directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 1 de maig de 2024 16:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els Verds de Mallorca i Iniciativa d'Esquerres es fusionaran el 6 de novembre de cara a les eleccions del 2011

Els partits celebraran una assemblea per decidir el nom i la imatge de la nova formació que comptarà amb la presència de l'eurodiputat d'ICV Raül Romeva

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Els Verds de Mallorca i Iniciativa d'Esquerres han anunciat aquest divendres que ja hi ha data concreta per fer efectiva la fusió d'ambdues formacions en una per concórrer a les eleccions autonòmiques del 2011. El coordinador d'Iniciativa d'Esquerres, David Abril, ha explicat que abans d'aquesta assemblea que es celebrarà el 6 de novembre i en la qual es crearà el nou partit, el 23 d'octubre està també prevista una altra reunió en la qual es debatrà a fons el seu programa polític. Encara no està decidit el nom, ni la imatge ni les persones que portaran el projecte endavant, però el que ja han decidit, és que volen representar una alternativa que aporti 'esperança i frescor' al panorama polític.
els verds de mallorca, iniciativa d'esquerres
Comparteix
   


Etiquetes
Les formacions polítiques d'Els Verds de Mallorca i Iniciativa d'Esquerres es fusionaran el proper 6 de novembre en una assemblea en la que es preveu la presència de l'eurodiputat per Iniciativa Catalunya Verds, Raül Romeva, i també de l'expresident de Greenpeace, Juancho López de Uralde. La formació política resultant, que encara no té nom, ni imatge, concorrerà a les eleccions autonòmiques del 2011 amb el PSM, ja que els tres partits firmaren un acord electoral ara fa uns mesos per tal d'anar junts a les eleccions.

El coordinador d'Iniciativa d'Esquerres, David Abril, ha explicat que el nom de la formació encara no està definit i es pot votar a la web de les dues formacions polítiques d'entre sis propostes que hi ha plantejades. Abril ha remarcat que encaren aquest procés no des de 'la necessitat' sinó des de 'la il·lusió i l'esperança' perquè creuen que és 'possible i necessària' un 'altre tipus de política' per 'transformar' la societat. El coordinador d'aquesta formació política, resultant de l'escissió d'Esquerra Unida a les Balears, ha explicat que la nova formació perseguirà un tipus de model 'sostenible', que aposta per la 'reconversió verda de l'economia', ja que diuen, és 'l'únic futur possible'. 'És necessita un canvi radical', ha reclamat Abril.

Els dos partits celebraran, abans de l'assemblea de fusió, una reunió en la qual debatran els punts que han de conformar el projecte polític conjunt. El coordinador d'Els Verds, Antoni Seguí, ha ressaltat que alguns dels punts que seran clau són la dignificació de la política i els serveis públics, fer una reforma fiscal progressista i ètica, fer del català la llengua de vertebració social, i l'aposta per un estat federal.

El panorama polític del Bloc per Mallorca

A les eleccions del 2007, a part del PP, PSOE i UM, es presentaren també als comicis un conjunt de formacions polítiques, emparades amb el nom de 'Bloc per Mallorca'. Aquesta coalició estava formada per PSM-Entesa, Els Verds, ERC i Esquerra Unida. Actualment, sembla que aquesta coalició no tornarà a repetir experiència a les eleccions del maig de 2011. D'una banda, pel fet que Esquerra Unida es va escindir en dues formacions polítiques: per un costat Iniciativa d'Esquerres, i d'altra banda, Esquerra Alternativa i Verda. L'únic que està clar per ara és l'acord electoral entre PSM, Els Verds i Iniciativa d'Esquerres.






COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
FiLOCTETES fletxa Montuïri
2 d'octubre de 2010, 13.30 h

El que no entenc és aquest debat quan ni Sic ni Reagrupament es presenten a les Illes. M´ho podeu explicar uns i altres?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Quim fletxa PPC
2 d'octubre de 2010, 13.02 h

#3 I això que demostra?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Quim fletxa PPC
2 d'octubre de 2010, 13.01 h

#2 i com saps que Reagrupament no és precisament tot el que tu dius dels altres? perquè tal com pinta tot el que més que probablement aconseguiran tant Reagrupament com Sic és dividir encara més l´independentisme i debilitar-lo al parlament. Com pots demostrar que el seu veritable objectiu no és aquest? Ningú pot negar que dos suposats partits que a sobre són un un clon de l´altre i no siguin capaços d´unir-se entre ells resulta molt i molt sospitós. Jo vaig estar a punt de decanta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
FLOCTETES fletxa Montuïri
2 d'octubre de 2010, 12.03 h

Som una organització sobirana, arrelada a les illes, sense cap obediència ni dependència d´altre lloc més que de les illes. Salut i ecosocialisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
atlasac fletxa Vila-real
2 d'octubre de 2010, 10.57 h

Vosaltres mateixa....
Com queda demostrat JO NO DEIA MENTIDES ( hi que conste, és el meu Partit perque sóc Republicà, també, també sóc Socialiste, no sociolisto, i INDEPENDENTISTA, perque estimo la terra catalana...)

REAGRUPAMENT...es el que estem fent els ciutadans que volem segar cadenes, que massa temps les portem, som els que ens VOTAREM a nosaltres mateixos, perque som INDEPENDENTISTES i... NO VOLEM DEPENDRE DE MADRID, com sí que VOLEN que depenguem els Partits Polítis coneguts pe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
2 d'octubre de 2010, 09.09 h

-faran una assemblea. No 'celebraran'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.