directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 10:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Comín a l’Estat espanyol: "Sou uns franquistes"

Els consellers destituïts de Brussel·les criden a “seguir endavant” amb el procés d’independència

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Redacció | El conseller destituït de Salut, Antoni Comín, ha intervingut a l’acte final de la manifestació dels independentistes a Brussel·les per llençar un missatge contundent a l’Estat i el govern espanyols. “Teniu por d’un jutge belga, de que us digui la veritat. Esteu aterrats perquè digui que estem perseguits per les idees polítiques i que, per tant, els presos són presos polítics. Teniu por de la democràcia, de les urnes, perquè sou uns franquistes i teniu por de l’estat de dret. Teniu por de Catalunya perquè és un país de demòcrates”, ha etzibat cridant des de l’escenari. 
El conseller destituït Toni Comín, durant la mobilització independentista a Brussel·les
El conseller destituït Toni Comín, durant la mobilització independentista a Brussel·les
© Bernat Vilaró

Comparteix
   


Etiquetes
Abans que ell han intervingut els també consellers destituïts Clara Ponsetí, Lluís Puig i Meritxell Serret, que també han fet una crida a “seguir endavant” amb el procés independentista, i han demanat a Europa que “vigili” l’Estat espanyol pel seu comportament amb Catalunya.
 
Els quatre membres del Govern de Carles Puigdemont que romanen amb ell a Brussel·les han fet unes breus intervencions que han convertit en missatges polítics. el més contundent ha estat Comín, que a més de dirigir-se a l’Estat espanyol, també ha volgut enviar un missatge a Europa: “Escolta Europa, amb Catalunya t’estàs jugant l’ànima, perquè Europa es va fundar perquè el totalitarisme mai tornés. I el combat d’avui és de la societat catalana contra el totalitarisme de l’Estat”, ha sentenciat. 

“Un pacte de reciprocitat”
 
Per últim, davant milers de persones que assistien a l’acte, Comín els ha ofert “un pacte de reciprocitat”. “Us proposo un compromís que per més dur que sigui el camí que ens espera, seguirem endavant. Per moltes que siguin les dificultats que hagin de passar els propers dies, setmanes i anys, seguirem endavant, i que serem capaços d’assumir sacrificis complicats. Si ara diem que el camí serà massa difícil, l’1-O hauria estat en va, l’exili haurà estat en va, la presó haurà estat en va. I això no ens ho podem permetre”, ha afegit.
 
En la mateixa línia s’ha expressat Meritxell Serret, que ha garantit que “es continuarà endavant, perquè hi ha presos polítics que han de ser fora, amb les famílies, per a que continuïn defensant els interessos dels ciutadans”. “A partir d’aquí no defallirem, el groc omplirà de llum Catalunya els propers dies, i el 21-D guanyarem i demostrarem la força que té el poble de Catalunya”, ha dit.

“Força, determinació i compromís amb la democràcia”

I és que per a la cap de llista d’ERC per Lleida i fins ara consellera d’Agricultura, la “força, determinació i compromís amb la democràcia” dels que han anat a Brussel·les a manifestar-se fa que “Europa vegi que guanyem, que estem guanyant i la democràcia és del nostre costat”.
 
Per la seva part, Clara Ponsetí ha començat saludant els “mestres i professors catalans”, recordant així la seva responsabilitat de consellera d’Ensenyament.

“Avui tots sou mestres de Catalunya, perquè estem impartint una lliçó de democràcia, dignitat i esperança. Fins aquí heu arribat disposats a explicat a les autoritats europees, que algunes no estan prou atentes, que tenim dret a la nostra llibertat i han de vigilar l’Estat, perquè s’està carregant alguns dels principis fundacionals de la UE. Vigileu la justícia espanyola, la separació de poders s’ha trencat a Espanya”, ha sentenciat Ponsetí. 

"Brussel·les es de color groc”
 
El més breu de tots ha estat Lluís Puig, que només ha saludat la gent del món de la cultura catalana i ha recordat que “al 1704 un virrei ja prohibia el color groc”. “Estem igual. Però avui Brussel·les es de color groc”, ha afegit. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
9 de desembre de 2017, 09.44 h



Comín es així.........


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN LA SEVA ESTACIÓ DE TREN NO TE MARQUESINES I FALTEN MÉS ZONES VERMELLES fletxa ANAR A VOTAR EL 21-D NO GRACIAS .. ABSTENCIÓ SON UNES ELECCIONS IL-LEGALS MILLOR NO ANAR A VOTAR SI GUANYAN ELS QUE ESTABEN FATAL PER QUÈ ENS TORTARAN ENGANYAR I SI GUANYEN ELS UNIONISTAS PITJOR
7 de desembre de 2017, 19.09 h

SR ANTONI COMÍN EX-CONSELLER DE LA MALA SALUT DELS CATALANS I CATALANES .. De unas fatals Serveis de Urgencias dels Hospitals Públics Catalans .

ELS DELS CONSELLERS DEL EX-GOVERN CATALÀ DEL EX-PRESIDENT PUIGDEMONT ..

SOU FRANQUISTES EN ESPECIAL EL PDECAT SOU FAIXISTES .. Protejiu Defenseu

MONUMENTOS FRANQUISTAS DEL DICTADOR FRANCO Con EL DE TORTOSA entre altres he

AIXO NOMES HU FAN QUI SON FRANQUISTAS I FAIXISTES Prot... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.