directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern espanyol admet que negocia la ubicació del cementiri nuclear amb el País Valencià i 'altres comunitats'

L'informe tècnic del Consell de Ministres espanyols diu que els dos municipis dels Països Catalans 'formen un grup homogeni amb la valoració més alta'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El govern espanyol manté obert el ventall de possibles ubicacions per al cementiri nuclear i continua sense sotmetre la qüestió al Consell de Ministres, que és qui ha d'adoptar la decisió definitiva d'ubicar-lo a Zarra o a algun altre dels candidats, entre els què hi ha Ascó. El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat que Zarra és 'el lloc preferent' per al cementiri, però la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha apuntat des de La Moncloa que l'executiu treballa buscant el consens amb el govern valencià, però també amb 'altres comunitats'. Convé recordar que l'informe tècnic només dóna quatre punts d'avantatge a Zarra respecte d'Ascó i que assenyala que els dos municipis dels Països Catalans 'formen un grup homogeni amb la valoració més alta'.

Comparteix
   


Etiquetes
El govern espanyol assegura que no adopta la decisió definitiva perquè espera un informe competencial del Consell d'Estat que ha de posar de manifest amb quins obstacles pot topar el projecte. Com a exemple, fonts de La Moncloa apunten que cal determinar qui ha d'aprovar els informes d'impacte ambiental.

Altres veus de l'executiu, però, deixen veure que l'informe ja hauria arribat i que a hores d'ara es negocia per evitar un escenari d'enfrontament directe amb el territori que l'aculli, tenint en compte els impediments administratius i legals de tot tipus que poden interposar els governs autonòmics.

En roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la vicepresidenta De la Vega ha afirmat que el debat sobre aquesta qüestió encara 'no ha acabat'. Zapatero, per lña seva banda, ha apuntat en una entrevista radiofònica que l'opció de Zarra és 'preferent', però ha demanat una 'col·laboració institucional' de les autoritats autonòmiques i locals que considera 'imprescindible'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Carles fletxa Barcelona
2 d'octubre de 2010, 12.46 h

La de la Vega no vol el cementiri a València perquè ella es presenta a València i això li suposaria una derrota total. si no fos per això el cementiri ja seria a Zarra que és qui en consell de ministres va aconseguir el millor informe tècnic. És per política que s'adjudicarà, en canvi és una decisió que pot malbaratar tota una terra. Aquesta és la responsabilitat dels nostres polítics. I CIU sense sancionar a l'alcalde d'Ascó


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Quim fletxa PPC
2 d'octubre de 2010, 12.42 h

Totalment d´acord Jordi i no només som l´abocador i el femer de l´estat espanyol sinó que a sobre els Països catalans som els països pagadors, els països de les autopistes de pagament, els països a on aboquen i desvien emigració per tal de desnaturalitzar-nos, que és una forma de fer neteja ètnica encoberta, i tot això i molt més gràcies als partits colonitzadors com el PP i Psoe però també amb la col·laboració de partits que a sobre tenen la barra de dir que són nacionalist... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pau fletxa Terres de l'Ebre
2 d'octubre de 2010, 12.42 h

el cementiri nuclear significa l'exercit espanyol passejant-se per Catalunya cada cop que hi ha un carregament de merda nuclear. Creieu que amb el cementiri aquí ens deixcaran mai ser independents?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi-80 fletxa València
2 d'octubre de 2010, 09.14 h

Els Països Catalans som el femer d'Espanya. Furten i xuclen els nostres recursos i ens tornen les deixalles. Això ha de conscienciar cada vegada més gent que hem de marxar fora d'aquest imperi espoliador espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.