directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 16:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Uns 1.500 membres de colles de foc comencen la seva formació per adequar-se a la nova directiva d'articles pirotècnics

La normativa espanyola exigeix una acreditació als diables i als membres de colles de bestiari per participar en les festes

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Unes 1.500 persones es formaran fins al 2011 com a responsables de grup en compliment del nou Reglament d'articles pirotècnics i cartutxeria, aprovat pel Govern espanyol el 7 de maig. Un centenar de membres de colles de diables i bestiari assistirà a la primera jornada formativa per obtenir l'acreditació necessària per participar en festes de foc d'acord amb el nou Reglament d'articles pirotècnics i cartutxeria, aprovat pel govern espanyol el 7 de maig. El Reglament incorpora finalment les aportacions del govern català per preservar el patrimoni festiu, consensuades amb les federacions de colles de foc i el municipalisme.

Comparteix
   


Etiquetes
Aquesta primera sessió, que es farà a Barcelona, permetrà obtenir la certificació de Responsable de Grup de Consumidors Reconeguts com Experts. Té una durada de 10 hores i inclou continguts relatius a la legislació, l'organització de correfocs, el paper del responsable de grup, propietats i composició dels artificis pirotècnics o exemples de possibles incidents i bones pràctiques.

Aquesta formació, que s'anirà impartint per diversos punts de la geografia catalana, està organitzada pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC), en cooperació amb les federacions de colles de foc, el Departament d'Interior i la Delegació del Govern de l'Estat a Catalunya.

Acreditacions exigides en el Reglament

El Reglament d'articles pirotècnics i cartutxeria, aprovat pel Govern espanyol com a transposició de la directiva europea sobre la posada al mercat d'articles pirotècnics, incorpora les demandes del Govern català per preservar el patrimoni festiu català, consensuades amb les federacions de colles de foc i el municipalisme.

D'aquesta manera, reconeix les manifestacions festives amb pirotècnia com a 'manifestacions de caràcter religiós, cultural o tradicional' i possibilita que en les festes esmentades no s'apliquin els límits d'edat i les distàncies de seguretat establertes amb caràcter general a la Unió Europea.

Per poder-se acollir a aquesta excepcionalitat, el Reglament exigeix la formació dels membres de grups de foc a través de dues acreditacions. D'una banda, s'exigeix l'acreditació com a consumidor reconegut com a expert per participar en una manifestació festiva que impliqui l'ús de pirotècnia.

El Reglament també exigeix l'acreditació com a responsable de grup per dur a terme algunes activitats, com ara l'adquisició de pirotècnia i la formació dels consumidors reconeguts com a experts.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.