recuperar la democràcia i llibertat", ha afegit. Sobre la manera d'arribar a aquest objectiu, ha reivindicat que "la bilateralitat es necessita sempre de tothom que vulgui parlar, dialogar i consensuar les coses" i que "les persones assenyades saben que es necessita una capacitat dialogant per poder-nos posar d’acord". 

Borràs també ha criticat la intervenció de la Institució de les Lletres Catalanes via 155 per part de l'Estat espanyol. Ha explicat que han deixat els seus comptes a zero i que "es busca una determinada paràlisi de la cultura en català". 

Llegiu l'entrevista completa a: http://www.directe.cat/entrevista/691336/tots-els-democrates-hauriem-de-voler-restituir-el-mateix-president-i-consellers-que-teniem 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
7 de desembre de 2017, 19.09 h


jo tambè ho vull......


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
7 de desembre de 2017, 11.54 h


Sembla que no el coneixeu el Tallaferro, és d'aquells que quan el Puujol governava i fotia mà al calaix,se'n va enamorar i ara encara es dels que es creuen que els diners d'Andorra son de l'herència del pare. Amb fanaatics així no hi podem discutir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
J.T.M. fletxa Sabadell
7 de desembre de 2017, 11.21 h


Aquest Tallaferro del 7 , ha d'aprendre a discutir diguent coses amb sentit, no insultant. Insultant demostra que tenen raó els que diuen que els convergents se'n foten de la independència i només els hi interessa seguir manant, encara que hagin de fer mal a altres independents. Això es molt lleig, es censurable.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
7 de desembre de 2017, 11.12 h


#7 Tu sí que ho has entès tot, oi nen subnormal convergent Tallallaunes? No veus tonto que NO DONES CAP ARGUMENT, NOMÉS INSULTES DIGUENT QUE EL QUE NO PENSA COM TU ÉS QUE NO HA ENTÈS RES I ÉS UN FEIXISTA ESPAÑOL. Això que els que heu pactat contínuament amb el PP sou els de convergència.

Alguns convergents FOTEU FÀSTIC, no pas tots són com tu, per sort.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
7 de desembre de 2017, 10.59 h

#6 NO HAS ENTÉS RES, AMB LA TEVA POSTURA DONES RAÓ AL FEIXISTES DE RAJOY


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jo NO fletxa Jo no vull que cap partit cedeixi a cap altre els vots que nosaltres els hi hem donnat a ells
7 de desembre de 2017, 09.44 h

Per poguer seguir manant són capaços de tot..


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jo NO fletxa Jo no vull que cap partit cedeixi a cap altre els vots que nosaltres els hi hem donnat a ells
7 de desembre de 2017, 09.42 h

Quins altres arguments falaços posarà en joc la convergència disfressada de Partit "demòcrata europeu" per enganyar els electors catalans? No us sembla que ja n'hi ha prou, de fer trampes? Siguem nobles i acceptem la voluntat dels electors ! Si votem ERC és que volem un govern de ERC , si vulguessim un govern convergent, votaríem PDeCAT. NO SOM TONTOS !


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
7 de desembre de 2017, 09.13 h



Ja hi tornen! Ara els CONVERGENTS no en tenen prou amb tot el MAL que han fet a Catalunya, que ara insulten al que no els votarem a ells ni borratxos , perquè sabem com són.

Doncs segons aquesta dona, els que no volem restituir Puigdemont perquè pensem que un o una altre ho pot fer millor, resulta que no som demócrates.

Aquest vici convergent d'insultar els altres independentistes, sovint molt més independentistes que ells, per poder seguir ells al poder, és el mateix que quan l'Artur... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
7 de desembre de 2017, 08.47 h


Un govern ERC-CUP i un cap d'oposició PDeCAT, si aquests no fessin oposició negativa com en Mas amb el Tripartit, i supeditessin els interessos de partit als interessos de la nació, EL FEIXISME DEL PP JA ES PODRIA COMENÇAR A PREPARAR!

És un somni massa bonic per ser real? Acceptaria el PDeCAT jugar aquest paper?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
7 de desembre de 2017, 08.08 h


#1 I per què ERC hauria de donar la presidència al PDeCAT? No crec que traeixi així els seus votants. Jo votaré ERC però m'agrada que votis CUP perquè un govern de coalició ERC-CUP seria independentista de debò, sense trampes.

La cerimònia de transmisió de poders de Puigdemont al o a la nou o nova President o Presidenta, ja seria prou reconeixement a la legalitat del govern cessat pel feixista 155 .


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.