directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 18:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Tarragona Decideix lamenta els obstacles del consistori a la consulta tot i el suport de més de 60 entitats

La Coordinadora aposta per la 'democràcia participativa' més enllà de l'objectiu de la independència

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La Plataforma Tarragona Decideix entra en la recta final de cara a la consulta popular que tindrà lloc a la ciutat el proper 17 d'octubre. Lorda Marauri, portaveu de la Plataforma, ha explicat que, més enllà dels resultats que s'obtinguin, l'important es l'aposta de la ciutat per la 'democràcia participativa i la capacitat de poder decidir'. En tot cas, Marauri ha lamentat la falta de compromís i els preus que l'Ajuntament els hi ha demanat per la cessió d'espais tot i les més de 60 entitats locals que ja col·laboren amb la consulta. La portaveu de la plataforma ha recordat a l'ACN que el consistori va aprovar en el ple del 19 d'abril la cessió d'espais si més de 25 entitats donaven suport a la plataforma.
Recordar que la moció va ser aprovada a l'abril amb els vots a favor de ERC i CiU, l'abstenció del PSC i els vots en contra del PP.

Marauri ha dit que la Plataforma considera que el preu a pagar demanat per l'Ajuntament pels centres cívics i els col·legis públics (800 i 700 euros respectivament) és del tot 'abusiu' ja que entenen el centre cívic 'com a espai de proximitat on es catalitza la participació i l'acció ciutadana, on s'estableix un diàleg amb la comunitat obert i en contínua retroalimentació per tal de donar sortida i resposta a totes les iniciatives'.

Des de la Plataforma han detallat que atesa la condició jurídica d'entitat sense ànim de lucre autogestionada amb les aportacions dels propis voluntaris no poden fer front a aquestes peticions 'desorbitades' alhora que ho consideren 'immoral i poc ètic pagar aquests imports pels serveis sol·licitats'.

Lorda Marauri ha dit també que espera que el consistori els hi faciliti les xifres d'empadronats a Tarragona: de 16 anys a 18 anys i de 18 en endavant. A més, la Plataforma ha insistit que també espera poder tenir dades sobre els immigrants empadronats per poder dur a terme els percentatges oportuns.

En tot cas, la portaveu de Tarragona Decideix ha insistit que el màxim perjudicat és la ciutadania de Tarragona que no disposarà de multitud d'espais on dur a terme les seves votacions.

L'Ajuntament manté el suport a la consulta popular

El tinent alcalde de la ciutat, Sergi de los Rios, ha dit aquest dijous al vespre a l'ACN que la Plataforma Tarragona Decideix compta amb tot el suport d'Esquerra. Segons De los Rios, cal facilitar aquesta tasca perquè la ciutadania pugui expressar el seu vot sobre la independència de Catalunya.

El tinent d'alcalde ha assegurat que facilitaran tots els mitjans que estan al seu abast pel bon funcionament de la jornada del 17 d'octubre perquè aquesta es dugui a terme amb plena normalitat i per potenciar un exercici de democràcia en estat pur.

Quant als preus establerts pel consistori per la cessió dels centres cívics o dels col·legis electorals, Sergi de los Rios ha dit que aquestes són 'negociables i modificables' de manera que es podrà arribar a un acord perquè ambdues bandes hi surtin beneficiades. El republicà ha detallat que espera que aquest tema pugui estar resolt a finals de la setmana vinent.

Trencar la passivitat de Tarragona

Ja en clau general sobre la consulta del proper dia 17 d'octubre, Marauri ha dit que Tarragona 'ha de tenir dret a explicar i fer conèixer la seva opinió sobre la independència dels Països Catalans'. Des de la Plataforma han explicat que, a nivell intern, se senten contents de poder dur a terme aquesta consulta ja que s'ha aconseguit trencar la 'passivitat' en la que viu la ciutat.

Lorda Marauri ha insistit que la Plataforma porta ja mesos de feina amb l'objectiu que l'organització de la consulta sigui també una garantia per la ciutat. Entre les diferents accions endegades, la Plataforma va posar en funcionament fa unes setmanes el vot anticipat.

Així mateix, i durant tots aquests dies de Santa Tecla que ha viscut la ciutat, la Plataforma ha seguit recollint firmes de suport i el vot anticipat fent acte de presència als carrers més cèntrics de Tarragona.

Aquest proper dissabte a la tarda, la Plataforma Tarragona Decideix presentarà el seu local, just al costat de l'ajuntament.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Xavier Cubells fletxa Tarragona
10 d'octubre de 2010, 19.22 h


Això ni es una consulta ni un referendun ni res que s'assembli. És una farsa independentista on el que es busca no es saber l'opinió de la ciutadania sino fer apologia de l'independentisme, per qué com és que a la mateixa pregunta ja hi és la resposta?, us penseu que la gent és tan idiòta per pensar que vontant està fent un exercici democràtic?, en el cas hipotètic de que alguna vegada el poble català pogués decidir sobre el seu futur, de debó creieu que aquesta seria la forma de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Quim fletxa PPC
2 d'octubre de 2010, 13.31 h

#3 Tu no et mereixes ni que llegim els teus fastigosos comentaris que ni tu te´ls creus. l´únic que et mereixes és que et diguem coses com ara, I Puta espanya, laralalarallala i puta espanya i que d´una puta i un mongol va néixer el xavier español. Espero que t´agradi. l´únic que entens és això i segur que encara et posa. Que et bombin degenerat de merda espanyolero.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
ARA, ERC fletxa GENT VALENTA...!!
2 d'octubre de 2010, 13.02 h

Doncs cal que aquestes entitats demanin el VOT PUBLICAMENT per a FORMACIONS INDEPENDENTISTES a tots els seus associats i conciutadans de Tarragona de cara a les properes eleccions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
xavier fletxa barna
2 d'octubre de 2010, 10.29 h

HOMBRE QUINFACHA NO TE DABA TIEMPO A VOTARTE 10 O 15 VECES JAJAJAJAJA SOLO 3 VAYA TANTAS PAJAS NO TE DEJA TIEMPO JAJAJAJ,



LOS BUTIFARREDUM ME DAN RISA ES MAS PIDO QUE HAGAN MAS INCLUSO EN CANARIAS JAJAJA


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim fletxa PPC
2 d'octubre de 2010, 10.20 h

#1 Pel que es veu les consultes et fan molta ràbia, Si tant et molesten et fots. Records a la teva porca mare iiiiiiiiiiii puta españa, laralaralalalala i puta españa. Ha ha ha ha ha ha ha ha ha


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
xavier fletxa barna
2 d'octubre de 2010, 09.54 h

jajajjajaja bueno volvemos a las partidas de culo otra vez , otro BUTIFARREDUM ,Y MIRA QUE LE METEN PUCHERAZO PUES NI POR ESAS PASA DEL 8% LUEGO DIRAN LO QUE QUIERAN LOS DE MOMIUN O ESTE BLOG , PERO DAIS RISA POR NO DECIR PENA , JAJAJAJAJAJAJ JAJAJAJA,


ARRIBA ESPAÑA VIVA ESPAÑA Y SUS COMUNIDADES AUTONOMAS O NACIONES FICTICIAS JAJAAJAJAJA


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.