directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 05:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Brussel·les, la dosi d'adrenalina per guanyar

Exhibició de l'independentisme des del cor de la Unió

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

ANÀLISI - @JoanSole_ | No és l'Europa que hom s'esperava: Insolidària, egòlatra i còmplice de la repressió policial de l'1 d'octubre i l'autoritarisme del 155. Si la Unió no escolta, 45.000 catalans la desperten. 'Wake up, Europe'. Desperta, Europa.
Manifestació independentista a Brussel·les
Manifestació independentista a Brussel·les
© Assemblea

Comparteix
   


Etiquetes
Galeria de Fotos

Al final cal tirar de metàfores per interpretar com el sentiment europeista dels catalans s'ha vist sacsejat en un marge de temps tan breu. Desconfiança, la mateixa que tens amb un amic o la parella que, en el moment que creies que podia ser al teu costat et va deixar sol. La de desprotecció i la insensibilitat no s'oblidarà amb facilitat, els cops de porra, l'empresonament i l'exili pesaran, no només en la consciència dels qui van aplaudir i votar a favor del 155, sinó també dels qui, des d'un ens supranacional que vetlla pels drets i les llibertats van callar, fins i tot acontentar, l'agressor.
 
La concentració d'ahir era important, no pel fet de donar un missatge contundent a la Unió Europea, sinó per aparcar el sentiment de desànim amb el qual l'independentisme havia començat la campanya. És normal que, després de la repressió policial i judicial de l'1 d'octubre i el 27 d'octubre, les entitats, els partits i els votants hagin visualitzat davant seu el cost de fer possible la República. Fer front a una campanya electoral quan la ferida de l'empresonament i l'exili és tan recent és molt complicat, la part emocional embolica la política i el missatge no és nítid. S'acaben confrontant candidats que no hi són -"el president legítim és el nostre!"-, estratègies que malmeten la confiança del teu electorat -proposar un Govern amb els qui t'acusen de despertar el fantasma del feixisme- i es navega amb la confusió del propòsit de les eleccions -"hem de derrotar Ciutadans"-.
 
Brussel·les és la dosi d'adrenalina que necessitava l'independentisme per aturar-se un moment, visualitzar que malgrat que el desànim la cohesió es manté i el rival no és un candidat, sinó que són les candidatures que per omissió o per votació han fet possible el cop contra les institucions catalanes. En les primeres hores de la campanya en les files sobiranistes hi havia una mena d'estira-i-arronsa per esgarrapar vots entre ells, una tàctica ineficaç en un context preRepública.

La cita del 21 de desembre ha d'interpel·lar a tots els ciutadans que el dia del referèndum van sentenciar que el debat no és de banderes ni candidats, sinó de dignitat democràtica. Resoldre la qüestió sobre què pot aportar una llista independentista en pro d'aquesta causa és el pal de paller d'aquests quinze dies de campanya. El record de l'empresonament i l'exili ha d'anar acompanyat de l'esperit que ahir es va viure a la capital d'Europa, de l'èpica necessària per incentivar un missatge obert i no d'autoconsum.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Joan Jaume fletxa Catalunya Nord
9 de desembre de 2017, 18.54 h

Anar a Brussel.les per molts va ser com fer un cim: condicions difícils, pocs descans, pluja, fred, implicació financera però un cop allà, el mateix sentiment que fer un 4 000 o 5 000 m. Tots per la llibertat, tots per la democràcia, tots per una Catalunya lliure i repúblicana. El panorama social era ample: gent gran, famílies motivades i joves amb empenta ! Era la Catalunya de demà i crec l'Europa que necessitem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Anna fletxa Barcelona
9 de desembre de 2017, 15.48 h

La dreta és insolidària, només li interessen els negocis i es protegeixen entre ells, inclús a franquistes com el PP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
9 de desembre de 2017, 13.18 h

#2

Peró tingues en compte que la xifra que val es la de la Sori, 10.000. ESTAN TAN ACOLLON......QUE JA NO SABEN QUE FER NI QUE DIR. Es tindrien que callar la boca, perquè fan el ridícul mes espantós.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
8 de desembre de 2017, 09.58 h

La policia federal belga xifra en 60.000 els assistents a la manifestació.

Finalment. la policia federal belga ha xifrat en 60.000 els assistents a la manifestació d'aquest dijous a Brussel·les, i no en 45.000, tal i com ha informat la policia municipal de la capital belga. Així ho han informat les fonts que han participat a reunions amb les policies belgues (municipal i federal).


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
WAKE UP, EUROPE ! fletxa DESPERTA, EUROPA !
8 de desembre de 2017, 09.32 h


Europa està manada per la dreta , la Merkel a Alemania, el grup popular al parlament europeu. La dreta és insolidària, només li interessen els negocis i es protegeixen entre ells, inclús a franquistes com el PP. La gent els vota per ignorancia, i Europa està al servei de les EMPRESES, no de les persones.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.