directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 11:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La campanya de Nadal promou la llengua catalana amb més de 750 jocs

Està impulsada pel Consorci per a la Normalització Lingüística i compta amb 17 fabricants

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ACN | l programa "I tu, jugues en català?", del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), engega la cinquena edició de la campanya de Nadal amb la finalitat de promoure la presència del català en el consum de jocs i joguines.
Gent passejant per Portal de l'Àngel
Gent passejant per Portal de l'Àngel
© Jordi Bataller

Comparteix
   


Etiquetes
Compta amb 17 empreses fabricants del país que fan una aposta clara per normalitzar la presència de la llengua catalana en el sector. En total hi ha un catàleg amb prop de 750 productes, que es poden consultar al web del CPNL.

A més, a través de l'aplicació del programa per a telèfons mòbils també es pot accedir a la llista d'establiments que donen suport al programa, amb l'opció de trobar els més propers a la ubicació de l'usuari. A més, els jocs es poden valorar des de la pàgina web i des de l'app.
 
Més de 400 comerços d'arreu de Catalunya, amb la coordinació dels 22 centres de normalització lingüística que té el Consorci, s'han implicat en la promoció de l'ús de la llengua catalana i faran publicitat de l'aplicació de telèfon mòbil del concurs "I tu, jugues en català?".

Per altra banda, gràcies a l'apartat "Agenda d'activitats" de l'aplicació i del web, es poden conèixer les demostracions i els tallers de jocs per a tota la família que el CPNL organitza arreu de Catalunya.
 
El concurs a Instagram
 
De l'1 al 15 de novembre, la segona edició del concurs "I tu, jugues en català?" per a Instagram ha servit per constatar la creativitat dels participants, amb fotografies que relacionen la llengua i el joc, descrites amb una frase o paraula.
 
De totes les imatges presentades, unes 350, el jurat n'ha d'escollir les guanyadores, que optaran a premis importants, cedits pels patrocinadors: Abacus, Devir, XANASCAT, Teatre Nacional de Catalunya, El racó de l'Avi Melcior, Cap de Colla, Kibo, La Fallera Calavera i Sembra.
 
El jurat del concurs, presidit per la prestigiosa fotògrafa Pilar Aymerich, compta amb Josep M. Serrano, director de Serveis a la Joventut de XANASCAT; Benjamín Amorín, responsable de Devir TV i de l'àrea de Comunicació de Devir Iberia; Isaac López, gestor de comunitats de la cooperativa Abacus, i Josep Madorell, gerent del Consorci per a la Normalització Lingüística. El veredicte i el lliurament de premis es farà durant el proper mes de gener.

Què és el CPNL?
 
El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és una empresa pública creada l'any 1989 per la Generalitat de Catalunya i diversos ens locals, amb la finalitat d'afavorir l'ensenyament i fomentar l'ús de la llengua catalana en tots els contextos de la societat i facilitar, així, la cohesió social, també per mitjà del treball en xarxa amb entitats i associacions.
 
El CPNL, que està integrat per la Generalitat de Catalunya i 135 ens locals, s'organitza a través de 22 centres de normalització lingüística i compta amb 146 punts d'atenció. Dona resposta a les necessitats de formació en llengua catalana de la població adulta i d'assessorament i gestió lingüístics d'empreses i entitats.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.