directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Front comú de l'ANC, CUP i els Comitès de Defensa de la República per evitar una tupinada de l'Estat el 21-D

Les organitzacions articulen una mobilització conjunta per fer un recompte paral·lel

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Redacció/ACN | L'ANC farà el 21-D un recompte paral·lel dels resultats electorals per evitar que l'estat espanyol pugui acabar "manipulant" els resultats. L'entitat mostra la seva desconfiança en els "mecanisme" d'escrutini de l'estat espanyol i vol comptar amb voluntaris que facin d'"apoderats a cada mesa". Per aconseguir-ho tenen el suport de la CUP, d'ERC i de JxCat. També participaran del projecte voluntaris de la mateixa ANC i dels Comitès en Defensa de la República (CDR). El recompte es podrà seguir en directe des de la plaça Universitat de Barcelona, on l'ANC muntarà un escenari la nit del 21 de desembre. Un centre de dades amb 250 persones i un equip de coordinació de 35 persones més treballaran per fer l'escrutini a temps real.
ANC, CDRs i CUP faran recompte propi el 21-D
ANC, CDRs i CUP faran recompte propi el 21-D
© Assemblea

Comparteix
   


Etiquetes
Jordi Peiró, membre del Secretariat Nacional de l'ANC, ha explicat que la "manca de garanties democràtiques" de les eleccions del 21-D fan necessari aquest recompte paral·lel de la campanya 'Tu votes, tu comptes'. "Les eleccions estan convocades fora del que és normal i hi ha molta desconfiança cap a un estat que s'ha convertit en repressor", assegura.
 
Peiró creu que el recompte del resultat electoral per part del govern espanyol no serà "fiable" i opina que podria dur a terme "algun tipus d'acció perquè el resultat legitimés tot el que està fent l'Estat". Des de l'ANC, asseguren, traslladen la confiança del recompte "en la gent del carrer" i no és un Estat que "va a la contra".
 
Per fer possible aquesta iniciativa, l'ANC crida a la ciutadania a apuntar-se com a apoderats de qualsevol dels tres partits polítics independentistes per poder tenir ulls "a cada mesa" en el moment del recompte de les paperetes. Aquesta informació es traslladarà mesa per mesa a través d'un aplicatiu informàtic a un centre de dades que realitzarà l'escrutini.
 
Els resultats es transmetran a temps real a través d'una pàgina web. A més, l'ANC muntarà un escenari a la plaça Universitat de Barcelona per fer seguiment de la nit electoral.
 
Una portaveu dels CDR, Maria Morante, que participarà amb voluntaris a fer possible aquest escrutini popular, fa una crida a "tornar a posar en pràctica la mobilització de l'1-O" per "participar i guanyar" les eleccions i, a més, garantir que no es puguin "manipular" els resultats. 
 
També participaran de la campanya els tres partits independentistes, tot i que amb diferent implicació. Des de l'ANC lamenten que les dinàmiques internes d'ERC i JxCat no possibilitin una implicació més directa dels seus membres, tot i que sí participaran de manera coordinada amb els organitzadors del recompte.
 
Qui sí posa tots els seus apoderats a disposició del projecte i col·laborarà també en aspectes tècnics i logístics és la CUP. La número 4 per Barcelona, Maria Ballester, ha explica que l'única garantia democràtica pel 21-D és tenir "més gent a les urnes" i "menys policies a les escoles".




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
9 de desembre de 2017, 12.13 h

SON TRILEROS I SEGURAMENT HO INTENTARAN SI NO ES QUE HO FAN DESCARADAMENT. SABEN QUE EUROPA MIRARA CAP A UN ALTRA COSTAT. TOTES LES PRECAUCIONS ISEGUIMENTS SERAN POCS. I EL QUE NO PODREM EVITAR ENCARA SERA EL TRACTE POLICIAL. ENS CAL SORTIR D'AQUESTA SITUACIÓ D'UNA PUNYETERA VEGADA. REPUBLICA CATALANA I L'ANY QUE VE QUE ES PAGUIN EL 23% D'IVA ELLS SOLETS, APART DE LES PENSIONS CONGELADES AL 0'25% QUAN L'IPC PUJARA FINS AL 6%


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
9 de desembre de 2017, 10.49 h

FEU MOLT BÉ! NO ENS PODEM FIAR D'UN ESTAT DEMOFÒBIC, FABRICANT ODI CONTRA ELS CATALANS DE 5 SEGLES., HEU DE SABER INDIVIDUS AMB EL CERVELL TATUAT AMB CREUS GAMADES, QUE GUANYAREM. LES TRAMPES ELS ENGANYS LES CENSURES, US TITLLEN COM ELS ACTORS DEL GANGSTERISME INSTITUCIONALITZAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ceba fletxa Sabadell
9 de desembre de 2017, 10.39 h

Es imprescindible fer-ho .


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.